1. Etusivu
  2. ...
  3. News & features
  4. Viisi tärkeää asiaa liittyen Unileverin kestävän kehityksen mukaiseen kasvuun

Viisi tärkeää asiaa liittyen Unileverin kestävän kehityksen mukaiseen kasvuun

Viimeisimmät raporttimme osoittavat, että voimme olla ylpeitä saavuttamastamme kasvusta ja siitä, että olemme samalla onnistuneet vastaamaan moniin vastuullisuuteen liittyviin haasteisiin. Tässä on pikakatsaus vuonna 2016 ottamiimme kehitysaskeliin.

Customer at a Unilever recycling station in Sao Paolo, Brazil

Liiketoimintamme kasvaa jatkuvasti – ja viimeisimpien arviointien tulosten mukaan kasvumme on sekä kestävää että tuottoisaa.

Laadimme joka vuosi raportin, jossa tarkastelemme edistymistämme suhteessa Unileverin Sustainable Living Plan (USLP) ohjelmassa asettamiimme tavoitteisiin. Tämä vuonna 2010 alkunsa saanut ohjelma asettaa suuntaviivat visiollemme kasvun kiihdyttämisestä, mutta samalla siinä painotetaan myös ekologisen jalanjälkemme pienentämisen ja positiivisten yhteiskunnallisten vaikutusten aikaansaamisen merkitystä.

Seuraavassa esittelemme viisi tärkeää asiaa liittyen kehitykseemme vuonna 2016. Mukana on niin onnistumisia kuin vielä ratkaisemattomia haasteitakin.

Tulostemme mukaan kestävä toiminta kiihdyttää kasvua...

...mikä on osoitus siitä, että yrityksemme kasvaa johdonmukaisesti ja kilpailukykyistä tahtia, mutta myös kannattavasti ja kestävästi. Kestävien elintapojen noudattamiseen kannustavilla tuotemerkeillämme on kaikilla ainakin yksi selkeä Unileverin Sustainable Living Plan ohjelmaan sisällytetty tavoite, jota ne toteuttavat. Vuonna 2016 nämä tuotemerkit tuottivat yli 60 % yrityksemme kasvusta, ja ne kasvavat ainakin 50 % nopeammin kuin muu liiketoimintamme. Unileverillä on nykyään yhteensä kahdeksantoista kestävien elintapojen noudattamiseen kannustavaa tuotemerkkiä, joihin kuuluvat muun muassa kuusi suurimman liikevaihdon omaavaa tuotemerkkiämme.

Toiminnallamme on positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia miljoonien ihmisten elämään...

...ja hyödynnämme koko arvoketjuamme näiden vaikutusten aikaansaamiseksi. Unilever on esimerkiksi auttanut jopa 920 000 naista osallistumaan naisten turvallisuutta, taitojen kehittämistä ja mahdollisuuksien lisäämistä edistäviin hankkeisiin. Tässä on onnistuttu tekemällä yhteistyötä koko toimitusketjussamme ja aloittamalla tuotteidemme myyntiä ja jakelua edistäviä hankkeita. Vuoden 2016 loppuun mennessä olimme jo auttaneet jopa 538 miljoonaa ihmistä parantamaan terveyttään ja hygieniatasoaan ja noin 650 000 pientilallista osallistumaan maanviljelijöiden käytäntöjen ja tulojen parantamiseen tähtääviin hankkeisiin.

Olemme onnistuneet hienosti tavoitteessamme vähentää tehtaidemme ja toimintojemme ympäristövaikutuksia. Haasteita kuitenkin riittää edelleen...

...sillä sen arvioiminen, miten kuluttajat käyttävät tuotteitamme ja mitä vaikutuksia näillä käyttötottumuksilla on, vie aikaa. Vuodesta 2008 lähtien olemme vähentäneet tuotantotoiminnoissamme energiankulutuksesta syntyviä hiilidioksidipäästöjä 43 %, veden käyttöä 37 %, ja kokonaisjätemäärää tuotantotonnia kohti 96 %. Tuotteidemme käyttöön liittyvä vedenkulutus on vähentynyt noin 7 % vuodesta 2010 lähtien, kun taas käytettyjen tuotteidemme hävittämiseen liittyvä jätemäärä on vähentynyt 28 %. Toisaalta kun lasketaan mukaan myös kuluttajien tuotteidemme käyttö, tuotteistamme koko niiden elinkaaren aikana syntyvien kasvihuonekaasujen määrä on kasvanut noin 8 % vuodesta 2010 lähtien. Haasteista huolimatta olemme edelleen sitoutuneet arvoketjumme vaalimiseen sekä tavoitteeseemme tehdä toiminnastamme tulevaisuudessa hiilipositiivista.

Sitoudumme tarpeen mukaan myös uusiin tavoitteisiin...

...kuten teimme tammikuussa 2017. Tuolloin ilmoitimme, että olemme sitoutuneet varmistamaan, että vuoteen 2025 mennessä kaikki muovipakkauksemme ovat täysin uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai biohajoavia. Lisäksi olemme pyrkineet ottamaan ihmisoikeudet entistä tiiviimmäksi osaksi liiketoimintaamme, ja vuonna 2016 sisällytimme ihmisoikeuksien noudattamisen myös toimitusketjuorganisaatiotamme koskeviin vaatimuksiin.

Vaikka vielä on paljon tehtävää, uskomme, että olemme oikealla tiellä...

...sillä USLP-ohjelmaan pohjautuva liiketoimintamallimme tuottaa todistetusti yhä edelleen arvoa niin meille, osakkeenomistajillemme kuin miljoonille ihmisille ympäri maailman. Unilever on jatkuvasti kasvattanut markkinoitaan, parantanut tuottavuuttaan ja lisännyt kassavirtaansa sekä tuottanut hyviä tuloksia osakkeenomistajille aina siitä lähtien, kun USLP-ohjelmamme aloitettiin.

Haluatko tietää lisää? Lue lisää kestävän kehityksen mukaisia käsittelevästä osiosta.

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä