Kauneusihanteita muokkaamassa

Kauneusihanteiden aiheuttamat paineet saattavat estää nuoria tyttöjä osallistumasta täysipainoisesti yhteiskuntaan ja toteuttamasta unelmiaan.

Päivittäinen paine hyvältä näyttämiseen

dove-choosebeautiful

Nykymaailmassa nuorilla tytöillä on enemmän kuin koskaan paineita olla fyysisesti täydellisiä. Tämä heijastuu kaikkialla meitä ympäröivässä yhteiskunnassa ja kulttuurissa.

Doven tuorein maailmanlaajuinen tutkimus 10–17 vuoden ikäisten tyttöjen asenteista paljasti, että 60 % tytöistä oli jättänyt osallistumatta johonkin tapahtumaan tai tilaisuuteen, koska he eivät uskoneet näyttävänsä riittävän hyvältä.

Ei ole mitenkään yllättävää, että tytöt välttelivät useimmiten aktiviteetteja, joissa heidän olisi pitänyt näyttää vartalonsa tai esitellä ulkonäköänsä – kuten rannalle, juhliin tai treffeille mennessä – mutta hämmästyttävämpää on, että 15 % tytöistä ei tästä syystä mennyt kouluun ja 12 % vältteli lääkäriin menoa.

Vakavat seuraukset

Doven itsetuntolähettiläs Jess Weiner huomauttaa: "Kun tytöt jättävät osallistumatta päivittäisiin toimiin, koko yhteiskunta kantaa seuraukset näiden tyttöjen kasvaessa aikuisiksi."

Dove pyrkii muuttamaan tätä tilannetta Doven itsetuntoprojektilla, jonka tavoitteena on luoda maailma, jossa tyttöjen oma ulkonäkökäsitys ei estä heitä toteuttamasta pyrkimyksiään elämässä.

Dove on aina rohkaissut naisia huolehtimaan itsestään, jotta he tuntisivat olevansa kauneimmillaan ja saisivat tästä tunteesta itseluottamusta ja voisivat olla tyytyväisiä ulkonäköönsä. Doven itsetuntoprojektin pyrkimyksenä on luoda positiivinen kauneuden perinne tulevaisuuden naisille.

Itseluottamuksen perinteen synty

Doven itsetuntoprojekti auttaa tyttöjä muodostamaan positiivisen suhteen kauneuteen kampanjoimalla itsetunnon rakentamisen, hoitamisen ja suojelemisen puolesta ja innostaa naisia tukemaan Doven pyrkimyksiä.

Projektiin sisältyy itsetuntoa koskevia koulutusohjelmia 8–17-vuotiaille lapsille (erityisesti tytöille) työpajoina kouluissa tai nuorisoryhmissä, äitien ja tytärten yhteisinä aktiviteetteina ja suoraan tytöille verkossa.

Osana Unileverin kestävän elämisen suunnitelmaa, jonka tarkoitus on parantaa miljardin ihmisen terveyttä ja hyvinvointia vuoteen 2020 mennessä, Doven itsetuntoprojektin tavoite on antaa itsetuntokoulutusta 15 miljoonalle nuorelle vuoteen 2015 mennessä. Vuoden 2012 loppuun mennessä yli 11 miljoonaa tyttöä oli jo saanut koulutusta.

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä