Unilever kertoo uusista toimistaan ja edistyksestään vastuullisen palmuöljyn hankinnassa

Sei Mankei

Lontoo/Jakarta 26.11.2015

  • Palmuöljyn jäljitettävyyttä ja pienviljelijöiden sertifiointeja edistävä laitos avattiin.
  • 130 miljoonaa euroa sijoitettiin uuteen laitokseen, joka auttaa Unileveriä siirtymään fyysisesti sertifioituun palmuöljyyn 100-prosenttisesti seuraavan viiden vuoden aikana.
  • Sei Mangkeihin luotiin työpaikkoja.

Unilever avasi tänään uuden palmuöljylaitoksen Sei Mangkein erityistalousalueella Pohjois-Sumatrassa. Talousministeri Darmin Nasution vihki laitoksen käyttöön yhdessä Unileverin toimitusjohtajan Paul Polmanin kanssa. Polman korosti, että Unilever on sitoutunut edistämää Indonesian kehitystä ja kestävää kasvua. Laitokseen on sijoitettu 130 miljoonaa euroa, ja se on yksi Unileverin viimeisimmistä toimista, joilla vauhditetaan kokonaan siirtymistä sertifioidun palmuöljyn fyysiseen erotteluun ei-sertifioiduista palmuöljyn lähteistä seuraavan viiden vuoden aikana.

Unileverin uusi palmuöljylaitos edistää palmuöljyn jäljitettävyyttä ja sertifiointeja, ja tuo yhä useampia pienviljelijöitä osaksi Unileverin toimitusketjua. PTPN III:n, RSPO:n ja IDH:n kanssa solmimamme kumppanuuden avulla olemme aloittaneet yhteistyön yli 600 riippumattoman pienviljelijän kanssa. Tavoitteenamme on laajentaa ohjelmaa joko Sei Mangkeissä tai muilla tärkeillä alueilla, esimerkiksi Pohjois-Sumatrassa, jolloin siitä voisi hyötyä jopa 25 000 viljelijää.

Paul Polman: ”Olemme palmuöljyn merkittävä loppukäyttäjä, ja otamme vastuumme vakavasti. Haluamme johtaa palmuöljysektorin kestävää kehitystä. Uusi laitos ei tarjoa ainoastaan työpaikkoja. Se mahdollistaa suoran yhteistyön pienviljelijöiden kanssa, tukee maatalouden tuottavuutta ja parantaa toimeentuloa maaseudulla. Haluamme yhdistää voimamme tuottajien, kansalaisyhteiskunnan ja FMCG-yritysten kanssa metsäkadon pysäyttämiseksi ja toimeentulon parantamiseksi palmuöljysektorilla.”

Avajaisseremoniassa Polman piti tervetulleena Indonesian presidentin Joko Widodonäskettäistä aloitetta. ”Vain muutama päivä ennen Pariisin ilmastoneuvotteluja hallituksen toimet, jotka tukevat hiilipäästöjen järjestelmällistä vähentämistä suo- ja metsäalueiden suojelun avulla, ovat tervetulleita.”

Unileverin jäljitettävyystyön edistyminen

Olemme ottamassa käyttöön jäljitettävyys- ja riskienhallintajärjestelmää Global Forest Watchin työkalun pohjalta yhteistyössä World Resources Instituten sekä muiden kumppaniemme Rainforest Alliancen, Proforestin ja Daemeterin kanssa. Tällä hetkellä 72 prosenttia käyttämästämme raaka-aineesta pystytään jäljittämään vähintään alkuperämaan tuotantolaitokselle asti. 100 prosenttia Sei Mangkein laitoksen palmuöljystä on jäljitettävissä tuotantolaitoksille. Näkyvyyden ansiosta voimme yhteistyössä tuottajiemme kanssa saavuttaa sitoumuksemme ainoastaan fyysisesti sertifioitujen palmuöljyn lähteiden käyttämisestä vuoden 2020 loppuun mennessä.

Vuoden 2015 lopussa Unilever hankki 310,4 kilotonnia fyysisesti kestävää palmuöljyä, joka vastaa noin 20 prosenttia yrityksen kokonaiskulutuksesta. Jäljelle jäänyt määrä oli GreenPalm-sertifioitua1.

”Edistystä tapahtuu, ja olemme FMCG-teollisuuden suurimpia sertifioidun palmuöljyn loppukäyttäjiä. Alana meidän on kuitenkin ehdottomasti tehtävä enemmän. Meidän tulee ryhtyä sanoista tekoihin ja aloittaa kaikkien metsäkadon pysäyttämiseen liittyvien lupaustemme toteuttaminen. Kirjalliset sitoumukset ovat tärkeitä yhteisten tavoitteidemme linjaamiseksi. Kentällä tehtävät ja markkinoita kokonaisuudessaan muuttavat toimet ovat kuitenkin niitä, joilla metsäkato voidaan pysäyttää”, Polman kiteytti.

Lisätietoa: Helen Dodd (helen.dodd@unilever.com) +44 (0) 7920 254 650.

Tietoa Unileveristä

Unilever on yksi maailman johtavista ruoka-, kodinhoito- ja hygieniatuotteiden toimittajista. Sen tuotteita myydään yli 190 maassa ja tuotteet tavoittavat päivittäin 2 miljardia kuluttajaa. Unileverillä on 172 000 työntekijää ja sen myynti oli 48,4 miljardia euroa vuonna 2014. Yli puolet (57 %) yhtiön toiminnasta sijaitsee nopeasti kasvavilla ja kehittyvillä markkinoilla. Unileverillä on yli 400 tuotemerkkiä, joita käytetään kodeissa ympäri maailmaa. Niitä ovat muun muassa Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Wall’s, PG Tips,

Ben & Jerry’s, Marmite, Magnum ja Lynx.

Unileverin Sustainable Living Plan (USLP) ohjelman tavoitteena on

  • erottaa liiketoiminnan kasvu ympäristövaikutuksesta
  • auttaa yli miljardia ihmistä parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan
  • kohentaa miljoonien ihmisten toimeentuloa vuoteen 2020 mennessä.

Unilever sijoittui sektorillaan ensimmäiseksi Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä vuonna 2015. FTSE4Good Index indeksissä se saavutti 5 ympäristöpistettä, mikä on korkein arvosana. Vuonna 2015 Unilever oli vuosittaisen GlobeScan/SustainAbility-tutkimuksen listajohtaja jo viidettä vuotta peräkkäin. Se nimettiin samana vuonna myös Oxfamin Behind the Brands listan kestävimmäksi elintarvike- ja juomateollisuusyritykseksi.

Unilever on nimetty LinkedIn-palvelun halutuimmat työnantajat Top 3 listalle.

Lisätietoa Unileveristä ja sen tuotemerkeistä löydät osoitteesta www.unilever.fi. Lisätietoa USLP-ohjelmasta on osoitteessa www.unilever.com/sustainable-living/.

1Unilever on kulutustavarateollisuuden suurin palmuöljyn käyttäjä (206 421 tonnia fyysisesti sertifioitua palmuöljyä) ja 104 000 tonnia raaka-ainetta, joka ostettiin toimittajilta massataseena.

Lue lisää näistä aiheista

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä