Siirry kohtaan sisältö

Ruoan kotitoimitukset vähentävät ruokahävikkiä

Julkaistu:

Kukaan ei halua heittää hyvää ruokaa pois. Uuden Too Good To Go App -pilottimme ansiosta voimme toimittaa Unileverin tuotteita kotiovelle ja vähentää kustannuksia ja ruokajätettä.

För att göra gott, minska matsvinnet

Ratkaisu ruokahävikin vähentämiseen

Jopa kolmasosa koko maailmassa tuotetusta ruoasta heitetään tällä hetkellä pois***, ja suuri osa siitä on edelleen täysin turvallista syödä.

Too Good to Go yhdistää ihmiset ja elintarviketoimijat, jotka myyvät täysin syötäviä ylijäämätuotteita, joiden parasta ennen -päivämäärä lähenee.

Joka kiloRuokahävikki on noin 2,5 kg CO2-päästöjä**

Jokainen menetetty ruokakilo vastaa noin 2,5 kilon CO2-päästöjä**

Sovelluksen ansiosta ihmiset voivat varata ja noutaa lähistön ravintoloista, leipomoista tai supermarketeista tuotteita, jotka muutoin hävitettäisiin. Näistä elintarvikkeista tarjotaan merkittävä alennus. Se on voitto sekä kuluttajille että ympäristölle.

Pelkästään Alankomaissa sovelluksen 3,5 miljoonaa käyttäjää on estänyt tähän mennessä 16 miljoonan aterian joutumisen jätekoriin. Sovellukseen lisätty uusi ominaisuus voi auttaa kasvattamaan tätä lukua entisestään.

Siirtyminen noudosta toimitukseen

Unileverin ja Too Good To Go -sovelluksen yhteistyön ansiosta alankomaalaiset voivat tilata Knorrin ja muiden suosittujen paikallisten tuotemerkkien tuotteita suoraan kotiinsa, kuten Unoxin, Calvén ja Conimexin.

Säästetyn syömäkelpoisen ruoan määrä kasvaa, kun kuluttajat voivat hankkia helpommin tuotteita, joiden viimeinen myyntipäivä on lähellä. Hyötyjiä ovat myös ne, jotka eivät pysty noutamaan tuotteita tiettyinä aikoina tai asuvat pilottiin osallistuvien kaupunkien ulkopuolella.

Tuotepakkaukset sisältävät tällä hetkellä vain Unileverin tuotteita, mutta Unilever ja Too Good To Go kutsuvat muita elintarvikeyrityksiä mukaan ruokahävikin vähentämiseen yhdessä.

Rakennamme menestykselle

Unilever ja Too Good To Go ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2020 lähtien. Yhteistyö alkoi Rotterdamissa pilottihankkeella, johon koottiin tuhat pakkausta sellaisia tuotteita, joiden parasta ennen -päivä oli viikosta useisiin kuukausiin ostohetken jälkeen.

A cardboard box containing Unilever brands including Knorr, Conimex, Calvé and Unox.

Projekti oli niin onnistunut, että sitä laajennettiin, ja sen ansiosta estettiin yhteensä yli 400 000 tuotetta joutumasta hävikiksi. Syyskuussa Too Good To Go aloitti vastaavan kotitoimitusjärjestelmän tarjoamisen Tanskassa.

Osana kumppanuutta monet brändit, kuten Knorr ja Hellmann's, ovat ottaneet käyttöön uuden pakkausmerkinnän "tarkista tuotteen ulkonäkö, haju, maku ennen kuin heität pois". Se rohkaisee kuluttajia luottamaan aisteihinsa pelkän "parasta ennen" -päivämäärän sijaan.

Ruokajätevastaa 8–10 % C02-päästöistä maailmanlaajuisesti***

Unilever pyrkii puolittamaan ruokajätteen määrän vuoteen 2025 mennessä

Olemme sitoutuneet puolittamaan ruokajätteen määrän kaikessa toiminnassamme aina tehtaalta kaupan hyllylle vuoteen 2025 mennessä. Emme kuitenkaan voi tehdä sitä yksin, ja siksi teemme yhteistyötä koko elintarvikeketjussa toimivien kumppaneiden kanssa, mukaan lukien Too Good To Go. Sen ansiosta voimme muuttaa järjestelmää ja ehkäistä ruokajätteen syntyä.

Unileverin Pohjois-Euroopan Nutrition-yksikön johtaja Debora van der Zee-Denekamp: "Olemme Alankomaissa puolittaneet tuotannosta kaupan hyllylle syntyvän elintarvikejätteen määrän kuluneen kahden vuoden aikana. Työmme Too Good To Go -hankkeen parissa on osa tätä työtä. Tämä uusi mahdollisuus toimittaa tavanomaisten kanavien kautta myymättä jäävät tuotteet suoraan ihmisten koteihin on todella mielenkiintoinen."

Ruokahävikin torjunta | WRAP
** Lähde: FAO
***Lähde: Ruokahävikin torjunta | WRAP

Takaisin alkuun