Siirry kohtaan sisältö

Unilever nimetty toimialansa johtajaksi Dow Jones Sustainability-indeksin mukaan

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 2 minuuttia

Unilever on nimetty johtavaksi yritykseksi kodin- ja henkilökohtaisen hygienian toimialalla vuoden 2016 Dow Jones Sustainability Indexin (DJSI) mukaan. Se on näin ollen yksi vain 24 yrityksestä, jolle on myönnetty toimialan johtavan yrityksen status.

Sunlight pouring through the trees

Unilever saavutti yleisarvosanakseen 92 mahdollista sadasta, ja niiden avulla johti kaiken kaikkiaan 14 kategoriaa henkilökohtaisen hygienian toimialalla. Näihin kategorioihin kuului muun muassa yrityksen johtaminen, tuotekehitys, -pakkaus, sekä hankintaketjun hallinta.

2016 on ensimmäinen vuosi, jolloin Unilever on sisällytetty kodin- ja henkilökohtaisen hygienian kategoriaan, jossa Unilever nyt on MSCI ja S&P:n Global Industry Classification-standardin saaja. Aikaisemmin Unilever oli mukana elintarvikkeiden sektorissa, johon sisältyi elintarvikkeiden lisäksi juomat ja tupakka-alan tuotteet. Tällä sektorilla Unilever oli johtava yritys 15 vuotta.

Jeff Seabright, Chief Sustainability Officer, sanoo: "Olemme ylpeitä siitä, että meille on myönnetty alan johtajan asema ensimmäistä kertaa kodin- ja henkilökohtaisen hygienian toimialalla. Tulokset kuvastavat jatkuvaa edistymistämme, jonka olemme saavuttaneet Unilever Sustainable Living Plan- ohjelmallamme, pitkällä aikavälillä ajamallamme kestävän liiketoiminnan kasvun avulla, sekä visiollamme tehdä kestävän kehityksen perusteiden mukaisesta elämäntavasta tavallista."

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) on maailmanlaajuisesti tunnustettu riippumaton indeksi, joka arvioi - ja luokittelee – yritysten taloudellisia, ympäristöystävällisiä ja sosiaalisia tuloksia. Se on pisimpään jatkunut maailmanlaajuisen kestävän kehityksen indeksimittari, ja siitä on tullut keskeinen viitekehys sijoittajille ja yrityksille.

DJSI Industry Group Leader-raportissa, jonka on koonnut RobecoSAM yhteistyössä S & P Dow Jonesin kanssa, todetaan: "Unilever on vakiinnuttanut johtajan asemansa henkilökohtaisen hygienian alalla. Vahva innovaatio, ja keskittyminen paitsi tuotteisiin, myös niiden pakkausmenetelmiin ja raaka-aineiden hankintaan on upotettu yhtiön strategiaan. Kestävän kehityksen perusteiden mukainen kasvu on Unileverin vision ydin, ja tämä näkyy kaikessa heidän toiminnassaan."

Lisätietoa

Lisätietoa DJSI annual review 2016-tuloksista, mukaanlukien S&P Dow Jones Indices/RobecoSAM-lehdistötiedote sekä Industry Group Leader Report-raportti, löydät sivulta www.sustainability-indices.com.

Tietoja Unileveristä:

Unilever on yksi maailman johtavia elintarvikkeiden, kodin ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden toimijoista, ja sen tuotteita myydään yli 190 maassa saavuttaen päivittäin 2 miljardia kuluttajaa. Yhtiöllä on 169 000 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 53,3 mrd € vuonna 2015. Yli puolet (58 %) yhtiön liikevaihdosta tulee kehittyviltä markkinoilta. Unileverillä on yli 400 tuotemerkkiä, jotka löytyvät kodeista ympäri maailman, kuten OMO (Persil), Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Wall’s, PG Tips, Ben & Jerry’s, Marmite, Magnum ja Axe. Suomessa tuotteitamme ovat myös Turun Sinappia ja Ingman-jäätelöt.

Unilever Sustainable Living Plan-ohjelmassa (USLP) sitoudutaan:

  • Saavuttamaan kasvua ilman haitallisia ympäristövaikutuksia
  • Auttamaan yli miljardia ihmistä parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan
  • Parantamaan miljoonien ihmisten toimeentuloa vuoteen 2020 mennessä

Unilever on noteerattu Dow Jones Sustainability -indeksissä alansa ykköseksi 2015. FTSE4Good Index-sarjassa yritys saavutti korkeimmat ympäristöpisteet 5, mikä johti pääsyyn FTSE4Good Environmental Leaders Europe 40-indeksiin. Vuonna 2015 yritys oli johdossa Global Corporate Sustainability Leaders GlobeScan / SustainAbility vuosittaisessa tutkimuksessa - viidettä vuotta peräkkäin.

Unilever nimettiin LinkedIn-palvelussa kolmanneksi kaikkien alojen halutuimmista työnantajista. Lisätietoja Unileveristä ja tuotemerkeistä www.unilever.fi ja www.unilever.com. Lisätietoja USLP-ohjelmasta: www.unilever.com/sustainable-living/

Takaisin alkuun