Siirry kohtaan sisältö

“Tämä on seuraava askel matkallamme maailman suurimmaksi teurastamoksi” Vegetarian Butcher ja Unilever yhdistävät voimansa

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 2 minuuttia

Rotterdam/Breda, 19 joulukuuta 2018 – Unilever ostaa The Vegetarian Butcher -yrityksen. Kauppa on Unileverin strategian mukainen, jossa yritys laajentaa portfoliotaan kasvipohjaisiin elintarvikkeisiin, jotka ovat sekä terveellisiä että ympäristöystävällisempiä. Tällä yrityskaupalla Unilever vastaa kasvavaan kuluttajatrendiin, jossa kasvis- ja vegaaniruokaa syödään yhä enemmän. Vegetarian Butcher -yrityksen kunnianhimoisena tavoitteena on kasvaa ”maailman suurimmaksi teurastamoksi”. Yrityksen perustaja Jaap Korteweg: “Unileverin maailmanlaajuinen verkosto 190 maassa antaa hyvän mahdollisuuden saavuttaa tavoite.”

Sfeerbeeld boterhamworst

Jaap Korteweg, yhdeksännen sukupolven lihankasvattaja ja todellinen liharuokien rakastaja ryhtyi kasvissyöjäksi ja perusti The Vegetarian Butcher -yrityksen vuonna 2007 tyydyttääkseen oman tarpeensa saada ei-eläinperäistä laatulihaa. The Vegetarian Butcher -yrityksen tuotteita myydään yli 4,000 myyntipaikassa 17 maassa. Kortewegin mukaan kauppa toteutuu oikeaan aikaan. ”Haluamme ottaa seuraavan askeleen maailman valloittamisessa. Missionamme on saada ei-eläinperäisestä lihasta standardi. Uskomme, että Unileverin maailmanlaajuinen verkosto mahdollistaa tavoitteemme ja kiihdyttää sen saavuttamista.”

Unilever ja The Vegetarian Butcher aloittivat yhteistyönsä 2016, jolloin ne lanseerasivat Unox-brändin alla markkinoidut ‘Vegetarian Meatballs in Satay Sauce’ sekä ’Vegetarian Meatballs in Tomato Sauce’ -tuotteet.

Tänään julkaistu kauppa on askel eteenpäin Unileverin matkalla kohti tuoteportfoliota, joka sisältää yhä enemmän kasviperäisiä tuotteita. Tällä hetkellä Unilever myy lähes 700 tuotetta Vegan-merkinnällä Euroopassa. Suomessa näitä tuotteita löytyy Knorr-, Hellmann’s-, Ben & Jerry’s – ja Magnum-tuotemerkeiltä.

Nitin Paranjpe, President Foods & Refreshment Unilever: “Näemme, miten meidän “brands with purpose” kasvavat nopeammin, vastaavat paremmin kuluttajien tarpeisiin ja niillä on sosiaalinen vaikutus. The Vegetarian Butcher on tuotemerkki, jolla on selkeä mission, monta lojaalia kuluttajaa sekä vahva asema markkinoilla ja sosiaalisessa mediassa. Tämä kauppa auttaa meitä kiihdyttämään matkaamme kasviperäisen ruoan määrän kasvattamisessa.”

The Vegetarian Butcher -yrityksen palveluksessa on noin 90 henkeä, jotka siirtyvät Unileverin palvelukseen.

Kaupan ehdot ovat salaisia, ja sen odotetaan saatavan päätökseen ennen vuoden 2018 loppua.

Unilever

Unilever on yksi maailman johtavia elintarvikkeiden, kodin ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden toimijoista, ja sen tuotteita myydään yli 190 maassa saavuttaen päivittäin 2,5 miljardia kuluttajaa. Yhtiöllä on 161 000 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 53,7 mrd € vuonna 2017. Yli puolet (57%) yhtiön liikevaihdosta tulee kehittyviltä markkinoilta. Unileverillä on yli 400 tuotemerkkiä, jotka löytyvät kodeista ympäri maailman, kuten OMO (Persil), Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Wall’s, PG Tips, Ben & Jerry’s, Marmite, Magnum ja Axe. Suomessa tuotteitamme ovat myös Turun Sinappia ja Ingman-jäätelöt. Lisää Unileveristä ja sen tuotemerkeistä www.unilever.fi

The Vegetarian Butcher

The Vegetarian Butcher aikoo kasvaa mailman suurimmaksi kasvisperäisen lihan teurastamoksi, tavoitteenaan kilpailla eläinperäisen lihan kanssa niin maun, rakenteen, aistimusten kuin ravinto-arvonkin suhteen. Yrityksen perustaja Jaap Korteweg on saanut kahdesti Entrepreneur of the Year Award -palkinnon ja ollut viiden parhaan joukossa hollantilaisen Trow-sanomalehden Sustainable 100 kolmen viime vuoden aikana. Lisää The Vegetarian Butcher -yrityksestä www.thevegetarianbutcher.com

Takaisin alkuun