Siirry kohtaan sisältö

Unilever kehittää uudelleenkäytettäviä pakkauksia jätteiden poistamiseksi

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 2 minuuttia

LONDON/ROTTERDAM/NEW YORK/PARIiSI - Unilever julkisti tänään uudelleenkäytettävän pakkausinnovaation yhdeksässä tuotemerkissään, mukaan lukien neljä uutta tuotemuotoa. Uusia tuotteita kokeillaan Loop ™ -hankkeessa, joka on maailmanlaajuinen ja ensimmäinen jätteetön ostojärjestelmä.

Ups driver delivering a package

Kulutustavarayhtiöiden koalition muodostama yhteishanke yhdessä kansainvälisen johtavan kierrätysyhtiön TerraCycle kanssa eli Loop™,on innovatiivinen uusi liiketoimintamalli ensiluokkaisille kestäville pakkauksille, jotka toimitetaan suoraan kuluttajille, palautetaan ja täytetään uudelleen. Järjestelmä tarjoaa myös mahdollisuuden työskennellä muiden laajalla skaalalla toimivien käyttäjien kanssa, jotta voidaan testata uudelleenkäyttömalleja ja muuttaa kuluttajien käyttäytymistä, mikä auttaa luomaan kiertotalouden mukaisia pakkausjärjestelmiä kaupallisesti kannattaviksi.

Premium ihonhoito -tuotemerkki REN Clean Skincare, Hellmann's, Love Beauty and Planet, Love Home and Planet ja Seventh Generation kokeilevat uusia alumiinista ja lasista valmistettuja uudelleenkäytettäviä pakkauksia.

Neljä Unilever-tuotemerkkiä ovat myös ensimmäisiä, jotka testaavat uusia malleja Loop ™ -järjestelmässä. Maailman johtavat deodoranttimerkit Dove, Rexona (tunnetaan nimellä Sure Yhdistyneessä Kuningaskunnassa ja Degree Yhdysvalloissa) ja AXE (tunnetaan nimellä Lynx Yhdistyneessä Kuningaskunnassa), jotka yhdessä saavuttavat vuosittain maailmanlaajuisesti yli miljardi ihmistä, testaavat pantin, uudelleentäytettävää deodoranttistickiä nimeltään minim ™.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne on minimaalinen, kompakti ja kestävä, ja se tarjoaa uuden kuluttajakokemuksen ilman tarpeettomia materiaaleja. Käytöstä riippuen tuote kestää keskimäärin yhden kuukauden, ja pakkaus kestää vähintään 100 sykliä. Tämä tarkoittaa, että jokaisen pakkauksen odotetaan kestävän noin kahdeksan vuotta, jolloin on mahdollista säästää jopa 100 pakkauksen verran poisheitettävää jätettä.

Suunhoidon tuotemerkki Signal julkisti uuden tuotemuodon eli täytettävät hammastahnatabletit nimeltä Tooth Tabs. Innovaatio antaa kuluttajille mahdollisuuden harjata hampaita käyttämällä vähemmän vettä: vain pureskella, harjata tavalliseen tapaan, huuhdella ja hymyillä. Ei yhtään jätettä, ei vaivaa ja suuri hyöty planeetalle.

Unileverin osallistuminen Loop ™ -järjestelmään täydentää nykyisiä pyrkimyksiä luoda muoville järjestelmä, joka toimii ja joka muodostaa täydellisen kiertotalouden. Vuonna 2017 Unilever sitoutui siihen, että kaikki sen muovipakkaukset ovat uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia vuoteen 2025 mennessä. Näihin tavoitteisiin nähden on edistytty hyvin, sillä absoluuttiset pakkausmäärät eivät ole lisääntyneet vuodesta 2010 huolimatta siitä huolimatta, että liiketoiminta on kasvanut merkittävästi siitä lähtien. Lisäksi Unilever on päättänyt edelleen vähentää lisää kertakäyttöisten muovien käyttöä.

Unileverin pääjohtaja Alan Jope sanoi: ”Haluamme lopettaa nykyisen ”take-make-dispose”-kulttuurin, ja olemme sitoutuneet ottamaan suuria askelia tällä tiellä suunnittelemalla tuotteemme uudelleenkäyttöä varten. Olemme ylpeitä voidessamme olla Loop-järjestelmän perustajakumppani, joka toimittaa rakastetuille tuotemerkeillemme pakkauksia, jotka ovat täysin kiertotalouden mukaisia.”

Refillable Axe, Sure and Dove deodorants
Minimera avfall
Minimera avfall
Love Home and Planet new product 2019
Minimera avfall
Minimera avfall
Minimera avfall

Takaisin alkuun