Siirry kohtaan sisältö

Unilever auttaa pelastamaan ihmishenkiä ja turvaamaan toimeentulon Covid-19-pandemian aiheuttamassa kriisissä

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 2 minuuttia

Unilever tukee yli 100 miljoonalla eurolla koronaviruksen leviämisen seurauksista kärsiviä ihmisiä ympäri maailmaa

Φορτηγά με δωρεά σε σαπούνια, απολυμαντικά, χλωρίνες και τρόφιμα για την προστασία της ζωής των ανθρώπων

Lontoo/Rotterdam, 23. maaliskuuta 2020. Kuluttajatuotteita valmistava Unilever, jonka brändeihin kuuluvat muun muassa Dove, Knorr, Omo ja Lifebuoy, ilmoitti tänään ryhtyvänsä mittaviin toimiin tukeakseen niin globaaleja kuin kansallisia toimenpiteitä koronaviruksen (Covid-19) aiheuttaman pandemian torjumiseksi.

Yhtiön toimet on suunniteltu siten, että ne helpottavat sen eri sidosryhmiin kuuluvien ihmisten elämää ja toimeentuloa – mukaan lukien niin kuluttajat ja yhteisöt, asiakkaat ja toimittajat kuin yhtiön työntekijät.

Kuluttajat ja yhteisöt

Unilever tukee pandemian torjumiseksi tehtävää työtä 100 miljoonalla eurolla. Yhtiö lahjoittaa saippuaa, desinfiointiainetta, valkaisuainetta ja elintarvikkeita pandemian hillitsemiseksi. Se tarkoittaa seuraavia asioita:

  • Unilever lahjoittaa saippuaa ja desinfiointiainetta vähintään 50 miljoonalla eurolla Maailman talousfoorumin perustaman COVID Action Platform -verkoston kautta. Verkosto tukee globaaleja terveysalan toimijoita heidän työssään pandemian aiheuttaman hätätilan lievittämiseksi. Saippuan saannin varmistamisen lisäksi Unilever alkaa tuottaa nykyisillä tuotantolinjoillaan desinfiointiainetta sairaaloiden, koulujen ja muiden julkisten laitosten käyttöön.
  • Tuemme kaikkein eniten avun tarpeessa olevia paikallisia yhteisöjä kansallisten terveysviranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kautta tekemällä tuotelahjoituksia, solmimalla kumppanuuksia ja tuottamalla opetusta käsihygieniasta.

Asiakkaat ja toimittajat

Unilever tarjoaa 500 miljoonan euron kassavirtahelpotuksia tukeakseen koko laajennetun arvoketjunsa toimeentuloa. Se tapahtuu seuraavin keinoin:

  • Kaikkein haavoittuvimpien pienten ja keskisuurten toimittajien maksusuoritusten aikaistaminen heidän maksuvalmiutensa ylläpitämiseksi.
  • Pidennettyjen maksuaikojen myöntäminen työpaikkojen säilyttämiseksi valikoiduille pienille vähittäisasiakkaille, joiden liiketoiminta nojaa Unileveriin.

Henkilöstö

Unilever suojaa kolmen kuukauden ajan henkilöstöään yhtäkkiseltä tulojen menetykseltä, jonka häiriöt markkinoilla tai kyvyttömyys suorittaa omia työtehtäviään aiheuttavat. Tarjoamme turvaa työntekijöillemme, alihankkijoillemme ja muille johtomme alaisuudessa tai tehtaillamme koko- tai osa-aikaisesti työskenteleville. Tarjoamamme apu koskee työntekijöitä, jotka eivät ole hallituksen tai heidän varsinaisen työnantajansa toimien piirissä.

_________________________________________


Alan Jope, Unileverin toimitusjohtaja sanoo: "Olemme hyvin surullisia siitä, miten hirvittävällä tavalla koronavirus on vaikuttanut elämäämme ja toimeentuloomme kaikkialla maailmassa. Maailma on suurimman koettelemuksensa edessä vuosikymmeniin. Olemme nähneet, miten upealla tavalla Unileverin tiimi on tähän mennessä vastannut haasteeseen, etenkin ne, jotka työskentelevät etulinjassa tehtaissa, jakelukeskuksissa ja liikkeissä."

"Toivomme, että 100 miljoonan euron saippua-, desinfiointiaine-, valkaisuaine- ja elintarvikelahjoituksestamme on suuri apu, jonka ansiosta ihmishenkiä säästyy. Lisäksi voimme tarjota henkilöstöllemme mielenrauhaa turvaamalla heidän tulonsa ja työpaikkansa näinä epävarmoina aikoina. Vahvan kassavirtamme ja taseemme ansiosta voimme antaa ja meidän tulee antaa maailmalle ja henkilöstöllemme tämä lisäturva."

LOPPU

Lisätietoa toimittajille
Unileverin 100 miljoonan euron saippua-, desinfiointiaine-, valkaisuaine- ja elintarvikelahjoituksen arvo perustuu tuotteiden vähittäismyyntiarvoon.Takaisin alkuun