Siirry kohtaan sisältö

Näin voit auttaa pelastamaan eläinkokeettoman kosmetiikan Euroopassa

Julkaistu:

Euroopassa voimassaoleva kielto kosmetiikkatuotteiden eläinkokeille on nyt vaarassa. Siksi Dove ja Body Shop liittyvät maailman johtavien eläinsuojeluryhmien tueksi puolustamaan sitä. Jos olet EU:n kansalainen, sinäkin voit auttaa.

A purple background with a line-drawn rabbit and mouse in white.

Unilever uskoo, että tuotteiden ja niiden ainesosien turvallisuuden arvioinnissa tulee käyttää tiedettä, ei eläimiä. Teemme yhteistyötä kumppaneidemme kanssa, jotta kosmetiikan alan eläinkokeet saadaan loppumaan maailmanlaajuisesti. Olemme ylpeitä voidessamme tänään ilmoittaa, että suurin kauneusbrändimme Dove ryhtyy yhteistyöhön Body Shopin ja johtavien eläinsuojeluryhmien kanssa voidakseen vastustaa uusia ehdotuksia, jotka voisivat merkitä eläinkokeilla testatun kosmetiikan sallimista Euroopassa.

Dove, Body Shop, People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), Crude Free Europe, Humane Society International (HSI), Eurogroup for Animals ja European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) tekevät yhteistyötä ja kehottavat EU:n kansalaisia pyytämään Euroopan komissiota pitämään voimassa pitkäaikaisen kosmetiikan alan eläinkokeiden kiellon. Kielto on uhattuna, koska Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) on pyytänyt eläinkokeita noin 150 ainesosalle, joita käytetään lukuisissa kuluttajatuotteissa, joita on valmistettu turvallisesti jo vuosia.

Dove ja Body Shop tukevat eläinsuojeluryhmiä käynnistäessään eurooppalaisen kansalaisaloitteen – mekanismin, jonka avulla EU:n kansalaiset voivat muokata käytäntöä kehottamalla Euroopan komissiota ehdottamaan uusia lakeja.

Miljoonan EU:n kansalaisen allekirjoituksia tarvitaan, jotta Euroopan komissio voi ryhtyä toimiin kiellon turvaamiseksi – jos siis olet oikeutettu toimimaan asiassa, osoita tukesi napsauttamalla tämän sivun alareunassa olevaa linkkiä.

Käytä tiedettä, älä eläimiä

Kosmetiikkatuotteiden eläinkokeet ovat olleet kiellettyjä Euroopassa vuodesta 2004 lähtien. Tätä ennen kuluttajat, yritykset ja eläinsuojelujärjestöt kampanjoivat asian puolesta kymmeniä vuosia. Kosmetiikan ainesosien eläinkokeet kiellettiin EU:ssa vuonna 2009. Vuonna 2013 EU kielsi eläimillä testattujen kosmeettisten valmisteiden myynnin.

Tähän asti EU:n toimintatapaa on pidetty kuluttajien vaatimusten ja poliittisen painostuksen tuottamana edistyksellisen politiikan suunnannäyttäjänä, mikä on synnyttänyt monissa maissa vastaavanlaista lainsäädäntöä. Kemikaaliviraston viimeaikaiset eläinkokeita koskevat vaatimukset uhkaavat kuitenkin kieltoa ja edistystä, jota on tapahtunut eläinkokeiden kieltämiseksi kosmeettisissa valmisteissa kaikkialla maailmassa. Tämä tarkoittaa, että tuhansille eläimille voitaisiin tehdä julmia ja tarpeettomia kokeita.

Nykyaikainen tiede ja teknologia tarjoavat kuitenkin luotettavia vaihtoehtoja eläinkokeille. Turvallisuustutkijat ovat kehittäneet ja käyttäneet muita kuin eläinkokeisiin perustuvia menetelmiä kymmeniä vuosia.

Voit lukea lisää työstämme tällä alalla ja saada lisätietoja kemikaaliviraston ehdotuksista tästä haastattelusta Julia Fentemin kanssa, joka on Unileverin turvallisuus- ja ympäristöasioista vastaavan keskuksen johtaja ja joka puhuu intohimoisesti huipputasoisen muun kuin eläinkokeisiin perustuvan turvallisuustieteen puolesta, jotta ihmisiä ja planeettaamme voitaisiin suojella aiempaa paremmin.

Miljoona ääntä muutoksen puolesta

Seisomme samassa rintamassa Doven ja sen kumppaneiden kanssa. Nyt on aika suojella kieltoa ja säästää siten lukemattomia eläimiä vahingoittumiselta. Näin voit auttaa.

Dove, Body Shop ja yli 100 eläinsuojelujärjestöä pyrkivät saamaan kasaan miljoona allekirjoitusta nopeammin kuin yksikään eurooppalainen kansalaisaloite historiassa. He lähettävät selkeän viestin siitä, että eurooppalaiset kuluttajat eivät hyväksy rikottuja lupauksia tai säännöksiä, jotka aiheuttavat eläimille kärsimyksiä ja kuoleman kosmetiikkatuotteiden vuoksi.

Tämä eurooppalainen kansalaisaloite kehottaa Euroopan komissiota turvaamaan nykyiset kosmeettisten valmisteiden eläinkokeita koskevat säännökset ja sitoutumaan etenemissuunnitelman luomiseen eläinkokeiden asteittaiseksi lopettamiseksi EU:ssa.

”Ei roolia eläinkokeissa kauneudenhoitotuotteiden vuoksi”

Kyselyjen mukaan¹ EU:n jäsenvaltioissa kolme neljäsosaa aikuisista on samaa mieltä siitä, että kosmeettisten valmisteiden ja niiden ainesosien vuoksi tehtäviä eläinkokeita ei voida hyväksyä missään olosuhteissa, ja 70 prosenttia kannattaa suunnitelmaa kaikkien eläinkokeiden vaiheittaisesta lopettamisesta.

"Dove vastustaa kiihkeästi eläinrääkkäystä. Uskomme vahvasti, että kauneudenhoitotuotteiden tai niiden ainesosien eläinkokeille ei ole tarvetta ja olemme jo vuosia olleet edelläkävijöitä turvallisten ja inhimillisten vaihtoehtojen käyttämisessä tuotteiden ja ainesosien turvallisuuden arvioinnissa", kertoo Doven kansainvälisen viestinnän ja kestävän kehityksen johtaja Firdaous El Honsali.

"Tämä sitoumus velvoittaa meidät ryhtymään kiireellisiin toimiin eläinkokeiden kiellon suojelemiseksi EU:ssa. Yhdessä kumppaneidemme kanssa kannustamme sekä muita kauneudenhoitoteollisuuden yrityksiä että kansalaisia antamaan äänensä EU:n eläinkokeiden lopettamiseksi lopullisesti allekirjoittamalla tämän eurooppalaisen kansalaisaloitteen."

Christopher Davis, yritysvastuu- ja toiminnanjohtaja, The Body Shop International, lisää: "Yhteistyömme kampanjakumppanimme Cruelty Free International -järjestön kanssa johti alkuperäiseen Euroopan unionin kieltoon vuonna 2013. Tänään kehotamme EU:ta – maailman suurimpien kosmetiikkamarkkinoiden kotikenttää – pitäytymään uraauurtavassa lupauksessaan. Olemme ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä Doven kanssa ja puhua yhdellä äänellä yhdessä kaikkien niiden kanssa, jotka pyrkivät kosmetiikan alan eläinkokeiden lopettamiseen kaikkialla maailmassa ja tukevat tätä eurooppalaista kansalaisaloitetta."

[1]https://comresglobal.com/polls/cruelty-free-europe-animal-testing-in-the-eu/ Kansalaisten keskuudessa tehtävä Euroopan laajuinen tutkimus, jonka tarkoitus on arvioida EU:ssa tehtyjä eläinkokeita koskevia käsityksiä.

Takaisin alkuun