Siirry kohtaan sisältö

Miten kasvatamme raaka-aineitamme sopusoinnussa luonnon kanssa

Julkaistu:

Pelkkä luonnon suojelu ei riitä. Tarvitsemme reitin, joka vie luonnon, ilmaston ja ihmiset synergiaan. Uudet regeneratiivisen maatalouden periaatteemme auttavat meitä tässä.

Field of crops bordering grassland lined with trees.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana olemme panostaneet kestävään maatalouteen tukeaksemme toimittajiamme hyvien käytäntöjen käyttöönotossa. Olemme saavuttaneet valtavan edistyksen, mutta kun haluamme todella pysäyttää maaperän pienenemisen, säästää vesivaroja, suojella luonnon monimuotoisuutta, parantaa ilmastonkestävyyttä ja parantaa toimeentuloa, tiedämme, että meidän on tehtävä enemmän.

Siksi julkistamme tänään uudistavan maatalouden periaatteemme (PDF 8.34 MB). Ne ovat uusi lähestymistapa maatalouteen, joka toimii sopusoinnussa luonnon kanssa ja varmistaa pitkän aikavälin elinvoimaisuuden ja maaperän sitkeyden.

Unileverin hankintajohtaja Dave Ingram sanoo: “Useimmat Unileverin tuotteet ovat peräisin luonnosta, joten liiketoimintamme tulevaisuus liittyy erottamattomasti luonnollisten ympäristöjen säilyttämiseen ja uudistamiseen. Tällaiset aloitteet tekevät muutakin kuin hyödyttävät planeettaa. Menestyksekkääksi katsottuna ne myös hyödyttävät ja parantavat viljelijöiden, heidän perheidensä ja yhteisöjen toimeentuloa, mikä luo menestyksekkään syklin matkallemme kohti kestävää elämäntapaa. ”

Uudistava maatalous: asioiden vieminen aivan uudelle tasolle

Vuonna 2010 esittelimme kestävän maatalouden ohjeistuksemme, joka on ollut North Star kestävän hankintaohjelmamme ja tärkeä opas kestävään viljelyyn sadoilletuhansille toimittajille, pienviljelijöille ja pienviljelijöille.

Sen pohjalta lisäämme nyt uuden kerroksen käytäntöjä, joiden tavoitteena on toimia yhdessä luonnon kanssa sen uudistamiseksi. Regeneratiivisen maatalouden periaatteissamme määritellään viisi ensisijaista aluetta, joiden uskomme olevan kiireellisimpiä toimenpiteitä ja joilla voimme saavuttaa suurimman vaikutuksen.

  • Elvyttävä lika

    Vain 1 cm tuoreen ja terveen maaperän tuottaminen kestää 100-400 vuotta, koska maaperän uusiutuminen on hidasta ja kukoistaminen edellyttää tiettyjä olosuhteita. Aktiivinen maaperän hallinta on tärkeää tuottavuuden ja vastustuskyvyn lisäämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Autamme maanviljelijöitä uudistamaan maaperää tukemalla menetelmiä, kuten säilyttämällä maaperän juuret elävinä, soveltamalla maanpinnan häirintää estäviä ja eroosiota estäviä viljelykäytäntöjä.

  • Veden suojaaminen

    Noin 80% planeettamme makeasta vedestä käytetään sadon ja karjan tuottamiseen. Lämpötilat kuitenkin nousevat kaikkialla maailmassa, sademäärä on epäluotettava, tulvia on usein ja vesivaatimukset ovat usein ristiriidassa. Viljelijöiden on siis sopeuduttava käyttämään resursseja tehokkaammin, hallitsemaan kastelua ja viemäröintiä paremmin ja minimoimaan veden saastuminen. Autamme maanviljelijöitä suojaamaan vesistöjä eroosiolta ja valumilta sekä valitsemme tehokkaimman kastelutekniikan ja -strategiat.

  • Luonnon monimuotoisuuden lisääminen

    Luonnolliset ekosysteemit – joiden on tuettava ilmaston vakautta, vedensaantia, maaperän rakennetta sekä tuholaisten ja tautien hallintaa – ovat vähentyneet keskimäärin 47% viimeisten kymmenen vuoden aikana ja jatkavat hajoamistaan ennennäkemättömällä nopeudella. Viljelijöillä on ainutlaatuinen asema tämän laskun hidastamiseen, joten tuemme heidän pyrkimyksiään monin eri tavoin. Niitä ovat muun muassa kasvien ja eläinten määrää lisäävien olosuhteiden luominen sekä tuholaisia hallitsevien hyönteisten elinympäristöt.

  • Ilmastoratkaisujen kehittäminen

    Metsäkadon osuus maapallon lämpenemisestä ja maanviljelystä on 24% kaikista kasvihuonekaasuista, joten maankäytöstä aiheutuvien päästöjen huomioiminen on erittäin tärkeää. Arviolta 37% maailman tarvitsemista kustannustehokkaista päästöjen vähennyksistä vuoteen 2030 mennessä voi olla peräisin luonnollisista ilmastoratkaisuista. Pidämme hiilen maassa välttämällä muutosta ja istuttamalla puita eri tarkoituksiin, kuten puutavaraan, varjoon ja eläinten rehuun.

  • Viljelijöiden toimeentulon parantaminen

    Maailman 500 miljoonaa pienviljelijää kohtaa monia haasteita, kuten rajoitetun koulutuksen sekä pääoman ja teknologian puutteellisen saatavuuden. Tällöin ne ovat alttiita köyhyydelle, nälkälle ja ilmastonmuutoksen vaikutuksille. Autamme parantamaan heidän toimeentuloaan tarjoamalla pääsyn taitokoulutukseen, rahoitukseen ja markkinoihin sekä tukemalla tulon hajauttamista ja naisten taloudellista voimaantumista.

Teorian toteuttaminen käytännössä

Jotta voimme saavuttaa tarvittavan muutoksen laajuuden ja nopeuden, teemme yhteistyötä viljelijöiden, toimittajien ja kumppaneiden kanssa eri maantieteellisissä ohjelmissa. Meille tärkeimmät viljelykasvit - kuten maitotuotteet, kasvikset, viljat, palmuöljy, soija, paperi ja pahvi, kookos, kaakao ja tee - ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat maaperään ja kasvihuonekaasuumme tai ihmisten jalanjälkeen. Tässä on vain muutama esimerkki käynnissä olevista ohjelmista.

"Tee vähemmän haitallista" -tilasta "tee enemmän hyvää" -tilaan

Jatkamme maailmanlaajuisten toimitusketjujen tukemista ja johtamista kohti kestävämpiä ja uusiutuvampia malleja. Tämä edellyttää, että kaltaisemme yritykset tekevät yhteistyötä hallitusten ja kansalaisyhteiskunnan kanssa saavuttaakseen kestävän kehityksen ja tehdäkseen kestävästä elämäntavasta yleisen paikan.

Foods & amp; Refreshment -liiketoimintaryhmämme puheenjohtaja Hanneke Faber sanoo: “Ei riitä, että teemme vähemmän vahinkoa. Etsimme nyt tilaisuuksia tehdä enemmän hyvää. Mittakaavamme ja vaikutusvaltamme ansiosta meillä on tärkeä rooli planeettamme systeemisen muutoksen johtamisessa. ”

Takaisin alkuun