Siirry kohtaan sisältö

Kaurapohjaisten Ben & Jerry's -jäätelöiden maukas innovaatio

Julkaistu:

Kasvipohjaisen valikoiman kasvaessa maidottomiin Ben & Jerry's -tuotteisiin on nyt kehitetty erittäin pehmeä kaurapohja. Haastattelussa makuguru João Piva.

Maidottomien tuotteiden Ben & Jerry -kauha
Ben & Jerry'sin makuguru João Piva
Ben & Jerry'sin makuguru João Piva

Lanseerattuaan vuonna 2016 ensimmäiset maidottomat jäätelömakunsa Ben & Jerry's on pyrkinyt varmistamaan, että sen kasvipohjainen valikoima tarjoaa faneille saman ensiluokkaisen kokemuksen ja hauskat maut kuin yrityksen maitojäätelöt.

Täydellistä makua etsii Ben & Jerry'sin makugurutiimi, johon kuuluu vanhempi tuotekehittäjä João Piva.

Maidottoman kaurapohjaisen koostumuksen kehittäminen on ollut hänen kaksivuotisen Ben & Jerry's -uransa suurin haaste.

”Matka on ollut pitkä”, João toteaa. ”Olemme kokeilleet ja maistelleet jopa 70 eri makuyhdistelmää. Luotamme kuitenkin siihen, että olemme luoneet Ben & Jerry's -jäätelölle kaikkien aikojen maistuvimman maidottoman pohjan.”

Kehitys kohti kauraa: maidoton vallankumous

Straits Research arvioi hiljattain vegaanijäätelöä koskevassa raportissaan maailmanlaajuisten markkinoiden arvoksi 623,63 miljoonaa dollaria vuonna 2022, ja sen ennustetaan kasvavan 5,2 % vuoteen 2031 mennessä.

Kahdeksan vuoden aikana Ben & Jerry’sin maidoton tuotevalikoima on kasvanut yhdestä 20 maidottomaan makuun, jotka muodostavat nykyään 25 % yrityksen maailmanlaajuisesta tuotevalikoimasta.

Tänä aikana yrityksen koostumustiimi on testannut manteli- ja auringonkukkapohjaisia ainesosia.

Maku-innovaatioiden haasteet ja saavutukset

Kehitysprosessin aikana uudet maistelut aloitettiin aamuyhdeksältä. Kahvin kaltaiset voimakkaat juomat olivat kiellettyjä, ja viiden tai kuuden jäätelön jälkeen suut raikastettiin suolaisilla kekseillä ja vedellä, jotta tiimi voisi aloittaa alusta.

”Tiesimme, että meillä oli voittoisa resepti, kun aloimme lusikoida kaurapohjaista jäätelöä”, João sanoo. ”Jäätelöelämys ei ala ensimmäisestä suupalasta. Syöminen alkaa silmillä. Kaurapohja oli pehmeämpi ja täyteläisempi, joten odotimme parempaa koostumusta jo ennen lusikkaan tarttumista.”

Eikä tuloksiin ole tyytyväinen pelkästään tutkimus- ja kehitysosasto. Pohja on osoittautunut voittajaksi myös kuluttajien kohderyhmissä.

”Testasimme uutta koostumusta vegaaneilla, kasvissyöjillä ja fleksaajilla. He kertoivat ostavansa sitä uudelleen.

"Fleksaajat vastasivat näin, koska tarjoamme maidottomasta jäätelöstä yhtä hyvän kokemuksen kuin maitopohjaisesta jäätelöstä”, João sanoo.

”Tämä on jännittävää”, hän lisää, ”sillä näin voimme tarjota samaa innovaatiota ja innostusta kuin maitopohjaisilla tuotteillamme.”

Maut kehittyvät kuitenkin jatkuvasti, ja tiimi halusi löytää uuden pohjan parantaakseen kasvipohjaisista tuotteista pitävien ja fleksaajien maidotonta jäätelökokemusta.

”Manteli saa aikaan pähkinäisen jälkimaun”, João sanoo. ”Ja koska palat ja kastikkeet ovat Ben & Jerry'sin maustettujen jäätelöiden tunnusmerkkejä, halusimme löytää pohjan, jossa pääraaka-aineemme erottuvat paremmin”, hän lisää.

Tiimi teki myös kyselyn jäätelöfanien keskuudessa. ”He korostivat rakenteen tärkeyttä. He kertoivat meille, että maidottomat tuotteet voivat joskus tuntua ohuilta tai vetisiltä, eli niistä ei saa samaa suutuntumaa kuin Ben & Jerry'sin maitojäätelön kermaisesta pohjasta”, João selittää. ”Halusimme löytää ainesosan, joka ratkaisee tämän pulman.”

Tarjoamme maidottomasta jäätelöstä yhtä hyvän kokemuksen kuin maitopohjaisesta jäätelöstä.

João Piva, Ben & Jerry'sin makuguru

Ben & Jerry'sin maidottomien herkkujen tulevaisuus

Uutta koostumusta käytetään brändin purkeissa ja jäätelöbaareissa ympäri maailman keväästä alkaen. ”Eli kaikissa maissa, joissa voi ostaa maidottomia Ben & Jerry's -tuotteita, voi saada saman makuelämyksen”, João sanoo.

João ei paljasta muita Ben & Jerry'sin uusia makuja, mutta hänellä on vielä kaksi vinkkiä Ben & Jerry'sin faneille. ”Pitäkää silmällä pakastimia, sillä hyviä asioita on tulossa.”

”Ja vaikka uusia maidottomia makujamme olisi houkuttelevaa ahmia suoraa päätä, pitäkää tauko ja antakaa jäätelön sulaa suussanne. Silloin niiden maku tulee paremmin esille”, hän lisää.

Takaisin alkuun