Hellmann´s

Onnea Hellmann’s 100 vuotta!

Maailmanlaajuinen ilmiö Hellmann’s on maailman ykkönen majoneesituotemerkeistä, ja sitä myydään yli 75 maassa.

Tuotemerkin tarina alkoi vuonna 1905 kun saksalainen maahanmuuttaja Richard Hellmann avasi New Yorkissa herkkukaupan, joka möi salaatteja, joiden sisältämä majoneesin resepti oli hänen vaimonsa kehittämä. Tuote tuli pian niin suosituksi, että Hellmann alkoi myymään sitä irtotavarana muihin kauppoihin.

Alun perin majoneesin reseptejä oli kaksi, ja erottaakseen tuotteet toisistaan Hellman laittoi toiseen sinisen nauhan. Nauhallinen tuote oli niin suosittu, että 1912 hän suunnitteli vielä tänäkin päivänä olemassa olevan Sininen Nauha-merkin.

Tähän tarina olisi voinut päättyä. Richard Hellmann oli lähdössä kohtalonomaiselle Titanicin neitsyt matkalle. Onneksi hän vaihtoi suunnitelman viime minuuteille toisiin.

Menestys johtaa laajentumiseen

Vuonna 1913, Hellmann hankki ensimmäisen “kaupasta ovelle”-pakettiautonsa myyntimiehineen. Heidän valkoiset takkinsa ja hyvin kiillotetut kenkänsä sekä tahrattomina kiiltävät autonsa vahvistivat Hellman’s-tuotemerkin keskittymistä laatuun, puhtauteen ja täsmällisiin toimituksiin.

Vuonna 1916 alkoi maanlaajuinen leviäminen Chicago ja vuoteen 1925 mennessä Hellmann’s- tuotteita oli saatavilla osassa etelävaltioita. Vuoden kuluttua Hellman’s tuotemerkkiä käytettiin ensimmäisen kerran majoneesin nimessä myynnin ylittäessä $8 miljoonaa (€6 miljoonaa) ja jakeluautojen määrän noustessa neljän sataan.

Yritysostoja ja maailmanlaajuinen kasvu

Kansanvälinen kasvu alkoi 1961 Hellmann’s majoneesin lanseeraamisella Yhdistyneessä Kuningaskunnassa, mikä loi uuden tuoteryhmän eli maustekastikkeet. Tuotemerkki esiteltiin seuraavaksi lukuisissa latinalaisen Amerikan maissa kuten Argentiinassa, Chilessä, Meksikossa ja Brasiliassa.

Hellmann’s oli yrityskaupan kohteena monta kertaa tunnettujen yritysten ollessa ostajina, ja lopulta Unilever osti sen vuonna 2000.

Tuotemerkin suosiosta kertoo se, että jos kaikki viime vuosisadalla myydyt Hellman’s purkit pinottaisiin toinen toisensa päälle, ne ulottuisivat kuuhun ja takaisin. Amerikkalaiset käyttävät $1.87 miljardia (€1.4 miljardia) joka vuosi majoneesiin, ja Hellmn’s majoneesin markkinaosuus on 44% viimeisimmän Nielsen-datan mukaan (elokuu 2013).

Lisää tuotteita

Alusta lähtien tuotemerkki on laajentanut valikoimaa rinnakkaistuotteisiin kuluttajatarpeiden mukaan, ja nyt tuotevalikoima sisältää kevytmajoneesin, ketsupin, salaattikastikkeet ja valikoiman maustetteuja majoneeseja kuten esimerkiksi Touch of Garlic, a Spark of Chilli, Zing of Lemon sekä Pinch of Mustard.

Vain parhaita, aitoja raaka-aineita käytetään

Hellmann’s Real Mayonnaise- tuotteen valmistukseen: sertifioituja vapaiden kanojen munia, öljyä ja etikkaa. Nämä raaka-aineet auttavat luomaan korkealuokkaisen tuotteen, josta Hellmann’s on – ja on aina ollut – tunnettu.

Lue lisää näistä aiheista

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä