Unilever kouluttaa kymmeniä nuoria Jädeduuni-kesätyöhön

Jälleen on se aika vuodesta, kun kymmenet tuhannet nuoret saavat arvokasta kokemusta työelämästä kesätyön muodossa. Tänä kesänä Unilever ja Helsingin kaupunki yhdistävät voimansa tarjoten panoksensa nuorten työllistämiseksi pääkaupunkiseudulla. Unileverin Jädeduuni-projekti on osa yrityksen kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuun USLP-ohjelmaa.

Unileverin järjestämään Jädeduuni-projektiin on rekrytoitu yhdessä Helsingin kaupungin kanssa 36 nuorta jäätelömyyjää. Projektiin palkatut nuoret saavat koulutuksen tuotteidensa myyntiin ja markkinointiin sekä yleisiin työelämän taitoihin.

Unileverin toimitusjohtaja Kalle Järvinen on toiminut Jädeduuni-projektin käynnistäjänä. Järvisen mukaan yhteiskunnan yleisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää tarjota nuorille oikeanlaista oppia työelämää varten.

- Jädeduunissa ei ole kyse ainoastaan kahden kuukauden työllistymisestä, vaan haluamme tarjota nuorille arvokkaita eväitä pidemmällekin työelämään, Järvinen toteaa projektista, joka on osa Unileverin kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuun Unilever Sustainable Living Plan -ohjelmaa (USLP).

- Unileverille yhteisön hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeä ja tiivis osa yrityksen jokapäiväistä strategiaa. Varsinkin suurkaupungeissa yrityksille luonteva tapa osallistua yhteisön toimintaan on tehdä yhteistyötä kaupungin virallisten toimijoiden kanssa. Jädeduuni-projekti syntyi, kun otimme yhteyttä Helsingin kaupunkiin ja löysimme yhteisen intressin eli nuorten työllistymisen ja työelämän oppien tarjoamisen, Järvinen kertoo Jädeduunin taustoista.

Tilastokeskuksen mukaan nuorisotyöttömyys on selvässä kasvussa. Helsingin seudulla nuorisotyöttömyys on noussut 19 prosenttia vuoden takaisesta tilanteesta. Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyyspäällikkö Ilkka Haahtela muistuttaa kaupungin ja yritysten yhteistyön tärkeydestä työllisyystilanteen parantamiseksi.

- Olemme yrityksille joustava ja notkea kumppani. Rekrytoinnin, koulutuksen tai valmennuksen osalta voidaan yhteistyö räätälöidä juuri yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivaksi, Haahtela kertoo. Yhteistyö Unileverin kanssa alkoi pilottihankkeella jo viime kesänä.

- Jädeduuni-projekti on hyvä osoitus yrityksen rohkeudesta ja ennakkoluulottomuudesta. Koska nopeita muutoksia ei työllisyystilanteessa ole odotettavissa, vaaditaan yrityksiltäkin sitoutuneisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Kyllä tässä voidaan puhua ikään kuin yrityksille suunnatuista työllistymistalkoista, johon lähtevät hyötyvät itsekin.

Lisätietoja:

Unilever, toimitusjohtaja Kalle Järvinen, kalle.jarvinen@unilever.com

Helsingin kaupunki, maahanmuutto- ja työllisyyspäällikkö Ilkka Haahtela, p. 040-1259887, ilkka.haahtela@hel.fi

Unilever, viestintäpäällikkö Riitta Jantunen, p. 040 8035671, riitta.jantunen@unilever.com

Lue lisää näistä aiheista

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä