Siirry kohtaan sisältö

Auringonvalo lisää myyntiä ja tehostaa jäätelöliiketoimintaa

Julkaistu:

Aurinko edistää jäätelömyyntiä sekä liiketoimintaamme kestävällä tavalla. Lue, miten aurinkoenergiaratkaisut edistävät ilmastotavoitteidemme toteutumista.

Auringonpaiste tehostaa jäätelönmyyntiä

Jäätelön kylmäketju on kuuma aihe, kun puhutaan energiankulutuksesta. Tuotemerkkiemme valmistaminen, jakelu ja säilyttäminen kylmäkaapissa vie paljon energiaa. Jopa 20 % Unileverin kasvihuonekaasupäästöistä on peräisin jäätelöstä.

Ennen tätä päivää.

Lue, miten jäätelötiimimme auttavat meitä vähentämään päästöjämme ja säästämään rahaa hyödyntämällä auringon voimaa.

Aurinkoenergian käyttö varastoissamme

Turkissa aurinko paistaa keskimäärin 6,37 tuntia päivässä. Jäätelötehtaamme Izmirissä hyödyntää tätä energiaa tuotannossaan.

Lämpötilaohjattu varastomme, jossa jäätelömerkkimme punnitaan, lajitellaan ja pakataan, kuluttaa 2 miljoonaa kilowattituntia sähköä vuodessa.

Varaston aurinkovoimalan ansiosta 42 % (980 000 kWh/vuodessa) tästä energiasta saadaan nyt aurinkoenergiasta.

Eikä siinä vielä kaikki. Tämä uusiutuva energialähde vähentää vuodessa energiakustannuksia 190 000 euroa.

Sähköiset kylmäkuljetusautot vähentävät päästöjä

Tuotemerkkiemme jakelussa käytetään Brasiliassa, Turkissa ja Meksikossa sähköpakettiautoja, jotka on suunniteltu erityisesti kaupunkien jäätelötoimituksiin. Pilottiprojekteja on käynnissä myös Yhdysvalloissa, Kiinassa, Thaimaassa, Chilessä ja Uruguayssa.

Useimmat pakettiautot tarjoavat vihreää kuljetusta päästä-päähän. Autot ladataan varastoissamme aurinkopaneeleista tuotetulla sähköllä, mikä vähentää myös kaluston CO₂-päästöjä.

Testaamme myös suurempia, täysin sähkökäyttöisiä ja päästöttömiä kylmäkuljetusautoja. Benelux-maissa ne muodostavat 60 % jäätelönkuljetuskalustostamme. Ne vähentävät CO₂-päästöjä jopa 25 tonnia kuorma-autoa kohden vuodessa.

Innovatiiviset myyntipisteet ehkäisevät sähkökatkojen haittoja

Unilever omistaa, lainaa korotta ja ylläpitää 3 miljoonaa jäätelöpakastinta maailmanlaajuisesti. Nämä pakastimet on pidettävä jatkuvasti viileinä, jopa -18 asteessa.

Maissa, joissa on päivittäisiä sähkökatkoksia, riski varastojen pilaantumiseen on suuri. Auringon voima tarjoaa jälleen kerran innovatiivisen energiaratkaisun.

Osana laajempia kestävän kehityksen hankkeita, joihin kuuluvat energiatehokkaat kylmäkaapit, aurinkokäyttöiset jäätelökärryt ja aurinkoenergiaa hyödyntävät tilat, Wall's on kehittänyt kahteen tarkoitukseen käytettäviä hintatauluja.

Jäätelöiden mainonnan lisäksi nämä taulut varastoivat aurinkoenergiaa. Kussakin on kaksi aurinkopaneelia, sisäinen akku ja automaattinen kytkin. Kun jälleenmyyjältä katkeaa virta, akku kytkeytyy automaattisesti päälle.

Hintataulujen prototyyppejä on testattu Pakistanissa. Ne voivat syöttää virtaa jäätelöpakastimeen noin kuuden tunnin ajan yhdellä latauksella. Myyjälle ne tarjoavat kestävän ja puhtaan energianlähteen sekä varmuuden siitä, että varasto ja myynti eivät sula.

Tulevaisuuden uusiutuvaa energiaa käyttävät vähittäismyyntiyksiköt

Turkissa Wall's-tiimi on suunnitellut, rakentanut ja onnistuneesti avannut viisi täysin aurinkovoimalla toimivaa vähittäismyyntiyksikköä.

Jokaisessa kioskissa, jotka tunnetaan nimellä Happiness Station, on kaksi pakastinta ja kaksi juomakaappia. Niissä käytetään kuutta aurinkopaneelia, yhtä invertteriä ja erilaisia litiumparistoja.

Nämä vähittäismyyntiyksiköt tuottavat keskimäärin 20 000 kW energiaa myyntipistettä kohden vuodessa ja tarjoavat vähittäismyyjille jopa 16 %:n vuosisäästöt energiakustannuksissa.

Tämä energiaomavaraisuus tarkoittaa myös sitä, että paikoissa, joissa ei ole sähköä käytettävissä, kuten kansallispuistoissa, voi nyt olla kioski. Tämä on ollut niin menestyksekäs konsepti sekä jälleenmyyjien että kuluttajien kannalta, että tälle vuodelle suunnitellaan viittä uutta yksikköä.

Energiantuotantoa ja myyntiä auringon paistaessa

Jäätelön kulutus on suurimmillaan auringon paistaessa. Hyödyntämällä aurinkoenergiaa niin varastoissamme, kuljetuksissamme kuin vähittäismyyntipisteissämme pyrimme lähemmäksi energian kysynnän ja käytön kohtaamista. Tavoitteemme on energiantuotannon omavaraisuus ja päästöttömyys.

Takaisin alkuun