1. Etusivu
  2. ...
  3. News & features
  4. Kestävän kehityksen matkamme – kuinka pitkällä olemme?

Kestävän kehityksen matkamme – kuinka pitkällä olemme?

Vuosittainen kestävyysraporttimme osoittaa liiketoimintamme kasvun ja kokonaiskehityksemme, mutta kehottaa lisäämään yhteistyötä valoisamman tulevaisuuden luomiseksi.

Mustia soijapapuja kasvattava pientilallinen

Viimeisimmät edistymisraporttimme osoittavat, että edistymme valtaosassa Unilever Sustainable Living Plan -ohjelman kunnianhimoisista tavoitteistamme – ja vaativat lisää yhteistyötä liiketoiminnan ja maailman suurimpien haasteiden voittamiseksi.

Vahva kestävyys yhdistyy kasvuun

”Mobilising Collective Action” on Unilever Sustainable Living Plan Summary of Progress in 2015 (EN) -raporttimme siitä, miten olemme edenneet kunnianhimoisissa tavoitteissa, jotka asetimme liiketoimintamallillemme osana USLP-ohjelmaa vuonna 2010.

Se korostaa tapoja, joilla uskomme USLP-ohjelman luovan arvoa liiketoiminnallemme, yhteiskunnalle ja ympäristölle edistämällä kasvua, luomalla luottamusta, vähentämällä riskejä ja pienentämällä kuluja. Kestävän kehityksen mukaista elämäntapaa tukevat tuotemerkit, kuten Knorr, Dove, Dirt is Good, Lipton ja Hellmann’s, joista kullakin on tuotteita, joilla on suora kestävän tuotannon tavoite ja jotka edistävät USLP-ohjelman tavoitteita, toivat lähes puolet Unileverin kasvusta vuonna 2015 – ne kasvoivat nopeammin kuin muu liiketoiminta.

Aikataulussa toiminnoissamme, mutta haasteita vielä edessä

Raportti näytti vahvan edistymisemme kestävyyden tavoitteidemme toteuttamisessa niiltä osin, kuin voimme vaikuttaa siihen suoraan. Olemme auttaneet yli 480:tä miljoonaa ihmistä tarttumaan toimeen terveytensä ja hyvinvointinsa parantamiseksi ja kohentaneet ihmisten toimeentuloa työllistämällä, kouluttamalla ja edistämällä ihmisoikeuksia.

Olemme myös vähentäneet toimintamme ympäristövaikutuksia. Vuoteen 2008 verrattuna Unileverin tehtaat lähettivät 97 % vähemmän jätettä kaatopaikalle vuonna 2015, tuottivat 39 % vähemmän hiilidioksidia ja käyttivät 37 % vähemmän vettä tuotantotonnia kohden.

Tuotteidemme kuluttajien käytössä aiheuttamien ympäristövaikutusten pienentäminen on osoittautunut vaikeaksi. Vaikka tuotteidemme kuluttajakäyttöön liittyvän jätteen määrä on vähentynyt 29 % vuodesta 2010, tuotteidemme kuluttajakäyttöön liittyvä vedenkäyttö on vähentynyt vain noin prosentin ja kasvihuonekaasupäästöt ovat nousseet 6 %.

Innovatiivisia lähestymistapoja ja tarve tehdä yhteistyötä

Otamme käyttöön innovatiivisia strategioita selvittääksemme ongelmat. Kuluttajien käyttäytymisen muuttaminen yhdessä laajempien haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen ja kasvavan epätasa-arvon kanssa vaatii pikaista maailmanlaajuista yhteistyötä. Teemme globaalin yhteisön kanssa yhteistyötä jatkaaksemme vuonna 2015 saavutettua edistystä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden ja Pariisin ympäristösopimuksen kautta.

”Toimintaan osallistuville on tarjolla valtavia mahdollisuuksia.”

Unileverin CEO Paul Polman kuvasi vuotta 2015 ”merkittäväksi vuodeksi ihmiskunnalle ja planeetalle” ja kertoi kestävien toimintamallien olevan paitsi huomionarvoisia myös oleellisia.

Hän sanoi: ”USLP on ollut toiminnassa jo viisi vuotta ja osoittanut, että kestävän kehityksen ja voitollisen kasvun voi yhdistää. Ohjelma auttaa meitä myös säästämään kuluissa, kannustamaan innovaatioihin ja palkkaamaan ja pitämään lahjakkaita ihmisiä yrityksessämme.

”Totta puhuen toimintaan osallistuville on tarjolla valtavia mahdollisuuksia. Jatkuva köyhyys ja hallitsematon ilmastonmuutos eivät edistä minkään yrityksen toimintaa.”

Meillä kaikilla on roolimme valoisamman tulevaisuuden luomisessa. Mikä sinun roolisi on? Jaa ajatuksesi kanssamme aihetunnisteella #collectiveaction

Lue lisää näistä aiheista
Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä