Siirry kohtaan sisältö

Suomen Unileverin hyväntekeväisyyspäivä: auttaen yhteisöjä lähellä ja kaukana

Julkaistu:

Maailman johtavana kulutustavaroiden tuottajana järjestimme äskettäin tärkeän paikallisen hyväntekeväisyyspäivän, joka ei ainoastaan kuvastanut sitoutumistamme ympäristöystävällisiin arvoihin ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, vaan oli osoitus myös omistautumisestamme vastuullisuuteen.

Unileverin Suomen joukkue.

Maailmassa, jossa yritykset yhä enemmän tunnistavat ratkaisevan roolinsa yhteiskunnan muokkaamisessa, erotumme vastuullisuutta korostavana organisaationa. Maailman johtavana kulutustavaroiden tuottajana järjestimme äskettäin tärkeän paikallisen hyväntekeväisyyspäivän, joka ei ainoastaan kuvastanut sitoutumistamme ympäristöystävällisiin arvoihin ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, vaan oli osoitus myös omistautumisestamme vastuullisuuteen.

Työntekijämme jakautuivat päivän aikana neljään aktiviteettiryhmään, joista kukin edusti yhtä Unileverin ydinbrändeistä. Ryhmät edustivat OMO, DOVE, PEPSODENT ja Unilever -brändejämme. Yhdessä saimme yhteistyöllä ja joukkuehengellä aikaan paljon tärkeitä asioita päivän aikana.

OMO – Siisti Biitsi

Missiollaan olla "kova tahroja vastaan mutta ystävällinen planeetalle," OMO-tiimimme suuntasi Espoon rannoille, missä he keräsivät 20 säkkiä roskia. Nämä säkit sisälsivät hämmästyttävän määrän jätettä, mukaan lukien 480 muoviesinettä, 255 paperiroskaa, 130 metalliesinettä sekä muuta roskaa, kuten esimerkiksi 1992 tupakantumppia ja nikotiinituotetta. Tämä huolestuttava esimerkki muistuttaa meitä voimakkaasti kiireellisestä tarpeesta vesistöjen suojelemiseksi sekä muovijätteen negatiivisesta vaikutuksesta ympäristöömme.

DOVE – Terveen itsetunnon ja itseluottamuksen asialla

DOVE:n inspiroiva sitoutuminen seuraavan sukupolven voimaannuttamiseen terveen kehonkuvan kautta näytteli merkittävää roolia hyväntekeväisyyspäivänämme. Yhteistyössä Valmentamon kanssa Dove-tiimimme sai oikeanlaiset työkalut, joilla toteuttaa "Itsevarma Minä" -työpajoja paikallisissa kouluissa. Tavoitimme 225 10-12-vuotiasta oppilasta 10:ssä koululuokassa ja keskustelimme ulkonäköihanteista, medialukutaidosta ja kehonkuvasta oppilaiden kanssa. Yhteistyön tavoitteena oli auttaa nuoria hyväksymään yksilöllisyytensä ja se sointuu myös kirkkaasti Doven vision kanssa luoda inklusiivisempaa ja itsevarmempaa yhteiskuntaa.

Unilever - Autamme Ukrainaa hyökkäyssodan keskellä

Koskettavana solidaarisuuden eleenä yhdistimme voimamme Suomen Ukrainalaisten Yhdistyksen kanssa auttaakseen ukrainalaisia sodan keskellä. Lähettämällä kaksi rekallista välttämättömiä elintarvikkeita ja hygieniatuotteita, laajensimme huolenpitoamme Suomen rajojen yli. Tämän lisäksi rakensimme 45 neliömetriä naamiointiverkkoa, joka symboloi yhteisöjemme yhtenäisyyttä ja yhteistyötä vaikeina aikoina.

PEPSODENT - Hymyntekeväisyyttä

PEPSODENT-tiimin ja Kummit ry:n välisen yhteistyön tuloksena jalkauduimme kolmen ostoskeskukseen keräämään varoja Kummit ry:lle ja teimme sen hymyn voimalla. Hymyn ja suun terveyden lisäksi halusimme korostaa myös hyvinvoinnin laajempaa vaikutusta ihmisiin. Pepsodent -tiimimme antoi ja sai vastineeksi lukuisia hymyjä päivän aikana ja lopputuloksena onnistuimme keräämään yhteensä 1430€ Kummit ry:lle.

Hyväntekeväisyyspäivämme toimi todisteena yrityksemme tinkimättömästä sitoutumisesta kestävän kehityksen mukaisen elämäntavan yleistämiseen (making sustainable living commonplace). Tapahtuman monipuoliset aloitteet, jotka vaihtelivat ympäristön suojelemisesta nuorison voimaannuttamiseen ja avun tarpeessa olevien auttamiseen, kuvastavat ydinarvojamme. Ne ovat esimerkki siitä, miten yhdistämme saumattomasti liiketoiminnan sosiaaliseen vastuuseen. Samalla saamme aikaan pysyvän vaikutuksen, joka ulottuu kauas tuotteiden tai voittomarginaalien ulkopuolelle. Maailmassa, jossa hyvään pyrkivät teot ovat muutoksen liikkeellepaneva voima, hyväntekeväisyystapahtumamme nousee inspiroivaksi esimerkiksi siitä, mitä yhteistyöllä voidaan saavuttaa.

Takaisin alkuun