Siirry kohtaan sisältö

Tulevaisuuden tuotekehitystä: Näin Unilever mullistaa innovoinnin yhdessä Microsoftin kanssa

Julkaistu:

Unilever on mullistamassa tutkimuksen ja tuotekehityksen perusteita. Lue, miten kemian- ja kuluttajatuoteosaamisemme yhdistettynä Microsoftin viimeisimpään tekoäly- ja kvanttilaskentateknologiaan auttaa nopeuttamaan innovointiamme.

Unileverin tutkija työskentelemässä laboratoriossa apunaan robottivarsi.
Alberto Prado, johtaja, globaali digitaalinen tutkimus ja tuotekehitys ja kumppanuudet.
Alberto Prado, johtaja, globaali digitaalinen tutkimus ja tuotekehitys ja kumppanuudet.

Unilever käyttää apunaan innovaatioiden edistämisessä Microsoftin Azure Quantum Elements -tietokonejärjestelmää, joka on erityisesti kehitetty nopeuttamaan tutkimuslöydöksiä. Olemme tunnistaneet useita keskeisiä yhteistyöalueita, joilla on potentiaalia mullistaa työskentelytapamme. Nämä alueet ulottuvat aina kvanttilaskennan tarjoamien mahdollisuuksien tutkimisesta suuriin kielimalleihin asti. Kysyimme asiasta Alberto Pradolta, joka on Unileverin globaalin digitaalisen tutkimuksen ja tuotekehitysen ja kumppanuuksien johtaja.

Miten työskentelemme Microsoftin kanssa?

Virtuaalinen globaali laboratoriomme Datalab on digitaalisen tuotekehitystyömme lähtökohta. Tämä digitaalinen tila kokoaa kaikki teollisoikeuksien alaiset tietomme sekä tieteellisen ja teknisen huippuosaamisemme yhteen paikkaan. Järjestelmän ansiosta asiantuntijamme voivat käyttää malleja, simulaatioita ja edistynyttä analytiikkaa, jotta tutkimusta voidaan tehdä nopeammin ja tehokkaammin. Kun käytämme Azure Quantum Elements -järjestelmää Datalabissa, voimme tulevaisuudessa käyttää satojentuhansien uusien simulaatioiden tuloksia mallinnuksissamme.

Viime aikoina olemme myös selvittäneet sitä, miten generatiivinen tekoäly voitaisiin sisällyttää Datalabin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Olemme myös ryhtyneet tutkimaan kvanttilaskennan tarjoamia mahdollisuuksia, jotka voisivat mullistaa tiedonkäsittelyn nopeuden ja käsiteltyjen tietojen määrän.

Azure Quantum Elements kiihdyttää tutkimuslöydöksiä yhdistämällä tehokkaan laskennan, tekoälyn ja tulevaisuudessa myös kvanttilaskennan edistysaskeleet. Tämän ansiosta tutkijat voivat tehokkaasti analysoida suuria molekyylimääriä ja tunnistaa lupaavia kemiallisia yhdisteitä. Yhteistyömme Unileverin kanssa yhdistää laskentaosaamisemme Unileverin skaalaan ja tuotekehitysosaamiseen. Tuloksena onkin todella mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Varatoimitusjohtaja Zulfi Alam, Azure Quantum, Microsoft
Missä Azure Quantum Elementsin tuottaa eniten hyötyä liiketoiminnallemme?

Azure Quantum Elementsin avulla voimme tehdä asioita nopeammin ja paremmin. Kun käytämme simulaatiota ennustamaan, mitä molekyylien kemian perusteella voisi tapahtua, voimme nyt testata molekyyleja ilman että niitä täytyy käytännössä valmistaa. Näin syntyy uusia oivalluksia, uutta innovatiivista ajattelua ja uusia teknologiavaihtoehtoja.

Lisäksi testaamme uusien materiaalien löytämistä. Jos esimerkiksi tarkastelemme tiettyä molekyyliä, voimme selvittää, onko sillä jokin tietty suorituskykyyn liittyvä ominaisuus. Esimerkiksi jos molekyyli ei liukene veteen, sitä ei voida käyttää shampoossa tai pesujauheessa.

Azure Quantum Elements auttaa myös koostumusten parissa työskenteleviä asiantuntijoitamme hienosäätämään tuotteidemme ainesosien välisiä suhteita nopeudella, jota emme aiemmin olisi osanneet kuvitellakaan. Koostumukset ovat monimutkainen tutkimusala, koska niihin liittyy monia toisiinsa vaikuttavia ainesosia, joiden testaaminen voi tulla todella kalliiksi laskennan kannalta.

Miten aiomme jatkaa tästä?

Olemme merkittävän muutoksen äärellä Microsoftin kanssa. Kun käytämme yhteistyön myötä syntynyttä ainutlaatuista osaamista, tutkimuslöydösten saavuttamiseen menevä aika voi lyhentyä vuosista kuukausiin tai jopa viikkoihin. Kun tähän yhdistetään yhtiömme valtava teollisoikeuksien alaisten tietojen määrä ja vuosisadan ajalta kertynyt tieteellinen osaaminen henkilökohtaisen hygienian ja kodinhoidon tuotteista, tämän teknologisen loikan ansiosta tutkijamme voivat johtaa seuraavan sukupolven kuluttajatuotteiden kehittämistä.

Takaisin alkuun