Siirry kohtaan sisältö

Unileverin kaikki sähkö peräisin uusiutuvista lähteistä viidellä mantereella

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 2 minuuttia

Lontoo/Rotterdam – Unilever julkisti tänään, että yrityksen viidellä mantereella sijaitsevien tehtaiden, toimistojen, tutkimus- ja kehityskeskusten, datakeskusten, varastojen ja jakelukeskusten sähköverkon kautta saama sähkö on nyt 100-prosenttisen uusiutuvaa.

Feature image - We now use 100% renewable electricity across five continents

Unileverin siirtyminen uusiutuvaan energiaan on toteutettu mahdollisimman pitkälti tukemalla kehitystä paikallisilla sähkömarkkinoilla. Unilever hankkii sähköverkon kautta saatavasta sähköstä 38 prosenttia sähkönhankintasopimusten (PPA) ja ekosähkön tariffien kautta.

Kun tämä ei ole ollut mahdollista, Unilever on hankkinut uusiutuvan energian sertifikaatteja (REC), joilla käydään avointa kauppaa ja edistetään uusiutuvan sähkön tuotantoa.

The Climate Groupin RE100-aloitteen johtaja Sam Kimmins toteaa:

”Unilever on ansainnut onnittelut. Kokonaan uusiutuvaan sähköön siirtyminen viidellä mantereella tarkoittaa, että yritys on nopeasti saavuttamassa RE100-tavoitteensa olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. RE100-aloitteeseen osallistumalla Unileverin kaltaiset globaalit yritykset voivat tuoda esiin kasvavaa kysyntää ja lähettää selkeän viestin markkinoille, joilla uusiutuvien energiamuotojen saatavuus on vielä vähäistä. Yritykset haluavat hankkia uusiutuvaa sähköä paikallisesti ja edulliseen hintaan – ja ne haluavat sitä nyt.”

Tämänpäiväinen uutinen edeltää Unileverin astumista lavalle New Yorkin ilmastoviikon avajaisseremoniassa ja osallistumista YK:n ilmastokokoukseen, jossa Unilever yhdessä muiden yritysten ja valtioiden johtajien kanssa puhuu sen puolesta, kuinka tärkeää maapallon keskilämpötilan nousu on rajoittaa 1,5 celsiusasteeseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti.

Unileverin saavutus on merkittävä askel kohti sen tavoitetta muuttaa toimintansa hiilineutraaliksi ennen vuotta 2030. Unilever on tehnyt työtä kumppaniensa kanssa ympäri maailmaa luodakseen uusiutuvan sähkön tuotantoa myös omille toimipaikoilleen. Unileverin laitoksissa 18 maassa käytetäänkin nykyään aurinkoenergiaa.

Unileverin toimitusketjupäällikkö Marc Engel kommentoi:

”Ilmastonmuutos on yksi kiireellisimmistä haasteista, joka koskettaa meitä kaikkia. Tiimimme on tehnyt kovasti työtä uusiutuvan energian sopimusten parissa viidellä mantereella ja vauhdittanut 100-prosenttisesti uusiutuvaan energiaan siirtymiseen liittyvien tavoitteidemme saavuttamista.”

”Työtä tietenkin riittää vielä. Toivomme silti, että pystymme esimerkillämme innostamaan muita ja todistamaan, että ilmastonmuutosta vastaan voidaan taistella ja että ilmaston lämpeneminen on mahdollista rajoittaa 1,5 celsiusasteeseen. Uusiutuvilla onnistumme.”

Tänään julkistettuun saavutukseen ovat vaikuttaneet merkittävästi Unileverin investoinnit energiatehokkuusohjelmiin. Niiden myötä kokonaisenergiankulutus on laskenut 28 prosentilla ja tuotantotonnikohtaiset hiilidioksidipäästöt ovat puolittuneet vuodesta 2008. Lisäksi toimipaikoilla on aloitettu aurinkoenergian hyödyntäminen.

Lisäkustannuksia tähän pisteeseen pääseminen ei ole vaatinut. Unilever on onnistunut kattamaan ne esimerkiksi sähkönhankintasopimuksilla saavutettujen säästöjen avulla.


Takaisin alkuun