Muovisaaste on todellinen ympäristöongelma. Ongelman ytimessä on se, että liian suuri osa muoviroskasta on peräisin meiltä.

Se ei ole hyväksyttävää.

Muovi on arvokas materiaali. Sillä on tärkeä tehtävä tuotteidemme turvallisessa ja tehokkaassa jakelussa ja sen hiilijalanjälki on monia vaihtoehtoisia pakkausmateriaaleja pienempi. Muovilla on siis paikkansa.

Mutta se paikka ei ole kaduilla, joissa ja merissä.

Muovin oikea paikka on kiertotaloudessa, jossa se käytetään uudelleen, kierrätetään tai kompostoidaan. Kun kierto pysyy suljettuna, muovia ei päädy ympäristöön.

Jo yksikin luontoon päätynyt pakkauksemme on liikaa. Käyttämämme muovi on vastuullamme.

Siksi julkistamme tänään uusia tavoitteita, jotka ovat aiempaa kunnianhimoisempia.

Sitoudumme puolittamaan neitseellisen muovin käytön pakkauksissamme sekä keräämään ja käsittelemään enemmän muovipakkauksia kuin myymme – jo vuoteen 2025 mennessä.

1/2

Vuoteen 2025 mennessä käytämme 50 % vähemmän neitseellistä muovia pakkauksissamme.

More

Vuoteen 2025 mennessä autamme keräämään ja käsittelemään enemmän muovia kuin myymme.

Vähennämme neitseellisen muovin käyttöä kahdella tavalla. Ensiksi poistamme käytöstä yli 100 000 tonnia muovipakkauksia edistämällä uudelleenkäytettävien ja uudelleentäytettävien pakkausten käyttöönottoa sekä suosimalla muovittomia vaihtoehtoja, mukaan lukien vaihtoehtoisia pakkausmateriaaleja ja pakkaamattomia tuotteita. Toiseksi ryhdymme käyttämään yhä enemmän kierrätysmuovia pakkauksissamme.

Tärkeintä muoviroskan vähentämisessä on estää sen pääsy luontoon. Siksi autamme keräämään ja käsittelemään enemmän muovia kuin myymme. Se onnistuu kolmella tavalla: sijoittamalla ja tekemällä yhteistyötä jätehuollon infrastruktuurin parantamiseksi toimintamaissamme, ostamalla ja käyttämällä kierrätysmuovia pakkauksissamme sekä osallistumalla laajamittaisiin tuottajien vastuullisuusohjelmiin, joiden puitteissa maksamme pakkaustemme keräämisestä.

Pystymme vähentämään muovijätteen määrää vain nopealla ja radikaalilla toiminnalla kierron kaikissa vaiheissa.

Alan Jope, toimitusjohtaja, Unilever

”Pystymme vähentämään muovijätteen määrää vain nopealla ja radikaalilla toiminnalla kierron kaikissa vaiheissa”, Unileverin toimitusjohtaja Alan Jope kertoo. ”Meidän pitää omaksua täysin uusi lähestymistapa pakkauksiin ja tuotteisiin. Meidän täytyy ottaa käyttöön uusia ja innovatiivisia materiaaleja sekä laajentaa tiettyjä liiketoimintamalleja esimerkiksi uudelleenkäyttöön ja uudelleentäyttöön liittyen. Muutoksen on myös tapahduttava ennennäkemättömän nopeasti ja tehokkaasti.”

”Visionamme on maailma, jossa kaikki yhdessä varmistavat, että muovi pysyy kierrossa eikä päädy luontoon. Käyttämämme muovi on vastuullamme. Siksi olemme sitoutuneet keräämään enemmän muovia kuin myymme osana pyrkimyksiämme kohti kiertotaloutta. Tehtävä voi tuntua vaikealta, mutta se on myös jännittävä, sillä se auttaa lisäämään maailmanlaajuista kierrätysmuovin kysyntää.”

Noin 2,5 miljardia ihmistä yli 190 maassa käyttää tuotteitamme päivittäin omasta hyvinvoinnistaan ja ulkonäöstään huolehtimiseen sekä elämästään nauttimiseen. Olemme sen ansiosta ainutlaatuisessa asemassa ja voimme olla osa ratkaisua: voimme toteuttaa visiomme jätteettömästä maailmasta, jossa pakkausmateriaaleja ei päädy luontoon, vesistöihin tai meriin.

Ellen MacArthur Foundation -järjestön perustaja Ellen MacArthur sanoo: ”Unileverin tämänpäiväinen ilmoitus on merkittävä askel muovin kiertotalouden edistämisessä. Unilever näyttää, kuinka yritykset voivat siirtyä pois neitseellisen muovin käytöstä poistamalla tarpeettomia pakkauksia markkinoilta hyödyntämällä erilaisia innovaatioita, kuten uudelleentäyttöä, uudelleenkäyttöä ja tiivistämistä, sekä lisäämällä kierrätysmuovin käyttöä.

”Kannustamme muita seuraamaan esimerkkiä, sillä yhdessä voimme poistaa käytöstä tarpeettoman muovin sekä luoda innovaatioita. Meidän tulee varmistaa, että käyttämämme muovi pysyy kierrossa, ja rakentaa talousjärjestelmä, jossa muovista ei koskaan tule jätettä.”

Esimerkkejä aloitteista, joiden parissa työskentelemme Olemme tehneet työtä muovipakkausten käyttöön liittyen vuodesta 2017. Esittelemme tässä muutamia aloitteita, joiden parissa työskentelemme juuri nyt, sekä esimerkkejä siitä, miten autamme kehittämään muovinkeräyksen ja -käsittelyn infrastruktuuria.

Yleisiä kysymyksiä

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä