Siirry kohtaan sisältö

Unilever suunnittelee jäätelötuotantonsa siirtämistä pois Sipoon tehtaalta

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 2 minuuttia

Jäätelötuotannon siirtämisen taustalla ovat tarve vastata paremmin kuluttajien tarpeisiin sekä tuotannolliset ja taloudelliset haasteet.

Unilever logo

Ingmanin jäätelötoiminnot siirtyivät Unileverin omistukseen vuonna 2011. Kymmenen vuoden aikana Unilever on rakentanut vahvan aseman Suomen jäätelömarkkinoilla sekä menestyksekkäästi kasvattanut tunnettujen globaalien brändiensä kuten Magnumin ja Ben & Jerry’s in suosiota suomalaisten keskuudessa.

Unileverin kokonaistuotanto Sipoossa on laskenut merkittävästi vuodesta 2016 asti (-50%). Tämä johtuu kiristyneestä kilpailusta jäätelömarkkinoilla sekä muutoksista kuluttajien ostokäyttäytymisessä. Unileverin tuotanto Sipoon tehtaalla toimii tällä hetkellä alle 50%:n kapasiteetilla.

Unilever suunnittelee nyt toiminnan lopettamista Sipoon tehtaalla ja tuotannon siirtämistä tehokkaampiin ja monikäyttöisempiin tuotantotiloihin, esimerkiksi Ruotsiin. Muutoksen tavoitteena on vahvistaa Unileverin jäätelöportfoliota, jotta suomalaisten kuluttajien mieltymyksiin voidaan jatkossa vastata paremmin.

Nyt suunnitellut muutokset vaikuttavat enintään 64 työntekijän työsuhteisiin Sipoon tehtaalla ja siksi Unilever käynnistää Sipoossa yt-neuvottelut.

Ingman-jäätelöt ovat kuuluneet suomalaisten elämään jo yli 40 vuoden ajan ja monella tuotteella on vahva oma kulttuurinen asemansa. Ingman tulee jatkossakin olemaan läsnä suomalaisten jäätelöhetkissä tutun brändinsä ja rakastettujen tuotteidensa kautta.

Lisätiedot:

Jenny Kestilä, Puh. +358 50 615 33
Maria Stareborn, Puh +46 708 25 55 11

Tietoja Unileveristä

Unilever on yksi maailman johtavia kauneus- ja hygieniatuotteiden, kodin puhdistustuotteiden sekä elintarvikkeiden ja virvokkeiden valmistajia. Tuotteitamme myydään yli 190 maassa, ja niitä käyttää 2,5 miljardia ihmistä joka päivä. Unileverillä on 149 000 työntekijää, ja liikevaihtomme oli 50,7 miljardia euroa vuonna 2020. Yli puolet liikevaihdostamme tulee kehittyviltä markkinoilta. Unileverillä on yli 400 tuotemerkkiä, joita löytyy kodeista ympäri maailmaa. Niiden joukossa on useita ikonisia globaaleja brändejä kuten Dove, Knorr, Hellmann’s, Magnum, OMO, ja Surf sekä muita brändejä kuten Ben & Jerry’s ja The Vegetarian Butcher.

Visiomme on olla kestävän liiketoiminnan globaali markkinajohtaja. Haluamme osoittaa, että tulevaisuuden vaatimuksiin sopeutettu ja tarkoitukseen perustuva (“purpose -driven”) liiketoimintamallimme voi menestyä erinomaisesti. Unilever on perinteisesti ollut edistyksellinen ja vastuullinen yritys aina perustajamme William Leverin päivistä lähtien. Lever lanseerasi yli 100 vuotta sitten maailman ensimmäisen tarkoitukseen perustuvan brändin, Sunlight-saippuan. Tapamme harjoittaa liiketoimintaa on edelleen samanlainen kuin alkutaipaleellamme.

Kestävän liiketoiminnan strategiamme Unilever Compass auttaa meitä saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteemme ja edistää kestävää ja vastuullista kasvua. Lisäksi se

  • edistää maapallomme terveyttä.
  • parantaa ihmisten terveyttä, itsevarmuutta ja hyvinvointia.
  • edistää reilumpaa ja sosiaalisesti osallistavampaa maailmaa.

Tehtävää on edelleen, mutta olemme ylpeitä siitä, että Unilever on noteerattu alansa ykköseksi Dow Jones Sustainability -indeksissä ja olemme – kymmenettä vuotta peräkkäin – ykkönen vuoden 2020 GlobeScan/ SustainAbility Sustainability Leaders -tutkimuksessa. Lisätietoa Unileveristä ja tuotemerkeistämme sivuillamme www.unilever.com.

Takaisin alkuun