Siirry kohtaan sisältö

Unilever sitoutuu 100% kierrätettäviin muovipakkauksiin vuoteen 2025 mennessä

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 4 minuuttia

Yhtiö kutsuu kulutustavarateollisuutta toimimaan kollektiivisesti muovipakkausten täydellisen kierrätettävyyden aikaansaamiseksi.

London / Rotterdam, 14 tammikuu 2017 - Unilever tänään sitoutunut varmistamaan, että kaikki sen muovipakkaukset ovat täysin uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitava vuoteen 2025 mennessä, ja vaatii koko kulutustavarateollisuutta vauhdittamaan kiertotalouteen siirtymistä.

Ellen MacArthur-säätiön (EMF) mukaan maailmanlaajuisesti vain 14% muovipakkauksista päätyy kierrätyslaitoksin käsiteltäviksi, 40% päätyy kaatopaikalle ja kolmasosa herkkiin ekosysteemeihin. On arvioitu, että vuoteen 2050 mennessä maailman valtamerissä tulee olemaan enemmän muovia kuin kaloja. Arkkitehti ja Kierrätystalousjohtaja William McDonough sanoo pakkausten ”kehdosta kehtoon” uudelleensuunnittelun olevan aikamme yksi globaalin suunnittelun suurista haasteista – samaan tapaan kuin uusiutuvan energian skaalaaminen vastamaan ilmastonmuutokseen.

Muovipakkausten käsitteleminen arvokkaana, tehokkaasti hoidettuna resurssina, on esisijaisen tärkeää, jotta saavutetaan YK:n kestävän kehityksen 12. tavoite (Kestävä kulutus ja tuotanto) ja siirrytään pois "ota-käytä-hävitä" mallista täysin kiertotalouden mukaiseen kulutukseen.

Auttaakseen globaalien muovipakkausten materiaalivirtojen transformaatiossa, Unilever on sitoutunut:

  • Varmistamaan, että kaikki sen muovipakkaukset on suunniteltu uudelleenkäytettäviksi, kierrätettäviksi tai kompostoituviksi vuoteen 2025 mennessä
  • Uudistaa jäsenyytensä Ellen MacArthur-säätiössä vielä kolmeksi vuodeksi, hyväksyy ja tukee säätiön New Plastics Economy-aloitetta. Osana aloitetta yritys julkaisee koko "paletin" pakkausmateriaaleissaan käytetyistä muoveista vuonna 2020 auttaakseen luomaan teollisuudelle muoviprotokollan
  • Investoi ensin todentamiseen, ja sitten jakamaan teollisuudelle teknisen ratkaisun miten monikerroksisia pusseja kierrätetään, erityisesti rannikkoalueilla, joilla muovien päätyminen mereen on suurin uhkaa vaarassa muovia vuotaa mereen

Unilever on jo sitoutunut vähentämään tällä vuosikymmenellä käyttämiensä pakkausten painoa kolmannekselle vuoteen 2020 mennessä, ja lisäämään pakkauksissaan kierrätysmuovin käyttöä vähintään 25% vuoteen 2025 mennessä vasten vuoden 2015 lähtötilannetta. Molemmat tavoitteet ovat osa Unileverin Sustainable Living Plan-ohjelmaa. Vuonna 2015 yritys saavutti sitoumuksensa olla toimimatta lainkaan kaatopaikkajätettä tehtailtaan.

Paul Polman, Unileverin pääjohtaja, sanoi: "Muovipakkauksillamme on ratkaiseva rooli tuotteidemme houkuttelevuudessa, turvallisuudessa ja miellyttävyydessä kuluttajille. On kuitenkin selvää, että jos haluamme jatkaa tämän monipuolisen materiaalin hyödyntämistä, meidän on tehtävä teollisuutena paljon enemmän auttaaksemme varmistamaan, että sitä johdetaan vastuullisesti ja tehokkaasti kuluttajien käytön jälkeenkin.”

