Semilla Curtinfield
Curt Bowen

Semilla Nuevan (espanjaksi Uusi Siemen) perustajajäsen ja Executive Director

Curt asuu ja työskentelee Guatemalassa ja tuo vilejlijöille eri puolilla maata edullisia, biomuunneltuja maissin siemeniä. Curt oli kategoriavoittaja Unilever Young Entrepreneurs Awards -kilpailussa 2014.

Esitin ajatuksen Semilla Nuevasta vuonna 2004, kun rakensin taloa nicaragualaiselle sitä tarvitsevalle perheelle. Kuten ylpeänä naulasimme viimeisiä nauloja, naapurit pyysivät meitä auttamaan heitä vuorostaan, ja ymmärsin, ettemme voisi koskaan rakentaa tarpeeksi koteja Nicaraguan köyhyyden lopettamiseksi. Se innosti minua keskittymään käsittelemään äärimmäisen köyhyyden perimmäisiä syitä sen sijaan, että lievitettäisiin oireita.

Huomasin, että monet maailman köyhimmistä ovat maanviljelijöitä ja he tarvitsevat apua maataloudesta saamansa elannon parantamiseen. Tutkin, säästin rahaa, löysin myötätuntoisia asiantuntijoita ja pakkasin laukut Guatemalan maatalousyhteisöjen elämää varten.

Vietin ensimmäisen vuoden tehden matkaa halvalla dirt-bikella yhteisöjen, yliopistojen ja maissipeltojen välillä. Minulla oli onni, että seuraan liittyi guatemalalainen agronomi Trinidad Recinos, josta tuli yksi Semilla Nuevan perustajista.

Opin, että on olemassa teknologioita, joilla voidaan auttaa ihmisiä pois köyhyydestä. Ongelmana oli instituutioissa ja järjestöissä puute tiedon levittämiseksi ja hyödyllisten teknologioiden saamisesta maanviljelijöiden käyttöön. Suunnitelmana muuttaa asioita suostuttelin lähimpiä ystäviäni muuttamaan Guatemalaan - maahan, jossa on maailman kuudes suurin aliravitsemusaste. Yhdessä perustimme Semilla Nuevan.

"Emme voi ratkaista maailman köyhyyttä ilman ratkaisua kroonisen aliravitsemuksen ongelmaan"

Curt Bowen, Semilla Nueva

Meidän oli tunnustettava epäonnistumisia matkan varrella. Aloitimme yrittämällä muuttaa viljelykasveja, joita viljeltiin, viljelijöitä, mutta se ei toiminut. Huomasimme, että meidän oli keskityttävä maanviljelijöille tuttuihin satokasveihin, mutta jotka olisivat myös edullisia ja helposti kasvavia. Biomuunneltu maissi oli vastaus.

Yksi ylpeimmistä hetkistäni tähän mennessä oli biomuunnellun maissinsiementen virallinen julkistus tämän vuoden toukokuussa. Se merkitsi sitä, että tuotteemme löytyisi kaikista Guatemalan maataloustuotemyymälöistä antaen viljelijöille enemmän mahdollisuuksia käyttää biomuunneltuja maissinsiemeniä ja parantaa yhä useamman perheen ja yhteisön ravitsemusta koko maassa.

Motivaationi tulee syvällisestä halusta muuttaa mahdollisuudet todellisuudeksi. Mikään ei saa minua tuntemaan olevani enemmän elossa kuin intohimoiset ihmiset ratkaisemassa suurta ongelmaa - ja rakastan kuinka tarttuvaa tämä intohimo ja tarkoitus voi olla varsinkin, kun tiedät, että voit tarjota maailmalle jotain todella merkityksellistä.

Osallistuimme Unilever Young Entrepreneurs Awards -kilpailuun lähes viisi vuotta sitten pienenä ruohonjuuritason kansalaisjärjestöinä. Saamamme mentorointi sekä verkostoituminen muiden sosiaalisten yrittäjien kanssa auttoivat meitä tunnistamaan, miten parantaa malliamme. Nyt meillä on 1% Guatemalan maissimarkkinoista, ja aikomus laajentua 3-4 prosenttiin Ulottaen vaikutuksemme satoihin tuhansiin ihmisiin ensi vuonna.

farmer white
10,000 paunaa

Yhdestä Semilla Nuevan siemenpussista tuotetun maissin määrä.


Tällä hetkellä myymme biomuunneltuja maissin siemeniä vain Guatemalassa, mutta meillä on suunnitelmana kasvaa. Toivomme laajentavamme toimintaamme muille maissista riippuvaisiin ja aliravitsemuksesta kärsiviin maihin - ensiksi Keski-Amerikkaan muille alueille, sitten Saharan eteläpuolisiin maihin Afrikassa.

Riippumatta siitä, työskenteletkö yksityisellä sektorilla vai voittoa tavoittelemattomassa organisaatiossa, uskon, että meillä kaikilla on velvollisuus muutoksen tekemiseen. Meidän pitäisi ajatella suuria ja tutkia miten voimme tehdä systeemisiä, ja vaikuttavia muutoksia.

Lue lisää näistä aiheista

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä