Siirry kohtaan sisältö

Palmuöljyn ja fossiilisten polttoaineiden biovaihtoehdot

Julkaistu:

Investoimme kestäviin, tekniikkaan perustuviin aineosiin tukiessamme tulevaa kasvuamme.

Ett biotekniskt alternativ

Unilever tekee yhteistyötä San Diegossa toimivan biotekniikkayritys Genon kanssa (aukeaa uuteen ikkunaan). Investoimme yhdessä 120 miljoonaa dollaria (114 miljoonaa euroa) uuteen hankkeeseen, jolla pyrimme kaupallistamaan kasvipohjaisia vaihtoehtoja palmuöljylle sekä fossiilisille polttoaineille ja muille raaka-aineille, joita käytetään kotihoidossa käytettyjen puhdistusaineiden sekä kauneudenhoitoon ja henkilökohtaiseen hygieniaan tarkoitettujen tuotteiden valmistamiseen.

Hankkeella edistämme kasvuamme ja vahvistamme toimitusketjujamme luomalla kustannuksiltaan kilpailukykyisiä vaihtoehtoja ja vähennämme riippuvuuttamme pienestä määrästä raaka-aineita, joiden hinnat vaihtelevat paljon. Geno on jo alkanut laajentaa edistyneen tekniikan prosessiaan ainutlaatuisen aineosan valmistamiseksi.

Tehokas, kestävä, joustava

Miten se toimii? Geno on kehittänyt uusinta biotekniikkaa ja hyödyntää fermentaatioprosessia, jossa käytetään sokeria mikro-organismien muuntamiseen aineosiksi, joita tarvitaan tärkeiden puhdistusaineiden eli pinta-aktiivisten aineiden valmistukseen. Ne ovat kaikkien puhdistavien tuotteiden olennainen osa – kodinhoito-, hygienia- ja kauneusteollisuudessa. Lisäksi ne edistävät tuotteiden vaahtoamista ja lianpoistokykyä.

Tiesitkö?

Olemme sitoutuneet varmistamaan, että palmuöljyn toimitusketju on metsäkadosta vapaa vuoteen 2023 mennessä.

Näillä aineosilla on uskomattoman tehokkaita puhdistavia ominaisuuksia, mutta ne valmistetaan pääasiassa käyttämällä fossiilisia polttoaineita ja palmuöljyä, jotka voidaan korvata vain muutamalla mahdollisella aineella. Siksi tämä hanke voi muuttaa kaiken 625 miljardin dollarin (594 miljardin euron) kotihoidon, kauneuden- ja henkilökohtaisen hygienian markkinoilla. Alustavien arvioiden mukaan se voi vähentää palmuperäisten aineosien hiilijalanjälkeä jopa 50 %.

Yhtenä maailman suurimmista saippua- ja pesuainevalmistajista olemme innoissamme voidessamme olla osa tätä innovaatiota jo varhaisessa vaiheessa. Se on suurin yhteistyöhankkeemme bioteknisten vaihtoehtojen kehittämiseksi palmuöljylle. Hankkeeseen odotetaan liittyvän muita merkittäviä sijoittajia ajan myötä.

Tieteen ja luonnon yhdistäminen

Vaikka palmuöljy pysyy Unileverin tärkeänä raaka-aineena, vaihtoehtoisilla aineosilla voi olla kasvava rooli toimitusketjujen monipuolistamisessa, kestävässä kehityksessä, kustannustehokkuudessa ja läpinäkyvyydessä.

Tämä uusi hanke on tieteen ja kestävän kehityksen risteytys.

Richard Slater, Unileverin tutkimus- ja kehitysjohtaja

”Biotekniikalla on mahdollisuus mullistaa puhdistavien aineosien hankinta ja varmistaa, että Unilever on tulevaisuuden yritys – kuluttajille, osakkeenomistajille ja meidän kaikkien yhteiselle planeetalle”, sanoo Unileverin tutkimus- ja kehitysjohtaja Richard Slater.

Tämä uusi hanke on tieteen ja kestävän kehityksen risteytys. Voimme jatkaa liiketoiminnan kasvattamista turvautumatta palmuöljyyn tai fossiilisten polttoaineiden johdannaisiin. Samalla teemme toimitusketjuistamme kestävämpiä ja saamme vaihtoehtoisia aineosia.

Monipuolisten raaka-aineiden hankinta tuotteidemme parantamiseksi on avainasemassa nykyisen ja tulevan kasvun tukemisessa.

Peter ter Kulve, Unileverin Home Care -liiketoimintaryhmän johtaja

”Yhdistämme tieteen ja luonnon varmistaaksemme, ettei tuotteiden tehokkuuden ja ekologisen kestävyyden välisiä ongelmia ole. Rakennamme tätä innovatiivista uutta hanketta, jotta voimme vaikuttaa ja muuttaa alaamme ja auttaa löytämään uudelleen 2000-luvun kodinhoito- ja hygieniatuotteiden kemian”, hän lisää.

”Parhaissa toimitusketjuissa kestävyys ja kustannustehokkuus ovat tasapainossa”, sanoo myös Peter ter Kulve, Unileverin Home Care -liiketoimintaryhmän johtaja.

”Liiketoimintamme on hyvin riippuvainen pienestä määrästä raaka-aineita, kuten öljystä. Siksi eri raaka-aineiden hankkiminen tuotantomme tehostamiseen on avainasemassa nykyisen ja tulevan kasvun tukemisessa. Olemme erityisen innoissamme biotekniikan antamasta avusta. Yhteistyössä Genon kanssa pyrimme lisäämään uuden sukupolven aineosia, jotka eivät lisää fossiilisten polttoaineiden käyttöä tai paineita maankäyttöön.”

Ilmastonmuutokseen vaikuttaminen

Uusien biopohjaisten materiaalien luominen auttaa meitä valmistamaan maapallolle positiivia hygieniatuotteita.

Fabian Garcia, Unileverin Personal Care –liiketoimintaryhmän johtaja

”Olemme kehittäneet tekniikkaa vastauksena planeettamme kiireelliseen ilmastokriisiin ja osoittaneet, että biotekniikka voi korvata perinteiset menetelmät ja tuottaa biologisista lähteistä peräisin olevia tehokkaita ja ympäristöystävällisiä aineosia”, kertoo Genon toimitusjohtaja Christophe Schilling.

”Uusien biopohjaisten materiaalien kehittämien auttaa meitä valmistamaan maapallolle positiivia hygieniatuotteita”, lisää Fabian Garcia, Unileverin Personal Care -liiketoimintaryhmän johtaja.

”Tiedeyhteisökumppaneiden kanssa tehtävä yhteistyö on välttämätöntä, jotta voimme nopeuttaa edistymistämme ja tuoda markkinoille korkealaatuisia, kustannustehokkaita ja ekologistesti kestäviä ratkaisuja, joista yrityksemme ja kuluttajat hyötyvät.”

Takaisin alkuun