1. Etusivu
  2. ...
  3. News & features
  4. Ilmastonmuutos vallankumouksen johdossa uudella voimalla

Ilmastonmuutos vallankumouksen johdossa uudella voimalla

Paul Polman kertoo, että huolimatta presidentti Trumpin päätöksestä vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta, Unilever on edelleen sitoutunut ja tulee jatkossakin johtamaan ilmastonmuutoksen torjumista.

Ei paluuta

Paul Polman Executive photo

Vuonna 2015 allekirjoitettu - vain muutama kuukausi kuluttua YK: n kestävän kehityksen tavoitteiden julkaisusta (SDG) - Pariisin ilmastosopimus on maailman tärkein yritys puuttua ilmastonmuutoksen tuhoisiin vaikutuksiin ja estää se. Sopimuksessa esitetään maailmanlaajuinen suunnitelma, joka perustuu kansallisiin sitoumuksiin taloudet vähähiilisiksi. Yrityksillä - mukaan lukien Unileverin omat - kaupungeilla, kansalaisjärjestöillä ja kuluttajilla on ollut kriittinen rooli puolustaessaan Pariisin sopimusta ja pyrkimyksissä toteuttaa muutokset, joiden avulla päästään nollapäästöihin.

Yhdysvaltojen vetäytymisestä huolimatta on selvää, että liike-elämä on huomannut ilmastotoiminnan luontaiset taloudelliset mahdollisuudet. Olla ryhtymättä toimiin ilmastonmuutoksen välttämiseksi, on moraalista pakoa vastuustamme heikoimpia tulevaisuuden sukupolvia kohtaan. Yksinkertaisesti ei ole enää paluuta entiseen.

Unilever tukee sopimuksen takana

Unilever yhdessä tuhansien muiden yritysten kanssa jatkaa edelleen päätöksentekijöiden vakuuttamista ympäri maailmaa, että tuemme edelleen Pariisin sopimusta ja SDG-tavoitteita. Jatkamme myös osuuttamme ilmastonmuutoksen lieventämiseksi vähentämällä omaa jalanjälkeämme.

Erityisesti toimimme vastavirtaan poistamalla metsäkadon toimitusketjustamme ja tuomalla ilmastoystävällisiä maatalouskäytäntöjä valtavirraksi. Meidän on yhdessä muiden teollisuuden alojen kanssa pyrittävä saavuttamaan neljään hyödykkeeseen - palmuöljyyn, soijaan, paperiin ja kartonkiin ja naudanlihaan – liittyvä metsäkato täysin pysäytettyä viimeistään vuonna 2020. Etsimme myös tapoja vähentää kuluttajien tuottamia vaikutuksia tuotteitamme käyttäessään paremman suunnittelun ja innovaatioiden avulla. Lisäksi meillä on alan johtava sitoumus olla hiilipositiivinen omassa toiminnassamme vuoteen 2030 mennessä.

Valtava mahdollisuus innovaatioihin ja työpaikkoihin

Hiilidioksidipäästöjen poistaminen tarjoaa myös merkittävän mahdollisuden yritysten innovaatioille ja uusien työpaikkojen luomiselle. Innovatiivisten, puhtaan energian ja energiatehokkaiden teknologioiden markkinoiden odotetaan kasvavan nopeasti. Itse asiassa sopimuksen odotetaan avaavan kasvumahdollisuuksia 13,5 biljoonan dollarin edestä vuoteen 2030 mennessä, sillä lähes 200 maata pyrkii nopeuttamaan ponnistelujaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Yhdysvalloissa sijaitsee monia johtavia yrityksiä, joilla on hyvät edellytykset kasvattaa tätä maailmanlaajuista markkinaa, ja jotka tukevat jo nyt yli 3 miljoonaa puhtaan energian työpaikkaa ja mahdollisuus on luoda niitä vielä paljon lisää. Tämä mahdollisuus on kuitenkin vaikeampi toteuttaa sopimuksen ulkopuolella.

Samaan aikaan monet niistä työpaikoista, joiden jotkut väittävät olevan uhan alla - talouden siirtymisestä vähähiiliseen talouteen - ovat vaarassa muiden jarruttavien tekijöiden vuoksi. Lisääntyvä koneistus ja automatisaatio monilla teollisuudenaloilla – mukaan lukien Yhdysvaltojen hiilikaivosteollisuudessa - on näiden siirtymien taustalla oleva ajuri, ei pyrkimyksemme puuttua ilmastonmuutokseen.

Taloudellinen kasvu ja moraalinen velvollisuus

Global Commission on the Economy and Climate osoitti, että siirtyminen vähähiilisyyteen - lisäämällä investointeja uusiutuviin energialähteisiin, energiatehokkuuteen, puhtaisiin kaupunkeihin, parempaan maankäyttöön ja vähähiiliseen infrastruktuuriin - tarjoaa meille parhaat mahdollisuudet parempaan talouskasvuun vuosikymmeniksi eteenpäin. On arvioitu, että 20 biljoonaa dollaria on käytettävä kestävän kehitykseen mukaiseen infrastruktuuriin maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä.

Puhumattakkaan moraalisista argumenteista ja vastuustamme suojella heikommassa asemassa olevia yhteisöjä nyt sekä meitä seuraavia tulevia sukupolvia. Kaikki toimet, joiden tarkoituksena on hidastaa ponnistelujamme ilmastonmuutoksen torjumiseksi, voivat vain vahingoittaa niitä, jotka ovat alttiimpia nousevalle merenpinnalle ja äärimmäisille sääolosuhteille, olivatpa he sitten New Orleansissa tai Papua-Uusi-Guineassa. Jopa kehittyneessä maailmassa ilmaston epävakaus jättäisi lapsemme ja lapsenlapsemme lisääntyvään resurssiniukkuuteen ja taloudellisiin vaikeuksiin, joita he eivät ole ansainneet.

Yhdessä onnistumme

Siksi tuhansien yritysjohtajien, kaupunginjohtajien ja valtion päämiesten vastaukset ovat olleet niin välittömiä ja niin tehokkaita. Siksi Euroopan ja Kiinan poliittisten johtajien vastaus on ollut niin voimakas. Ja siksi halumme jatkaa on niin voimakas.

Pariisin sopimus on enemmän kuin laillinen asiakirja. Se on yhteinen maailmanlaajuinen sitoutuminen toimintaan, jotta voidaan kartoittaa parempi suunta yrityksillemme, kaupungeillemme ja maailmallemme. Tämä maailmanlaajuinen liike on vahvempi kuin mikään kansakunta tai yksittäinen ihminen. Ja siksi onnistumme yhdessä torjumaan ilmastonmuutoksen sekä luomaan kirkkaan tulevaisuuden kaikille.

Lue lisää näistä aiheista
Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä