Eco Team

Pieniä tekoja, suuria vaikutuksia

EcoTiimit vastaavat Smarter Greener Living -haasteeseen.

Työntekijät osoittavat miten kestävien elintapojen mukainen elämä voi olla helppoa ja nautinnollista.

​Sadat Unileverin työntekijät ympäri maailman ovat vastanneet haasteeseen luoda yhteisönsä tulevaisuudesta ympäristöystävällisemmän ja liittyneet paikalliseen EcoTiimiin.

Lähes 250 työntekijää useista maista kuten Iso-Britanniasta, Suomesta, Intiasta, Etelä-Afrikasta liittyivät jäseniksi 22 EcoTiimiin – pieniin ryhmiin, jotka sitoutuvat tekemään pieniä tekoja edistääkseen kestäviä elintapojen mukaista elämää neljän viikon ajan.

Toukokuun loppuun mennessä ryhmät olivat tehneet yhdessä yhteensä yli 1600 eri asiaa säästäkseen vettä, pienentääkseen jätteiden määrää, vähentääkseen kasvihuonekaasuja ja edistääkseen ‘Buycottingia’ eli valitsemalla kestävän lehityksen mukaan tuotettuja paikallisia ja kausituotteita sekä kotona että työpaikoilla.

Lisäksi ryhmäläiset kannustivat perheenjäseniään, ystäviään ja työtovereitaan seuraamaan jalanjälkiään.

Pohjoismaissa 40 työntekijää jakaantui kuuteen paikalliseen EcoTiimiin, ja ryhmien jäsenet tekivät 1136 erilaista tekoa, jotka liittyivät pääasiassa jätteisiin, veteen ja kasvihuonekaasuihin.

-Viikko oli todella innostava kun otimme henkilökohtaisesti vastuuta ja huomasimme miten voimme kuluttajina saada aikaan muutoksen. Jatkoa seuraa syksyllä, ja olen vakuuttunut, että mitä enemmän sitoudumme tekemään pieni aasisoista joka päivä, saamme lopulta aikaan suuria muutoksia. Voimme myös toimia roolimalleina muille ihmisille, kertoo pohjoismaiden EcoTiimi haasteen projektinpällikkö Sofia Hjort Lönegård.

Etelä-Afrikassa Unilever Food Solutions-yksikön (UFS) EcoTiimi lähetti viikoittaisia lihattomien aterioiden reseptejä ja ekovinkkejä. Ryhmä järjesti myös pullonkorkkien ja leipäpussien sulkijoiden kierrätyksiä sekä kannusti kokouksissa hanaveden ja vesikannujen käyttöön pulloveden sijaan.

Carol-Leaa Hulett, Etelä-Afrikan UFS tiimin jäsen kertoo: “Tartuin mahdollisuuteen jakaa tietoa kestävimmistä elintavoista näyttämällä kollegoilleni pieniä, päivittäisiä asioista, joita heistä jokainen voi tehdä, ja jotka vaikuttavat myönteisesti planeettaamme.”

“Kohokohtani oli kun kollegani kiittivät meitä kun näytime miten käyttää uudelleen ja kierrättää tavaroita yksinkertaisilla tavoilla. Kun ratkaisut ovat helppoja, ne otetaan käyttöön.”

Iso-Britanniassa EcoTiimit kävelivät ta pyöräilivät lyhyitä matkoja autoilun sijaan, kompostoivat teepussit ja ruoan tähteet, käyttivät omia mukejaan paperimukien sijaan sekä vähensivät paperitulosteiden määrää.

Nicola Edwards, Unilever UK:lta kertoo: “ihmiset olivat yllättyneitä siitä miten helppoa oli pienien, ympäristöystävällisten muutosten tekeminen rutiineihin.Monethuomasivat myös välittömästi säästävänsä rahaa.”

“Haasteen huomattavin tulos on se, että ihmiset huomasivat miten helppoa on toimia ympäristöystävällisesti.”

Intiassa eri tehtaiden EcoTiimit kehittivät tusinoittain ideoita esimerkiksi käyttämällä kankaisia kauppakasseja muovipussien sijaan, käyttämällä suihkussa viileämpää vettä, pienentämällä ilmastoinnin tehoa, kääntämällä virran pois käyttämättömistä sähkölaitteista ja valoista ja istuttamalla puita.

The Pondicherry EcoTiimi kertoo: “Yhdessä toimintojemme kanssa identifioimme hyvinkin pineiä muutoksia rutiinielämäämme, joilla on vaikutus ympäristöön. Olemme ylpeitä tästä panostuksestamme maapallon ja tulevien sukupolvien hyväksi.”

EcoTiimit ovat osa Smarter Greener Living-kampanjaa. Ohjelma tavoitteena on nostaa esille yksinkertaisia ja palkitsevia tekoja, joita voimme kaikki ottaa osaksi päivittäisiä rutiinejamme, ja auttaa Unileveriä saavuttamaan kunnianhimoiset Sustainable Living-tavoitteet puolittamalla tuotteidensa ympäristöjalanjälki vuoteen 2020 mennessä.

Lue lisää näistä aiheista

Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä