Siirry kohtaan sisältö

Olemme siirtymässä kierrätettyihin elintarvikepakkauksiin

Julkaistu:

Olemme edelläkävijöitä kierrätysmuovin käytössä elintarvikepakkauksissa. Tarvitsemme lainsäädäntöä elintarvikekelpoisen kierrätysmuovin käytön tueksi.

Livsmedelsförpackningar i återvunnen plast

Muovilla on merkittävä rooli ruokahävikin ehkäisemisessä. Sillä on poikkeuksellinen kyky pitää poissa ilma, kosteus ja bakteerit, jotka voivat aiheuttaa tuotteiden pilaantumisen ennen niiden kypsentämistä tai syömistä. Lisäksi muovi on usein paras ja kustannustehokkain materiaali elintarvikkeiden pakkaamiseen kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi.

Boston Consulting Group teki äskettäin maailmanlaajuisen tutkimuksen, johon osallistui 15 000 ihmistä. Siinä 83 prosenttia millenniaaleista ja Z-sukupolven kuluttajista sanoi olevansa valmiita maksamaan enemmän tuotteista, jotka on pakattu kestäviin pakkauksiin.

Tämä kysyntä on synnyttänyt uuden vaihtoehtoisten pakkausmateriaalien ekosysteemin ja uusia liiketoimintamalleja, joihin kuuluu elintarvikekelpoisen kierrätetyn ja kierrätettävän muovin valmistus elintarviketurvallisuuden takaamiseksi.

Vastataksemme kuluttajien kysyntään ja vähentääksemme muovijätettä tutkimus- ja kehitystiimimme pyrkivät kehittämään ratkaisuja muovin pitämiseksi kiertotaloudessa sekä löytämään uusia materiaaleja kertakäyttöisen ensiömuovin korvaamiseksi.

Muovipakkausjätteen kierron sulkeminen

Kiertotalous toimii vain, jos elintarvikepakkaukset palaavat käytön jälkeen takaisin kiertotalouteen hyödynnettäväksi uudelleen elintarvikepakkauksina.

Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole olemassa yhtenäistä lainsäädäntökehystä kierrätysmuovin käytölle elintarvikepakkauksissa. Kierrätysmuovin kysyntä kasvaa, mutta tarvitsemme selkeää ja johdonmukaista lainsäädäntöä ja teollisuuden tukea, jotta voimme laajentaa sen käyttöä ja tarjota elintarvikekäyttöön soveltuvaa kierrätysmuovia.

Magnum Pints recycled

Mekaanisen ja kehittyneen kierrätyksen käyttö tarjonnan lisäämiseksi

"Tällä hetkellä kierrätysmuovia ei ole tarjolla riittävästi elintarvikepakkauksiin", sanoo F&R Packaging Capability Director Sanjeev Das.

Elintarvikekäyttöön soveltuvia kierrätysmuoveja, erityisesti kierrätettyjä polypropeeni- (rPP) ja polyeteenimuoveja (rPE) on rajoitetusti saatavilla. Niiden osuus elintarvikepakkauksissamme käytetyistä muoveista on 75 prosenttia.

Elintarvikkeiden ja virvoitusjuomien tutkimus- ja kehitystiimimme on pyrkinyt löytämään kestäviä lähteitä käyttäen kahta toisiaan täydentävää reittiä.

Ensimmäinen on mekaaninen kierrätys, jossa esineet lajitellaan materiaalin mukaan. Esimerkiksi muovipullojen valmistukseen käytettävä polyeteenitereftalaattimuovi (PET) lajitellaan yhteen kierrätysvirtaan ja muovipussien valmistukseen käytettävä polyeteeni (PE) toiseen.

Kun ne on erotettu, ne puhdistetaan ja muutetaan kierrätetyksi raaka-aineeksi, josta valmistetaan uusia tuotteita. Kaikki Hellmann's-muovipullot ja -purkit Yhdysvalloissa ja Kanadassa on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä ja kierrätettävästä muovista, joka on otettu talteen tällä tavoin.

Toinen tapa, jolla lisäämme kierrätysmuovin tarjontaa, on kehittynyt kierrätys. Tällöin sekalainen muovijäte hajotetaan perusrakenteisiinsa ja rakennetaan uudelleen uusiksi muovipakkauksiksi, jotka soveltuvat erityisesti elintarvikepakkauksiin.

Yhteistyössä yhteistyökumppanimme SABICin kanssa käytämme tätä teknologiaa, jotta saamme helposti käyttöömme elintarvikekelpoista kierrätettyä polypropeenimuovia, josta valmistamme 30 miljoonaa Magnum-purkkia myytäväksi Euroopassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Kierrätysmuovin käytön lisääminen edellyttää yhteistä politiikkaa ja lainsäädäntöä

Tällä hetkellä meillä on käytössämme tekniikka, mutta ei yhteisiä standardeja ja mittakaavaa.

"Elintarvikepakkausten kiertotalouteen siirtymisen edistämiseksi on kiireesti yhdenmukaistettava tavoitteet ja niihin liittyvä politiikka. Tämä mahdollistaisi lisäinvestoinnit keräys-, lajittelu- ja kierrätysinfrastruktuuriin ja -teknologioihin, myös mekaaniseen ja kehittyneeseen kierrätykseen", Sanjeev sanoo.

Vain yhteisellä poliittisella kehyksellä ja toimialan yhteistyöllä voimme alkaa saada aikaan todellista edistystä ja turvata elintarvikekäyttöön soveltuvan kierrätysmuovin määrän ja vastata kasvavaan kysyntään.

Mitä useammat yritykset tulevat työhön mukaan ja pyrkivät ratkaisemaan tämän ongelman yhdessä, sitä suurempi vaikutus meillä on ja voimme saavuttaa visiomme jätteettömästä maailmasta.

Takaisin alkuun