Kaikkien mukaan ottaminen avainasemassa ilmastonmuutoksen murtamisessa

Kaksi vuotta Pariisin ilmastosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Unileverin Thomas Lingard toteaa, että empatia ja kaikkine ottaminen mukaan ovat avainasemassa illmastomuutoksen murtamisessa.

Thomas Lingard, Global Climate Advocacy & Sustainability Strategy Director
Thomas Lingard

Director, Unilever’s Chief Sustainability Office

Thomasilla on 17 vuoden kokemus johtamisesta, viestinnästä sekä liiketoiminnasta johdon tehtävistä ja hallitustyöskentelystä niin yksityisellä sektorilla kuin järjestöissäkin, ml. Green Alliance ja Oxfam.

"Siirtyminen vähähiiliseen talouteen ei ole koskaan ollut niin saavutettavissa kuin nyt. Eikä se ole koskaan ollut yrityksille näin houkuttelevaa."

Thomas Lingard

Kuvittele maailma, jossa on enemmän tulvia, menetettyjä satoja, kalliimpaa ruokaa, enemmän pakolaisia. Kuvittele tämän jälkeen seuraavat konfliktit, sodat ja ihmisten normaalin elämäntavan romahtaminen. Tämä ei ole kaunis kuva, ja kuitenkin olemme menossa sitä kohti, jos emme muuta perustavalaatuisesti tapaa, jolla elämme.

Onneksi vain harvat haastavat muutoksen tarpeen. Sijoittajat ottavat ilmastoriskin salkkuihinsa, jotkut vetäytyvät kokonaan fossiilista polttoaineista. Yritykset osallistuvat vähähiiliseen vallankumoukseen. Eri maiden hallitukset sitoutuvat yhä suurempiin vähennyksiin hiilen käytön suhteen. Matka ei ole helppo, mutta sen suuri voima pehmentää kuopat.

Ilmastoteot = kasvua

Jotkut puhuvat itsekurin ja vastuullisemman kuluttamisen puolesta. Mutta olemme kaikki vain ihmisiä. Jopa tieteen perusteella haaste tuntuu mahdottomalta. Suurin osa maailman keskiluokan ihmisistä ei ole valmis muuttamaan tapaansa elää radikaalisti, ellei siitä koidu selkeitä hyötyjä, kuten terveys- tai taloudellisia hyötyjä. Eräät tutkimukset jopa osoittavat, että epätasa-arvoisuuden lisääntyminen maailmassa lisää ihmisten halua hankkia lisää materiaa sekä lisätä hiileen käyttöön perustuvaa elämäntapaa.

Hyvä uutinen on, että siirtyminen vähähiiliseen talouteen ei ole koskaan ollut yhtä mahdollista kuin nyt. Eikä se ole koskaan ollut yrityksille niin houkuttelevaa kuin nyt. Arvioiden mukaan Pariisin Ilmastosopimus mahdollistaa 13,5 miljardin euron kasvumahdolisuudet vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää näistä aiheista

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä