Siirry kohtaan sisältö

Unilever ja metaversumi: navigointi uudessa virtuaalimaailmassa

Julkaistu:

Brändimme ovat alkaneet tutkia metaversumia – virtuaalimaailmaa, jota reaalimaailman rajoitukset eivät koske, mutta sen läsnäolo on tärkeää. Näin lähdimme liikkeelle:

Avatars getting married in the metaverse. Unilever’s Closeup launched the City Hall of Love to celebrate love in all forms.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg uskoo metaversumiin niin paljon, että muutti yhtiönsä nimen kuvastamaan paremmin sen toimintaa. Ei siis ole mikään ihme, että hän on haltioissaan siitä, mitä tällä uudella, nousevalla virtuaalimaailmalla on tarjottavanaan.

Nyt Meta-nimellä tunnetun yhtiön toimitusjohtaja kuvailee internetin tulevaa iteraatiota asiana, joka on lähimpänä teleportaatiota. ”Metaversumin määrittävä ominaisuus on läsnäolon tunne – kuin olisit fyysisesti kanssakäymisessä toisen ihmisen kanssa toisessa paikassa”, hän selittää.

”Voit tehdä oikeastaan mitä tahansa. Tavata ystäviä ja perhettä. Työskentelellä, opiskella, pelata, luoda – ja kokea täysin uusia elämyksiä, jotka eivät todellakaan sovi nykyiseen ajattelutapaamme tietokoneista ja puhelimista.”

Entä mitä tämä kaikki merkitsee Unileverille?

Vaikka Web3 ja metaversumi ovat vasta alkutaipaleellaan, myös me olemme innoissamme – ja olemme jo ottaneet strategisia askelia näihin virtuaalisiin tiloihin.

Kuluneen vuoden aikana jotkut brändeistämme ovat alkaneet tutkia metaversumia kumppanuuksien, pelaamisen ja elämysten kautta.

Työskentelemme kulissien takana voidaksemme omalta osaltamme olla muokkaamassa tästä kehittyvästä maailmasta edustavan, osallistavan ja turvallisen kaikille sitä käyttäville.

Kaikki tietosuojaan, turvallisuuteen, omaisuuteen, monimuotoisuuteen, osallistamiseen, kestävyyteen ja etiikkaan liittyvät asiat on käsiteltävä vedenpitävästi. Hyödynnämme yhtiömme kokoa ja maailmanlaajuista profiilia auttaaksemme luomaan tulevaisuuteen sopivaa perustaa liiketoiminnallemme ja sen ulkopuolelle.

Emily O'Brien on yksi Unileverin sisäisen Web3-kollektiivin ohjelmajohtajista. Web3-kollektiivi on poikkitoiminnallinen asiantuntijaryhmä, joka koostuu muun muassa markkinoinnin, rahoituksen, lakiasioiden, median, hankintojen ja lisensoinnin aloista. Asiantuntijamme auttavat yhtiötämme navigoimaan tässä uudessa maailmassa brändiemme, tuoteryhmiemme ja markkinoidemme sekä yhteistyökumppaniemme tukemina.

Olemme tällä hetkellä merkittävän muutoksen kynnyksellä: kyseessä on suurin muutos digitaalisessa maisemassa ja kulttuurissa sitten sosiaalisen median syntymisen 2000-luvun alussa.

Emily O'Brien, Programme Director, Unilever Web3 Collective

”Olemme tällä hetkellä merkittävän muutoksen kynnyksellä: kyseessä on suurin muutos digitaalisessa maisemassa ja kulttuurissa sitten sosiaalisen median syntymisen 2000-luvun alussa Web2:n myötä”, Emily sanoo. ”Tiedämme, että kuluttajamme ”sukeltavat” jo nyt näihin tiloihin ja viettävät yhä enemmän aikaa virtuaalisten kokemusten parissa. Näin he voivat tutkia kiinnostuksen kohteitaan, osallistua kulttuuritapahtumiin ja olla tekemisissä samanhenkisten yhteisöjen kanssa.”

”Tämä tarjoaa upean mahdollisuuden brändeille. Niiden on kuitenkin tarjottava kuluttajille jotain, josta näille on aidosti hyötyä, eikä vain hypätä valtavirtaan. Muokkaamme lähestymistapaamme Unileverilla varmistaaksemme, että brändimme näkyvät todenmukaisesti metaversumissa ja että ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja arvostetuiksi tiloissamme.”

Emily lisää: ”Olemme perustaneet Web3-kollektiivin käsittelemään Web3:een ja metaversumiin liittyviä riskejä ja huolenaiheita, joita haluamme lieventää ja ratkaista. Unileverilla on mahdollisuus – ja vastuu – vaikuttaa alaan ja näyttää tietä muille.”

”Asiat muuttuvat nopeasti, mutta yhdestä asiasta olemme varmoja: uuden virtuaalisen maiseman on oltava tasa-arvoisempi kuin internetin – ja jopa fyysisen maailman – tänä päivänä. Sen on oltava edustavampi ja osallistavampi kaikille – rakentamistamme avatareista asenteisiin ja kokemuksiin, joista nautimme. Ja sen on oltava kestävää. Tähän mennessä tässä tilassa tekemämme työ osoittaa selvästi, että aivan kuten tarkoitus yhdistää ihmisiä todellisessa maailmassa, se on tärkeä myös metaversumissa.”

Näin neljä brändiämme toteuttaa tarkoitustaan ​​metaversumissa

 1. Rexona isännöi maailman ensimmäistä metaversumi-maratonia

  Degree Metathon Metaverse

  Rexona-deodoranttibrändimme, joka tunnetaan myös nimillä Degree ja Sure, tavoitteena on antaa kaikille itseluottamusta liikkua enemmän. Vuonna 2021 brändi julkisti maailman ensimmäisen vammaisille suunnitellun adaptiivisen deodorantin ja lanseerasi ohjelmia, jotka antavat nuorille itseluottamusta ja mahdollisuuden liikkua miten haluavat. Huhtikuussa 2022 se laajensi toimintaansa myös virtuaalimaailmaan.

  Rexona teki yhteistyötä suositun Decentraland-metaversumi-alustan kanssa järjestääkseen Degree Metathonin. Reitti kulki 26,2 mailia alustan upean maiseman läpi, jonka esteetön arkkitehtuuri mahdollisti kaikkien osallistumisen.

  Tapahtumassa olivat mukana ensimmäiset mukautuvat, puettavat varusteet, mukaan lukien pyörätuolit ja juoksulevyt, jotta vammaiset ihmiset olisivat paremmin edustettuina ja osallistujat voisivat luoda avatareja, jotka edustavat heidän omaa identiteettiään.

  Kathryn Swallow, Global Brand Vice President of Degree, sanoi lanseerauksessa: ”Toivomme, että Degree Metathon herättää keskustelua siitä, miksi kaikkien mukana olo on tärkeää — niin metaversumissa kuin fyysisessä maailmassa — sekä sen kyvystä haastaa yhteiskunnallisia normeja. Olemme innoissamme kumppanuudestamme Decentralin kanssa ja mahdollisuudesta vaikuttaa virtuaalimaailmaan sen rakennusvaiheessa ja kuluttajien omaksuessa yhä laajemmin sen käytön.”

 2. Closeup Decentralandissa

  Closeup Metaverse

  Monilta pariskunnilta evätään edelleen oikeus mennä naimisiin rakastamansa henkilön kanssa. Metaversumissa kaikki on kuitenkin mahdollista – ja Closeup käyttää Web 3.0:n voimaa auttaakseen pariskuntia ilmaisemaan ja tunnustamaan rakkautensa.

  Suunhoitobrändi on pitkään puolustanut kaikenlaista rakkautta, ja maaliskuussa 2022 se lanseerasi Closeup City Hall of Loven Decentralandissa.

  Kyseeessä on täysin inklusiivinen virtuaaliympäristö, jossa käyttäjät voivat hankkia NFT-avioliittotodistuksen, ikuistaa rakkautensa lohkoketjussa ja juhlia ystävien ja perheen kanssa.

  ”Closeup on aina ollut haastaja ja suunnannäyttäjä. Aloitteemme on syvästi merkityksellinen palvelemillemme ihmisille ja erittäin tärkeä monimuotoisuutta ja osallistamista koskevassa jatkuvassa keskustelussa”, sanoo Gaurav Datta, brändin Global Vice President.

  ”Metaversumissa olevan City Hall of Loven avulla olemme innoissamme voidessamme lisätä konkreettisen tavan, jolla ihmiset voivat kokea tapahtuman blockchain-teknologian avulla ja murtaa näin stereotypiat, joita monet parit edelleen kohtaavat”, hän lisää.

 3. Magnumin museo metaversumissa

  Magnum Metaverse

  Kesäkuussa 2022 Magnum kutsui delegaatteja MET AMS -festivaalin virtuaalinäyttelyyn Amsterdamissa. Decentralandin virtuaalisella alustalla olevassa ”Magnum Pleasure Museum” -museossa oli gallerianäyttelyitä, jotka esittelivät alkuperäisiä taideteoksia Magnumin yhteistyöstä kuvataiteilijoiden, suunnittelijoiden ja kuvanveistäjien kanssa.

  Vieraat nauttivat galleriasta, ja heillä oli mahdollisuus tilata Magnum-jäätelö metaversumissa olevasta myyntiautomaatista. Näin he saivat käsityksen siitä, kuinka jäätelöitä saatetaan voida tilata tulevaisuudessa. Tilaisuudessa simuloitiin Unileverin ja Deliveroon yhteistyötä. Jäätelö toimitettiin vieraille kokemuksen lopussa, mikä yhdisti virtuaalimaailman ja todellisuuden – ja antoi käyttäjille esimakua ultrafuturistisesta ruokaostosten teosta.

  ”Metaversumissa voi tehdä paljon, mutta tavoitteenamme on tarjota ihmisille nautintoa, eikä jäätelöä voi maistaa virtuaalitodellisuudessa – ainakaan vielä!”, sanoo markkinointipäällikkö Matteo Trichilo.

  ”Ice Cream Now -liiketoimintamme kautta tuomme ihmisille tilausjäätelöitä. Pelin avulla olemme onnistuneet siinä erittäin hyvin. Tämä oli ainutlaatuinen tapa kokeilla sitä uudessa, kehittyvässä tilassa ja inspiroida muita brändejä ja alan johtajia.”

  ”Magnumille metaversumi mahdollistaa innovatiivisen luovuuden ja uudenlaisen vuorovaikutuksen kuluttajien kanssa”, lisää Federico Russo, Magnum Global eCommerce Lead.

  ”Ensimmäinen askeleemme metaversumiin, jossa esittelemme Magnumin rikasta yhteistyöhistoriaa taitelijoiden kanssa, yhdistää Magnum-nautinnon tavoitteen sekä tulevaisuuden kuluttajamatkan, joka päättyy Magnum-jäätelöön tosielämässä.”

 4. Sunsilkin turvallinen tila tyttöpelaajille Robloxissa

  Sunsilkin missio on avata mahdollisuuksia tytöille kaikkialla maailmassa. Koska pelaaminen on selkeä intohimo Z-sukupolven naisille, metaversumi tarjoaa brändille täydellisen tavan olla yhteydessä yhteisöihin, joiden parissa he pelaavat.

  Unileverin ensimmäinen sukellus virtuaaliseen Roblox-maailmaan, Sunsilk Cityyn, on tila, jossa tytöt voivat tuntea olevansa osallisia, olla yhteydessä tosielämän roolimallin kanssa ja saada oppia Sunsilkin koulutusohjelmista tosielämän taitojen kehittämiseksi. Saatavilla on myös minipelejä, joissa käyttäjät voivat suunnitella luovia hiustyylejä avatareilleen ja jopa puhaltaa negatiivisuutta pois taikahiustenkuivaajalla.

  ”Tiedämme, että pelaaminen on kasvava intohimo tyttöjen keskuudessa ympäri maailmaa. Silti monissa peleissä on edelleen samoja vanhentuneita sukupuolistereotypioita, joita naiset kohtaavat päivittäisessä elämässään”, sanoo Barbara Scala, Sunsilkin Global Brand Director.

  ”Sunsilk haluaa kannustaa tyttöjä eri puolilla maailmaa seuraamaan omia tulevaisuudenpolkujaan. Toivommekin, että Sunsilk City auttaa laajentamaan tyttöjen edustusta ja samalla inspiroimaan ja kouluttamaan heitä monilla eri tavoilla, joilla he voivat saavuttaa unelmansa.”

Takaisin alkuun