"Vastataksemme valtamerien muovijätteitä koskevaan haasteeseen meidän täytyy työskennellä systeemisten ratkaisujen parissa -ensimmäiseksi niiden, jotka pysäyttävät muovin päätymisen vesistöihin. Toivottavasti nämä sitoumukset kannustavat muita alallamme varmistamaan yhdessä, että kaikki meidän muovipakkaukset ovat täysin kierrätettäviä ja ne myös kierrätetään.”

"Meidän on myös tehtävä yhteistyötä hallitusten ja muiden sidosryhmien kanssa tukeaksemme kehitystä ja keräys- ja käsittelyinfrastruktuurin laajentamista, joka on kriittistä kiertotalouteen siirtymisessä. Lopuksi haluamme, että kaikki alan muovipakkaukset ovat täysin osa kiertotaloutta."

Ellen MacArthur sanoi: "Sitoutumalla kunnianhimoisiin muovipakkausten kiertotalouden tavoitteisiin, Unilever osallistuu konkreettiseen järjestelmän muutokseen ja lähettää vahvan signaalin koko kulutustavarateollisuudelle. Yhdistämällä toimenpiteiden suunnittelun yhdessä materiaalien kanssa tuotteiden käytön jälkeisiin strategioihin osoittaa koko järjestelmän laajuista lähestymistapaa, joka tarvitaan kääntämään New Plastics Economy-ohjelma todellisuudeksi. "

William McDonough sanoi: "Pakkausten ja muovien optimointi on niin ajankohtainen ja tärkeä asia, että kaikki siihen osallistuvat ihmiset, yhteisöt ja yritykset - tavarantoimittajat, tuottajat, myyjät, asiakkaat ja kuluttajat - voivat työskennellä yhdessä nyt yhteisten arvojen ja tarkoituksen parissa luodakseen ja jakaakseen hyötyä tuleville sukupolville. "

Osana sitoutumistaan, Unilever varmistaa, että vuoteen 2025 mennessä teknisesti on mahdollista käyttää uudelleen tai kierrättää sen käyttämät muovipakkaukset ja on olemassa todennettuja esimerkkejä siitä, että muovin uudelleen prosessointi sekä kierrättäminen on kaupallisesti kannattava.

Median yhteydenotot:

Caroline Boin (caroline.boin@unilever.com / +44 7917 214 712)

Tietoja Unileveristä:

Unilever on yksi maailman johtavia elintarvikkeiden, kodin ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden toimijoista, ja sen tuotteita myydään yli 190 maassa saavuttaen päivittäin 2 miljardia kuluttajaa. Yhtiöllä on 169 000 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 53,3 mrd € vuonna 2015. Yli puolet (58%) yhtiön liikevaihdosta tulee kehittyviltä markkinoilta. Unileverillä on yli 400 tuotemerkkiä, jotka löytyvät kodeista ympäri maailman, kuten OMO (Persil), Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Wall’s, PG Tips, Ben & Jerry’s, Marmite, Magnum ja Axe. Suomessa tuotteitamme ovat myös Turun Sinappia ja Ingman-jäätelöt.

Unilever Sustainable Living Plan-ohjelmassa (USLP) sitoudutaan:

  • Auttamaan yli miljardia ihmistä parantamaan terveydentilaansa ja hyvinvointiaan vuoteen 2020 mennessä
  • Puolittamaan tuotteiden ympäristövaikutus vuoteen 2030 mennessä
  • Parantamaan miljoonien ihmisten toimeentuloa vuoteen 2020 mennessä

Unilever on noteerattu Dow Jones Sustainability -indeksissä alansa ykköseksi 2015. FTSE4Good Index-sarjassa yritys saavutti korkeimmat ympäristöpisteet 5. Yritys oli vuonna 2016 Global Corporate Sustainability Leaders GlobeScan / SustainAbility vuosittaisessa tutkimuksessa rankinglistan kärjessä - kuudetta vuotta peräkkäin. Unilever nimettiin 2016 kaikkein vastuullisimmaksi elintarvikeyritykseksi Oxfamin Behind the Brands Scorecard-tutkimuksessa toista vuotta peräkkäin.

Lisätietoja Unileveristä ja tuotemerkeistä www.unilever.fi ja www.unilever.com. Lisätietoja USLP-ohjemasta: www.unilever.com/sustainable-living/

Takaisin alkuun