Siirry kohtaan sisältö

Dove vähentää muovin käyttöä - siirtyy käyttämään 100 % kierrätysmuovista valmistettuja pulloja

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 3 minuuttia

dove product pack

Dove, yksi maailman suurimmista kauneudenhoitobrändeistä, julkaisee tänään globaalisti siirtyvänsä käyttämään 100 % kierrätysmuovista valmistettuja muovipulloja sekä täysin muovittomia suojapakkauksia. Dove on sitoutunut vähentämään muovin käyttöä pakkauksissaan radikaalisti vuoteen 2025 mennessä. Dove-tuotteisiin vuosittain käytettävän neitseellisen muovin määrää vähennetään yhteensö 20 500 tonnia. Vähennettävän muovin määrä 473 ml kokoisina Dove-pulloina ulottuisi 2,7 kertaa maapallon ympäri.1

Kierrättämällä ja hyödyntämällä muovijätettä ja vähentämällä merkittävästi muovin käyttöä uusilla vaihtoehtoisilla materiaaleilla ja menetelmillä Dove globaalina toimijana ja toimialan uranuurtajana haluaa aikaansaada alalle mahdollisimman laajan ja pitkäkestoisen vaikutuksen muovijätteen vähentämiseksi.

Ensimmäisessä vaiheessa Dove lanseeraa uudet 100 prosenttisesti kierrätetyt muovipullot sekä vaihtaa ikonisen palasaippuansa suojapakkaukset kokonaan muovittomiksi. Lisäksi Dove testaa antiperspiranteissaan uudelleen täytön mahdollistavaa teknologiaa, joka vähentää muovin käyttöä radikaalisti.

Kertakäyttökulutukseen pohjautuva muovijäte on yksi nykypäivän suurimmista globaaleista ympäristö- ja terveysuhista. Muovijätteen vähentämiseksi Dove käyttää toimintansa lähtökohtana mallia ”ei ollenkaan, parempaa, vähemmän”.

Ei ollenkaan muovia. Dove lopettaa muovin käytön kokonaan tuotteidensa suojapakkauksissa käyttämällä vaihtoehtoisia pakkausmateriaaleja. Ikonisen Dove-palasaippuan yksittäispakkaus vaihdetaan ensi vuonna kokonaan muovittomaksi kaikkialla maailmassa2. Kehitystyötä jatketaan myös monipakkauksen ulkokääreen vaihtamiseksi muovittomaan materiaaliin.

Parempaa muovia. Dove lanseeraa 100 prosenttisesti kierrätetystä muovista (PCR, Post-Consumer Recycled plastic) valmistetut muovipullot. Tämä on teknisesti mahdollista Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa vuoden 2019 loppuun mennessä kaikissa tuotesarjoissa (Dove ja Dove Men+Care).3 Dove jatkaa uusien ratkaisujen kehittämistä myös osa-alueilla, joissa kierrätysmuovin käyttö ei ole tällä hetkellä mahdollista, kuten korkeissa ja pumpuissa.

Vähemmän muovia. Dove kehittää uutta teknologiaa uudelleenkäytettävien ja -täytettävien, stainless steel minimTM -antiperspiranttien avulla. Kyseinen teknologia minimoi muovin määrää merkittävästi. Tuotteen julkaisupäivämäärää ei ole vielä vahvistettu, mutta kehitystyö etenee hyvin.

“Tehokkaampi lajittelu yksinään ei ratkaise maapallon muoviongelmaa. Meidän täytyy vähentää kaikkien tarpeettomien muoviesineiden käyttöä sekä innovoida käyttämiämme muovituotteita niin, että ne ovat uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia. Meidän tulisi reagoida kaikissa tuotekategorioissa kaikkialla välittömästi. Tämän vuoksi Doven kaltaiset esimerkit ovat hyvin tervetulleita”, kertoo New Plastics Economy Lead, Sander Defryut Ellen MacArthur säätiöstä.

Unilever toimii ydinpartnerina Ellen MacArthur Foundationin ”New Plastic Economy” -hankkeessa.

Doven esimerkit muovin vähentämiseksi pakkauksissaan ovat osa Unileverin lokakuussa lanseeraamia sitoumuksia vähentää merkittävästi muovin käyttöä vuoteen 2025 mennessä:

  • Unilever puolittaa kaiken neitseellisen muovin käytön vähentämällä muovin määrää pakkauksissaan yli 100 000 tonnilla ja lisäämällä merkittävästi kierrätysmuovin käyttöä.
  • Unilever auttaa keräämään ja käsittelemään enemmän muovipakkauksia kuin konserni myy.

”Dove on intohimoisesti sitoutunut olemaan yksi suurimmista brändeistä, joka aikoo tehdä suurimman vaikutuksen muovijätettä vastaan, ja haluamme kannustaa muita samaan. Tiedostamme, että emme ole täydellisiä, mutta meillä ei ole enää varaa odottaa”, sanoo Vice President Marcela Melero, Dove Global Skin Cleansing.

Yhdistelemällä vaihtoehtoisia pakkausmateriaaleja, kehittämällä kierrätysmuoveja ja sijoittamalla uusiotäyttöteknologiaan, Dove haluaa kehittää alaa ja uudenlaista pakkausteknologiaa ja samalla vähentää muovijätettä.

“Olemme ylpeitä tekemistämme yli 100 aloitteesta, joita Dove toteuttaa vähentääkseen muovin käyttöä. Yhtenä maailman suurimmista kauneusbrändeistä meillä on vastuu kehittää tuotteitamme yhä eteenpäin. Tämänpäiväiset julkistukset ovat tärkeä askel työssämme ja siinä, kuinka tuotamme, käytämme ja hävitämme muovipakkauksia”, toteaa Richard Slater, Unilever Chief R&D Officer.

Lisätietoja:
llse Siekkinen, markkinointipäällikkö, Unilever Finland Oy, ilse.siekkinen@unilever.com,
Puh. 050 577 1550.

Kuvapankki:
drive.google.com/drive/folders/1vs-inBFZP4aDKTAniwe4fkcQwnBPQ1d4?usp=sharing

Instagram: @dove Twitter: @dove Facebook: @dovesuomi
#CareThatGoesFurther #PlasticFree #FightPlastic #Sustliving

Takaisin alkuun