Siirry kohtaan sisältö

Unilever esittelee AI-pohjaisen osaamisenhallinnan

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 2 minuuttia

Lontoo/Rotterdam – Unilever kertoi tänään uuden sisäisen osaamisenhallinnan FLEX Experiences -verkkopalvelun käyttöönotosta. Sen tarkoituksena on auttaa työntekijöitä laajentamaan uraansa keinoälyyn perustuvan alustan avulla. Järjestelmä auttaa tunnistamaan räätälöityjä uramahdollisuuksia reaaliajassa organisaatiomme sisällä.

Flex logo

Unilever kannustaa tiimejään kehittämään osaamista elinikäisen oppimisen avulla. Haluamme, että työntekijämme jatkavat henkilökohtaista kasvuaan. Uudella alustalla Unileverin työntekijät voivat osallistua hankkeisiin lyhyen tai pitkän aikaa, syventää osaamistaan jossain tietyssä aiheessa ja hankkia uusia taitoja ja kokemuksia. Keinoälyn avulla työntekijöille ehdotetaan työmahdollisuuksia, jotka vastaavat heidän profiiliaan ja pyrkimyksiään. Samalla he pääsevät tutustumaan kaikkiin maailmanlaajuisesti saatavilla oleviin työmahdollisuuksiin kaikilla liiketoiminta-alueilla, mikä demokratisoi toimintaamme ja lisää avoimuutta yrityksen osaamisenhallintaan.

Teknologian tarjoaa israelilainen start-up-yritys InnerMobility by Gloat, joka on kehittänyt alustan läheisessä yhteistyössä Unileverin kanssa. Kuluneen vuoden aikana alustaa on kokeillut yli 20 000 Unileverin työntekijää yli 90 maassa. Yli 60 000 käyttötuntia vain kahden kuukauden aikana saanut järjestelmä on lisännyt työntekijöiden sitoutumista ja tyytyväisyyttä. Alustan on tarkoitus olla täydessä käytössä vuoteen 2020 mennessä.

Jeroen Wels, varatoimitusjohtaja, HR, Unilever: ”FLEX Experiences -alustan avulla Unilever määrittelee uudelleen työskentelyn tulevaisuuden. Olemme kehittäneet joustavan, verkottuneen, monimuotoisen ja osallistavan organisaation, joka houkuttelee parasta osaamista ja inspiroi työntekijöissään innostusta ja sitoumusta. Osa visiotamme on vaalia uraauurtavaa yrityskulttuuria. Hyödynnämme uusia tapoja saada paras osaaminen käyttöön mahdollisimman nopeasti ja keksiä liikeideoita sekä sisäisesti että ulkoisesti. FLEX Experiences auttaa työntekijöitä löytämään kiinnostavia työtilaisuuksia liiketoiminnan eri osioissa. Näin he voivat kehittää uusia taitoja ja kartuttaa kokemuksia joustavalla tavalla. Uskomme, että työntekijämme ovat paljon enemmän kuin mitä heidän tittelinsä antavat ymmärtää. Kun työntekijämme kukoistavat, myös liiketoimintamme kukoistaa.”

Ben Reuveni, toimitusjohtaja, Gloat: ”Nykyiselle kilpailukykyiselle työvoimalle sisäinen liikkuvuus on toiminnan kannalta ratkaisevan tärkeä asia. 94 % työntekijöistä sanoo työskentelevänsä pidempään yrityksessä, joka investoi heidän tulevaisuuteensa. Näin sisäinen liikkuvuus toimii organisaation kasvun välineenä. Olemme tehneet läheistä yhteistyötä Unileverin ja Unilever Foundryn kanssa viimeisten 12 kuukauden aikana tarjotaksemme organisaation työntekijöille alustan, joka tulee mullistamaan urakehityksen yrityksen sisällä. Järjestelmämme vapauttaa työntekijöiden potentiaalin ja tukee heidän kehitystään. Autamme ihmisiä löytämään aina uusia kokemuksia. Unilever Foundry on ollut tärkeässä asemassa sen varmistamisessa, että yrityksemme – erittäin voimakkaasti kasvava start-up – on pystynyt tekemään tehokasta yhteistyötä Unileverin liiketoimintojen ja HR-tiimien kanssa. Näin on pystytty varmistamaan, että tähän mennessä järjestelmän käyttöönotto on ollut menestys. Odotamme innolla, että pääsemme jatkossakin tukemaan Unileveriä FLEX Experiences -järjestelmän käyttöönotossa maailmanlaajuisella tasolla.”

Takaisin alkuun