Siirry kohtaan sisältö

Planeetta ja yhteiskunta

Maailmalla ei ole koskaan ollut selkeämpää näkemystä sosiaalisista- ja ympäristöhaasteista, joita me kaikki kohtaamme. Tarve vaikuttamiseen ei ole koskaan ollut suurempi.

Ja me tiedämme, että meillä on suuri rooli. Olemme yritys, jossa sekä ihmisillä että tuotemerkeillä on selkeä päämäärä: tehdä kestävästä elämäntavasta arkipäivää.

Uraauurtava vuosikymmen

Vuonna 2010 käynnistimme Unileverin kestävän elämäntavan suunnitelman (Unilever Sustainable Living Plan, USLP), jonka tarkoituksena on osoittaa, että kestävä kehitys ja menestyvä liiketoiminta ovat yhteydessä toisiinsa.

Maailma on muuttunut USLP:n kymmenen vuoden aikana. Asioista, jotka innoittivat meitä toimimaan, on tullut valtavirtaa. Sidosryhmät eivät enää näe kestävän kehityksen sitoumuksia toivottavina – ne odottavat niitä oikeutetusti lähtökohtaisesti.

Olemme oppineet paljon matkan varrella. Ja vaikka emme ole aina saaneet kaikkea täysin oikein, uskomme, että olemme pysyneet uskollisina tavoitteellemme olla kestävän kehityksen johtaja, jota ohjaa ydinkäsityksemme siitä, että tuotemerkit, joilla on tarkoitus kasvavat, yritykset, joilla on tarkoitus ovat kestäviä, ja ihmiset, joilla on tarkoitus menestyvät.

Siitä olemme varmempia kuin koskaan ennen, että valitsemamme tie on oikea sekä meille että maailmalle. Ja USLP:n kokemuksilla varustettuna pyrimme luomaan liikkeen, jossa kaikki toimittajamme, asiakkaamme ja kuluttajamme osallistuvat paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Uusi sopimus – yhteiskunnan ja planeetan kanssa

Nyt haluamme viedä liiketoimintaamme – ja tapaa, jolla liiketoimintaa tehdään – pidemmälle kuin koskaan ennen. Unilever Compass -yritysstrategiassamme määritetään, miten voimme saavuttaa tämän tavoitteen.

The Unilever Compass asettaa sidosryhmiemme palvelemisen kaiken ytimeen.

Se vahvistaa ihmisoikeuksien kunnioittamisen ehdottomuutta. Siinä esitetään kunnianhimoiset toimintaohjelmat aikamme kriittisimpien ongelmien ratkaisemiseksi hyödyntäen laajaa tuotemerkkiemme valikoimaa ja sen vaikutusta sekä edeten pidemmälle ja nopeammin venyttämällä määräaikoihin sidottuja tavoitteita, jotka edistävät positiivista muutosta.

Visiomme käytännössä

Meillä on kokoluokka, kyky ja halu saada aikaan todellinen, myönteinen ja kestävä muutos planeetalle ja yhteiskunnallemme. Me muutamme, toimimme ja tuemme muita, jotka myös toimivat.

Lisätietoja niistä alueista, joilla toimimme.

section.skipThisSection

Parannamme planeetan terveyttä

Parannamme planeetan terveyttä

Planeetan ollessa kriisissä meidän on tehtävä osamme vahinkojen lopettamiseksi ja sen terveyden palauttamiseksi. Siksi olemme asettaneet joukon uusia, kunnianhimoisia tavoitteita ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja luonnon suojelemiseksi.

section.skipThisSection

Parannamme ihmisten terveyttä, luottamusta ja hyvinvointia

Parannamme ihmisten terveyttä, luottamusta ja hyvinvointia

Ainoana monikansallisena kulutustavarayrityksenä, jolla on kauneus- ja henkilökohtaisen hygienian, kotihoidon, elintarvikkeiden ja virvokkeiden tuotevalikoima, meillä on ainutlaatuiset mahdollisuudet tuottaa suuria muutoksia terveyden, hygienian ja ravitsemuksen aloilla.

section.skipThisSection

Edistämme oikeudenmukaisempaa, sosiaalisesti osallistavampaa maailmaa

Edistämme oikeudenmukaisempaa, sosiaalisesti osallistavampaa maailmaa

Olemme sitoutuneet auttamaan sellaisen yhteiskunnan rakentamisessa, joka ei todellakaan jätä ketään ulkopuolelle. Uskomme, että voimme antaa arvokkaan panoksen kohottamalla elintasoa, luomalla mahdollisuuksia osallistamisen avulla ja työntekijöiden valmistelemiseen työn tulevaisuutta varten.

section.skipThisSection
A landscape photograph of a lush, green forest

Aikaa ei ole hukattavaksi

Toimimme parantaaksemme planeetan terveyttä. Ilmastotoimien toteuttaminen, luonnon suojelu ja uudistaminen sekä jätteettömän maailman luominen.

Edistämme oikeudenmukaisempaa, sosiaalisesti osallistavampaa maailmaa. Keskitymme oikeudenmukaisuuteen, monimuotoisuuteen ja osallistamiseen kaikessa, mitä teemme. Liiketoimintamme stimulointi aktiiviseen elintason nostamiseen ja ihmisten valmistelemiseen työn tulevaisuutta varten.

Samalla parannamme ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Tuotemerkkimme ovat tämän työn keskiössä – kuten ne ovat olleet koko olemassaolomme ajan.

Tiedämme, että tällä on valtava vaikutus. Mutta tiedämme myös, että suurimmat haasteet vaativat toimia, jotka menevät pidemmälle kuin muutokset, joita yksi yritys voi saada aikaan yksin.

Jotkut suurimmista mahdollisuuksista myönteiseen vaikutukseen ovat arvoketjussa ja yhteiskunnissa, joihin olemme yhteydessä. Meidän on siksi käytettävä Unileverin kokoa ja laajuutta vaikuttaaksemme niiden ihmisten liiketoimintakäytäntöihin, joiden kanssa työskentelemme, ja talouksiin, joissa toimimme.

Siksi viesti on selvä kaikille meille, jotka haluamme nähdä oikeudenmukaisemman, sosiaalisesti osallistavamman maailman ja terveen planeetan: aikaa ei ole hukattavaksi. Ryhtykäämme toimiin.

Tavoitteemme on tehdä kestävästä elämäntavasta arkipäivää

Lisätietoja löydät Planeetta ja yhteiskunta -sivustolta osoitteessa unilever.com

Muutetaan yhdessä maailmaa parempaan

Vaikuta sinulle tärkeissä asioissa