Siirry kohtaan sisältö

HUL avaa vertaansa vailla olevan urbaanin hygienia- ja sanitaatiokeskuksen

Julkaistu:

Keskimääräinen lukuaika: 3 minuuttia

HUL:n terveys- ja hyvinvointiohjelmista on hyötynyt jo yli 125 miljoonaa ihmistä.

Mumbai, 19. marraskuuta 2016 – Hindustan Unilever Limited (HUL) avaa ainutlaatuisen vesi-, hygienia- ja sanitaatiokeskuksen Azad Nagariin Ghatkoparissa, joka on yksi Mumbain suurimmista slummeista. Unileverin toimitusjohtaja Paul Polman vihki Suvidha-nimeä kantavan keskuksen käyttöön HUL:n toimitusjohtajan Sanjiv Mehtan läsnä ollessa.

Suvidha on monitoimitalo, josta pienituloiset kaupunkilaisperheet voivat saada apua hygieniasta huolehtimiseen sekä infrastruktuurin ja mukavuuksien puutteen aiheuttamiin haasteisiin. Keskuksessa voi käyttää puhtaita suihku- ja WC-tiloja, saippualla varustettuja käsienpesupisteitä, turvallista juomavettä ja edistyksellistä pesulaa edulliseen hintaan. Suvidha palvelee yli 1 500 alueella asuvaa ihmistä.

Unileverin toimitusjohtaja Paul Polman toteaa: ”Intiassa tarvitaan kipeästi innovatiivisia ratkaisuja, jotka ulottuvat laajalle ja pystyvät ratkaisemaan nopean kaupungistumisen mukanaan tuomia haasteita erityisesti yhteiskunnan vähäosaisten keskuudessa. Suvidha on ainutlaatuinen aloite, jonka tarkoituksena on tarjota ihmisille helppo ja edullinen pääsy hygienia- ja sanitaatiopalveluiden pariin kestävän kehityksen mukaisesti. Keskuksen rakentaminen ei olisi ollut mahdollista ilman Pratha Samajik Sansthan, Suur-Mumbain kaupunginvaltuuston ja paikallisen yhteisön tukea.”

Suvidha-keskuksessa (jonka nimi tarkoittaa hindiksi ”mukavuutta”) käytetään kiertotalouden periaatteita vedenkulutuksen vähentämiseen. Puhdasta vettä käytetään ensin hampaidenpesuun ja peseytymiseen sekä käsien ja pyykin pesuun. Tämän jälkeen samaa vettä käytetään WC-istuinten huuhteluun. Näin vettä säästyy arvioiden mukaan vuodessa jopa 10 miljoonaa litraa.

Suvidhan avajaisia juhlittiin Maailman WC-päivänä (19.11.), ja se tukee Unileverin sitoumusta tuoda käymälät 25 miljoonan ihmisen ulottuville vuoteen 2020 mennessä. Yhdessä kumppaniemme kanssa olemme tuoneet käymälät jo viiden miljoonan ihmisen saataville valistuksen ja rakennusaloitteiden myötä vuodesta 2012 lähtien. Esimerkiksi Biharissa Domex Toilet Academies (DTAs), PSI ja Bill & Melinda Gates Foundation ovat yhdessä auttaneet rakentamaan yli 70 000 käymälää maaseudulla oleviin talouksiin, mikä on vaikuttanut 350 000 ihmisen elämään.

HUL käynnisti viime vuonna Swachh Aadat Swachh Bharat (Puhtaat tavat, puhdas Intia) ohjelman Intian hallituksen Swachh Bharat Abhiyan (Missiona puhdas Intia) aloitteen puitteissa terveyttä ja hyvää hygieniaa edistävien käytäntöjen vaalimiseksi. Swachh Aadat Swachh Bharat ohjelmassa kannustetaan ihmisiä omaksumaan kolme hyvää tapaa koulutuksen avulla. Niitä ovat käsien pesu viidesti päivässä, käymälöissä ulostaminen ja juomaveden turvallisuudesta huolehtiminen.

1Tulokset ovat kumppaniemme omien menetelmiensä mukaan raportoimia ja sisältävät tietoa sekä suorien että epäsuorien aloitteiden vaikutuksista.

Aloitteet toteuttavat myös Unileverin Sustainable Living Plan ohjelmaa, jonka tavoitteena on auttaa yli miljardia ihmistä parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan ympäri maailmaa. Vuodesta 2010 lähtien terveys- ja hyvinvointiohjelmamme ovat auttaneet jo yli 125:tä miljoonaa ihmistä Intiassa. Lifebuoyn valitusohjelma käsienpesusta on tavoittanut Intiassa yli 65 miljoonaa ihmistä, ja Pureit on toimittanut yli 70 miljardia litraa turvallista juomavettä.

Hindustan Unilever Limited

Hindustan Unilever Limited (HUL) on Intian suurin nopeakiertoisten kulutustuotteiden toimittaja, jonka tuotteita käytetään yhdeksässä kymmenestä taloudesta Intiassa. HUL tekee työtä paremman tulevaisuuden eteen joka päivä.

Yhteystiedot:

Sähköposti: mediacentre.hul@unilever.com

Puhelin: Prasad Pradhan - 022 39832429, R Rammohan - 022 39832413

Lisätietoa toimittajille

Lisätietoja Suvidhasta:

Suvidha-monitoimitalo on pilottihanke, jonka tavoitteena on tarjota kokonaisvaltainen lähestymistapa huonon hygienian, turvallisen juomaveden puutteen ja heikon sanitaation muodostamaan ongelmavyyhtiin urbaaneilla alueilla.

Kaupungistuminen aiheuttaa 1,3 miljardin asukkaan Intiassa valtavia paineita. Slummeissa asuva väestö on kaksinkertaistunut kymmenen vuoden aikana 43 miljoonasta (2001) 93 miljoonaan (2011). Sen odotetaan kasvavan 5 prosentin vuosivauhtia, mikä tarkoittaa lähes kahta miljoonaa ihmistä joka vuosi. Tämä kasvu aiheuttaa merkittäviä haasteita yhteisöille veden, sanitaation ja hygienian suhteen. Näiden perustarpeiden täyttäminen on tärkeää ihmisten terveyden ja köyhyydestä ulospääsyn kannalta.

Takaisin alkuun