Siirry kohtaan sisältö

COP28: Miksi vaadimme kiireellisiä ilmastotoimia

Julkaistu:

Unilever kehottaa COP28-hallituksia kunnianhimoisempaan toimintaan nettonollapäästöjen saavuttamiseksi ja ilmastokatastrofin välttämiseksi.

COP28-lippu

COP28 on kriittinen tilaisuus. Dubaissa järjestettävässä YK:n ilmastonmuutoskonferenssissa maailman johtajat kokoontuvat tarkastelemaan ensimmäistä globaalia selvitystä ilmaston tilasta. Selvityksessä arvioidaan päästöjen vähentämisen maailmanlaajuista edistystä ja tunnistetaan puutteet, jotka on ratkaistava Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Yrityksillä on keskeinen rooli päästöjen vähentämisessä. Se on oikea tapa toimia ja auttaa meitä pysymään kilpailukykyisinä tulevaisuudessa. Unilever on sitoutunut saavuttamaan nettonollapäästöt koko arvoketjussaan vuoteen 2039 mennessä, ja teemme kovasti töitä edistyäksemme. Haluamme kuitenkin tehdä enemmän ja nopeammin emmekä pysty siihen ilman hallituksen toimia.

Muiden eri puolilla maailmaa toimivien yritysten tavoin olemme kohdanneet haasteita pyrkiessämme vähentämään päästöjä. Nämä haasteet voitaisiin ratkaista muuttamalla kansallisia käytäntöjä. Siksi aiomme osallistua COP28-kokoukseen ja vaatia toimenpiteitä, jotka auttavat meitä pienentämään ekologista jalanjälkeämme ja suojelemaan ihmisiä sekä planeettaa.

COP28-kokouksessa Unilever pyytää hallituksia lisäämään tavoitteitaan ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 °C:een ja

 1. Kolminkertaistamaan uusiutuvan sähkön tuotannon vuoteen 2030 mennessä

  Uusiutuvaa sähköä

  Maailmanlaajuisesta toiminnastamme jo 93% tapahtuu uusiutuvalla sähköllä. Kansallisia käytäntöjä pitäisi kuitenkin muuttaa, jotta voisimme saavuttaa tavoitteemme 100% uusiutuvasta energiasta vuoteen 2030 mennessä ja tarjota toimittajillemme pääsyn uusiutuvaan energiaan, jotta he voisivat vähentää myös oman toimintansa hiilipäästöjä.

 2. Suojelemaan ja uudistamaan maaperää, metsiä ja valtameriä

  Suojele ja uudista

  Olemme luvanneet auttaa suojelemaan ja elvyttämään 1,5 miljoonaa hehtaaria maata, metsiä ja valtameriä vuoteen 2030 mennessä. Tämä sisältää myös metsäkadon estävän toimitusketjun tärkeimmille raaka-aineillemme: palmuöljylle, paperille, pahville, teelle, soijalle ja kaakaolle. Hallitusten on tarjottava lisärahoitusta luonnonsuojeluun, lakattava tukemasta luonnon monimuotoisuutta vahingoittavaa toimintaa ja luotava käytäntöjä, jotka ovat yhdenmukaisia maailmanlaajuisen luonnon monimuotoisuutta koskevan viitekehyksen kanssa.

 3. Kannustamaan investointia uudistavaan maatalouteen

  Kannusta investointeihin

  Elintarvikealan muutos on kriittinen keskustelunaihe COP28-kokouksessa ja Unileverin keskeinen painopistealue. Julkaisimme äskettäin raportin, jossa esiteltiin ensimmäisten regeneratiivisten maatalousprojektiemme myönteiset vaikutukset, kuten kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Tällainen maatalous edellyttää, että viljelijöitä kannustetaan ja tuetaan taloudellisesti, jotta siirtymä voidaan toteuttaa suunnitellussa aikataulussa.

 4. Tukemaan vähähiilisiä raaka-aineita vaihtoehtoina fossiilipohjaisille kemikaaleille

  Vähähiilisten raaka-aineiden tukeminen

  Teemme ilmastoitoimiin liittyvää yhteistyötä kemikaalitoimittajien kanssa pienentääksemme puhdistusaineidemme toimitusketjun päästöjä nopeammin. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat kansallisten käytäntöjen vaikutukset yritysten mahdollisuuteen siirtyä fossiilipohjaisista kemikaaleista biopohjaisiin vaihtoehtoihin.

Ilmastotoimien edistäminen ihmisten, planeetan ja liiketoiminnan hyväksi

Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että päästöt on puolitettava vuoteen 2030 mennessä, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa 1,5 asteeseen ihmisten ja toimeentulon suojelemiseksi. Kun pelissä on niin paljon ja aikaa vain seitsemän vuotta, on edistyksellisten suuryritysten tärkeä osallistua keskusteluun.

"Olemme tehneet kovasti töitä ymmärtääksemme parhaat keinot hiilijalanjälkemme pienentämiseen ja olemme kannustaneet toimittajia sekä brändejä vähentämään päästöjä nopeammin", Unileverin kestävän kehityksen johtaja Rebecca Marmot kertoo. "Mutta hallitusten on myös käytäntöjen avulla luotava toimintaympäristö, joka mahdollistaa kestävän kehityksen. Se auttaisi meitä saavuttamaan nopeammin tavoitteemme nettonollapäästöistä vuoteen 2039 mennessä."

Haluamme tehdä kestävästä elämäntavasta arkipäivää. Globaalina yrityksenä olemme jo todistaneet ilmastonmuutoksen vaikutuksia kaikissa toimintamaissamme, aina raaka-aineiden lisääntyneistä kustannuksista vedensaannin epävarmuuteen, jotka vaikuttavat sekä paikallisiin yhteisöihin että toimittajiin. Emme enää käsittele ilmastonmuutosta tulevaisuuden ongelmana – valmistaudumme nyt yhä todennäköisempään ilmastokatastrofiin. Onneksi vahinkoja on vielä mahdollista rajoittaa tekemällä yhteistyötä.

Takaisin alkuun