Tuemme YK:n maailmanlaajuisia tavoitteita

YK julkaisee uudet kestävän kehityksen tavoitteensa tässä kuussa – 17 maailmanlaajuista tavoitetta, joilla pyritään varmistamaan planeettamme tulevaisuus seuraavan 15 vuoden aikana.

globalgoals-990x557

193 maailman johtajaa sopivat tavoitteiden tukemisesta 25. syyskuuta. Yleisenä tavoitteena on äärimmäisen köyhyyden poistaminen, tasa-arvoisuuden ja oikeudenmukaisuuden saavuttaminen sekä ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen. Nyt on historiallinen mahdollisuus luoda parempi tulevaisuus kaikille.

Näiden kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttaminen tarkoittaa sitä, että meidän on muutettava perusteellisesti tapoja, joilla käymme kauppaa ja vastaamme aiheuttamistamme vaikutuksista. Tiedämme myös, että tavoitteiden saavuttaminen onnistuu vain, jos julkinen sektori, yksityinen sektori ja kansalaisyhteiskunta ottavat vastuuta ja osoittavat todellista johtajuutta ja halua yhteistyöhön.

Haasteilla, joihin maailmanlaajuiset tavoitteet pyrkivät vastaamaan, on suuri vaikutus Unileverin liiketoimintaan. YK:n asettamat tavoitteet ovat yhdenmukaisia omien pyrkimystemme kanssa, jotka on esitelty Unilever Sustainable Living Plan -ohjelmassa. Pidämme tavoitteita toimintamme perustana.

Tavoitteista totta

Kestävän kehityksen mukaisten elämäntapaan liittyvät brändit pyrkivät jo nyt tekemään tavoitteista totta. Tässä vain muutamia esimerkkejä.

  • Ben & Jerry’s on mukana luomassa laajaa yhteiskunnallista liikettä, jonka tehtävänä on painostaa maailmaa tulevaisuudessa vähähiiliseen talouteen (tavoite 13, ilmastotoimet). Ben & Jerry’s ”Save our Swirled” ei ole mikä tahansa jäätelömaku. Rakastettu jäätelöbrändi on lanseerannut maailmanlaajuisesti ensimmäisenä maun, jolla se tukee 100 % puhdasta energiatulevaisuutta. Käytämme myös jäätelöjätettä biokaasun tuottamiseen, mikä vähentää maapallon lämpenemiseen vaikuttavia kasvihuonekaasupäästöjä.

Yksi Ben & Jerry’s -tuotemerkin perustajista ilmaisi asian osuvasti: ”Jos se on sulanut, se on pilalla. Tämä koskee niin planeettaamme kuin jäätelöäkin.”

Ben & Jerry’s uskoo myös kaikkien ihmisten tasavertaiseen kohteluun kaikkialla – riippumatta siitä, ketä he rakastavat (tavoite 10, eriarvoisuuden vähentäminen). – Olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että meillä on pitkä historia kampanjoinnista sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta, mukaan lukien lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transseksuaalien tasa-arvo. Kun rakkaus voittaa, me kaikki voitamme.

  • Dove-tuotemerkillä on sosiaalinen kutsumustyö lisätä naisten vaikutusvaltaa ja parantaa nuorten aikuisten itsetuntoa. Naisten ja tyttöjen syrjinnän lopettaminen on perusihmisoikeus ja lisäksi sillä on kerrannaisvaikutus kaikilla muilla kehitysalueilla. Dove-tuotemerkille ja Unileverille naisten vaikutusvallan lisääminen on erittäin tärkeää, jotta köyhyys voidaan poistaa ja globaalia kehitystä kiihdyttää (tavoite 5, sukupuolten välinen tasa-arvo).

Dove on pyrkinyt lisäämään naisten vaikutusvaltaa vuodesta 2004 lähtien itsetuntoa vahvistavalla projektilla. Projektin ansiosta Dove on tavoittanut yli 16 miljoonaa lasta ja nuorta aikuista itsetuntoon liittyvillä kursseilla ja kouluissa tapahtuvilla koulutusohjelmilla ympäri maailmaa. Ohjelma pyrkii varmistamaan, että seuraavan sukupolven naisista kasvaa onnellisia ja tyytyväisiä, eikä heillä ole vääränlaisia kauneusihanteita tai huonoa itsetuntoa.

  • Knorr pyrkii tavoitteeseen 2 (nälänhädän poistaminen) yhteistyössä maailman ruokaohjelman (WFP) kanssa. Molempien yhteinen pyrkimys on luoda maailma, jossa kaikkien saatavilla on ravitsevaa ruokaa. Tänä vuonna pyydämme ihmisiä jakamaan aterian auttaaksemme valoisamman tulevaisuuden luomisessa.

Tukemalla tavoitetta 15 (elämä maassa) Knorr on yhtä sitoutunut hankkimaan kaikki sen maataloudesta peräisin olevat ainesosat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, mistä on hyötyä maanviljelijöille ja maaperän suojelemiselle. – Olemme hyvää vauhtia saavuttamassa tavoitteemme, joka on hankkia 13 tärkeintä yleistä vihannesta ja yrttiä kestävän kehityksen mukaisesti vuoden 2015 loppuun mennessä. 96 prosenttia Knorr-tuotemerkin käyttämistä vihanneksista ja yrteistä, mukaan lukien perunat, herneet, tomaatit ja porkkanat, kasvatetaan jo nyt kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

  • Becel lisää tietoisuutta sydänterveyden tärkeydestä (tavoite 3, hyvä terveys ja hyvinvointi). Sydänsairaudet tappavat 8 miljoonaa ihmistä vuodessa ja se on yleisin kuolinsyy maailmanlaajuisesti. Se on kuitenkin pitkälti ehkäistävissä paremmalla ruokavaliolla ja terveellisemmillä elämäntavoilla. Sydämen terveyden ja sen tärkeyden ymmärtäminen voi olla merkittävä tekijä, joka saa ihmiset siirtymään parempaan ruokavalioon. Becel pro.activ auttaa lisäämään tietoisuutta sydänterveydestä ja neuvoo, miten siinä onnistutaan. Inspiroimme ihmisiä, joilla on kohonnut kolesteroli, tekemään pieniä muutoksia elämässään, jotta he voivat omaksua terveellisemmän ruokavalion ja elämäntavat.

Tee oma osuutesi

Me Unileverillä tuemme maailmanlaajuisia tavoitteiden toteutumista liiketoimintamme kautta. Tavoitteiden tukeminen ei kuitenkaan ole vain yritysten ja poliitikkojen tehtävä, sillä me kaikki voimme – ja meidän pitäisi – tehdä osamme.

Mitä tietoisempia ihmiset ovat globaaleista tavoitteista, sitä paremmin niiden saavuttamisessa onnistutaan. Valitse itsellesi tärkein tavoite ja kerro siitä mahdollisimman monelle. Sosiaalisessa mediassa tavoitteesi huomataan.

Ryhdy maailmankansalaiseksi

Tell everybody – The Global Goals Campaign

Lue lisää näistä aiheista

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä