Siirry kohtaan sisältö

Unilever kehottaa sisällöntuottajia ja -jakelijoita poistamaan stereotypioita

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 3 minuuttia

Cannes, France – Unilever kehottaa sisällöntuottajia ja -jakelijoita toimimaan nyt vanhentuneiden stereotypioiden poistamiseksi. Tämä on viimeisin virstanpylväs yhtiönkaksi vuotta sitten käynnistämän Unstereotype-aloitteen tiellä. Aloitteen tavoitteena on poistaa erilaisia ihmisiä väheksyvät mainokset.

#Unstereotype event

Osana Unstereotype-sitoutumistaan Unilever laajentaa aloitetta koskemaan kaikentyyppistä sisältöä ja brändiviihdettä, ja julkistaa tänään kolmen vuoden monen miljoonan dollarin sopimuksen Rexona-tuotemerkin, maailman suurimman deodoranttimerkin ja Simon Fullerin XIX Entertainment-yrityksen kanssa.

Rexona (tunnetaan myös nimellä Sure, Degree ja Shield riippuen maasta) solmi kumppanuuden NOW UNITED -yhtyeen kanssa, joka on ensimmäinen maailmanlaajuinen pop-yhtye, johon kuuluu 14 taiteilijaa 14 maasta, kuten Brasiliasta, Kiinasta, Saksasta, Intiasta, Filippiineiltä, Senegalista, Yhdysvalloista ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Yhdessä he luovat sisältöä useille kanaville, jotka yhdistävät erilaisia kulttuureja tanssin ja musiikin ilolla. Kampanja tavoittaa miljoonia nuoria positiivisin, tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta edistävin viestein inspiroiden nuoria olemaan ylpeitä siitä, keitä he ovat ja missä ikinä he ovatkaan.

Aline Santos, Unileverin Executive Vice President Global Marketing and Head of Diversity and Inclusion sanoo: "Nykyisen jatkuvan Unstereotype-kriteerien mukaisen mainonnan monitoroinnin ansiosta vastaan tiedämme jo, että edistyksellinen mainonta luo 25 prosenttia enemmän brändivaikutusta ja uusi data kertoo, että edistykselliset mainokset ovat myös 16 prosenttia enemmän relevantteja, 21 prosenttia enemmän uskottavia ja ne voivat lisätä ostoaikomuksia 18 prosenttia. Taloudellinen merkitys on aivan yhtä konkreettinen kuin sosiaalinen muutos, minkä takia laajennamme Unstereotype-aloitetta, jonka tarkoituksena on ohjata stereotypioiden vastaista sisältöä laajalla alla uusien kumppanuuksien ja valtavirtaisen sisällön avulla. "

Simon Fuller kommentoi: "Yhtenä tämän ajan sosiaalisesti tietoisimmista ja suurimmista päivittäistavarayhtiöistä Unileverin tuotemerkit kuten Rexona kulkemista vastavirtaan, kun on kyse rohkeista lausumista ja todellisista toimintaa. Haluan myös Now United-yrityksen omaksuvan tämän uraauurtavan hengen, määritellen uusia tapoja vuorovaikutukselle viihteessä, juhlimaan monimuotoisuutta ja osallisuutta voimakkaalla viestillä positiivisesta energiasta. Intohimoisella musiikilla ja tanssilla ja Rexona-tuotemerkin ollessa kumppanimme jaamme tämän positiivisen energian ja jännityksen yleisön kanssa maailmanlaajuisesti. "

Toisessa, jo aiemmin ilmoitetussa yhteistyössä Dove - maailman suurin itsetunto-opetuksen tarjoaja - paljasti monivuotisen sopimuksen Cartoon Network -yrityksen hitin, Steven Universe -tv-sarjan, kanssa. Tässä kumppanuudessa Dove toimii yhteistyössä sarjan luovan johdon kanssa käyttäen Steven Universe-sarjan hahmoja lisäämään ja rakentamaan seuraavan sukupolven luottamusta omaan kehoon (linkki ensimmäiseen jaksoon täällä), mikä auttaa laajentamaan Dove-tuotemerkin tavoitetta tarjota 40 miljoonalle nuorelle itsetunto-opetusta vuoteen 2020 mennessä.

"Meille on aina ollut tärkeää, että sisältömme resonoi yleisömme kanssa ja voimaannuttaa heitä", kertoo Christina Miller, President Cartoon Network. "Tämä kumppanuus on ennennäkemätön mittakaavassaan, ulottuvuudessaan ja kunnianhimollaan muuttaa nuorten elämää ympäri maailmaa."

Nykyään vähemmistöt ovat edelleen aliedustettuina elokuvajohdossa (13,9%), ja naispuolisia johtajia väheksytään (6,9%), vaikka yleisö on tehnyt selväksi, että he haluavat monimuotoista elokuva- ja tv-sisältöä. Unilever uskoo, että tuotemerkkien ja sisällöntuottajien välinen edistyksellinen yhteistyö on avainasemassa yleisön odotusten täyttämisessä ja sukupuoleen, rotuun, seksuaalisuuteen liittyviin ja muiden haitallisten stereotypioiden torjuntaan.

Aline Santos lisää: "Markkinoijina olemme keskustelleet vuosikymmeniä siitä, että saavutamme mahdollisimman paljon ihmisiä; on aika asettaa sama painoarvo edustamalla mahdollisimman monta ihmistä. Tämä merkitsee, että asetamme etusijalle entistä enemmän aitoutta hahmoissamme ja tarinoissamme ja tekemällä enemmän, jotta saataisiin esille tarkasti maailmassa vallitseva rikkaus ja monimuotoisuus. Aina elokuvista ja tv-ohjelmista, web-sarjoihin ja podcasteihin, meidän on työskenneltävä viihdeteollisuuden kanssa yhteistyössä luoden sisältöä, jota tuemme ylpeinä mediainvestoinneillamme. "


Takaisin alkuun