Kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiva jäätelötehdas Turkissa

Unilever ilmoitti tänään avanneensa uuden jäätelötehtaan Konyassa, Turkissa; investoinnin arvo on € 95 miljoonaa. Uusi tehdas - Unileverin jäätelömaailman ensimmäinen LEED-sertifioitu tehdas – on hyvä esimerkki siitä, miten kestävä kehitys on keskeinen osa Unileverin liiketoimintamallia.

Tehdas käyttää hyväksi sade -ja pintavesiä, ottaa hukkalämmön talteen ja sieltä ei lähde lainkaan vaaratonta jätettä kaatopaikalle.

Konyan tehdas, joka tuottaa tunnettuja tuotemerkkejä kuten Cornetto , Max ja Twister, on Unileverin 35. jäätelötehdas maailmanlaajuisesti ja toimii mallina kaikille tuleville jäätelötehtaille ympäri maailman .

Unileverin logistiikkajohtaja Pier Luigi Sigismondi sanoo : "Turkki on Unileverille tärkeä kasvumarkkina. Meillä on pitkä historia maassa - liiketoimintaa on ollut lähes 100 vuotta ja ensimmäinen tehdas avattiin vuonna 1952. Tänään Konyan tehdas on maassa meidän kahdeksas tuotantolaitoksemme, ja jatkamme edelleen kasvattaaksemme Turkin ja lähialueiden markkinaa. Uusi tehdas on osoitus sitoutumisesta edistää kestävää kasvua ja saada yhä useamman ihmisen hymyilemään jäätelömme ansiosta."

Unilever tuli Turkin jäätelömarkkinoille vuonna 1990, ja liiketoiminta on kasvanut johtavaan markkina-asemaan, nykyään markkinaosuus on yli 70 % . Uusi tehdas edistää myös osaltaan Turkin taloutta työllistäen aluksi noin 300 henkilöä. Jäätelöä valmistetaan Konyassa kotimarkkinalle, mutta myös vientiin Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. Nykyinen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 80 miljoonaa litraa, josta on mahdollisuus laajentaa 200 miljoonaan litraan.

Sigismondi huomauttaa lisäksi, että kasvava kotimainen kulutus ja mahdollisuudet kasvattaa vientiä indikoivat mahdollisuuksista laajentaa tehdasta merkittävästi. Hän selitti lisäksi, että investointi Konyaan valittiin seuraavasti: " Päätimme, että Konya oli sopivin paikka investoinnillemme useista syistä, joita olivat raaka-aineiden saanti, hyvä infrastruktuuri ja logistiikka, pätevien työntekijöiden saatavuus, alhainen maanjäristysten riski sekä hyvä tuki Konyan paikallishallinnosta ".

Flip Dötsch Unilever Corporate Media Relations

+31611375464
Flip.Dotsch@unilever.com

Unilever Finland

Roineentie 10

FI-00510 Helsinki

+358 10 75 901

riitta.jantunen@unilever.com

Lue lisää näistä aiheista

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä