Siirry kohtaan sisältö

Maailman tehtäväluettelon laatiminen

Julkaistu:

Nälkä. Köyhyys. Ilmastonmuutos. Eriarvoisuus. Miten tällaisia ongelmia voi edes yrittää ratkaista? Uusi maailmanlaajuinen kampanja ehdottaa, että paras tapa aloittaa voisi olla luotettavan tehtäväluettelon laatiminen

Banner with wind turbines image and then a green sticky note on the right-hand side #WorldsToDoList

Mitkä asiat ovat tehtäväluettelosi kärjessä?

Maailman nälän lopettaminen, ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ja sukupuolten tasa-arvon puolustaminen ovat yleisiä tavoitteitamme.

Ne saattavat kuulostaa mahdottomilta tavoitteiksi, mutta tänään käynnistettävän uuden kampanjan mukaan voisimme yhdessä ryhtyä toimiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (so. maailmanlaajuisten tavoitteiden) saavuttamiseksi ja pyrkiä niihin ja siten tehdä mahdottomista mahdollisia.

Maailman tehtäväluettelo -kampanja on Project everyone -projektin hengentuote, voittoa tavoittelematon luovan viestinnän toimisto, jonka johdossa on Rakkautta vain -sarjan käsikirjoittaja Ricard Curtis. Se kehottaa yrityksiä ympäri maailmaa uhraamaan osan liiketilastaan, oli se sitten verkossa tai todellisessa maailmassa, jaomistamaan sen tietoisuuden lisäämiseen maailmanlaajuisten tavoitteiden merkityksestä.

Siksi ensi viikolla Unileverin verkkosivuilla ja sosiaalisissa kanavissa näkyy globaaleja tavoitteita esitteleviä muistilappuja, jotka näkyvät myös Lontoon päämajassa. Ne kattavat brändilogomme verkossa ja sisältyvät työntekijöiden sosiaalisiin postauksiin… kaikki tämä muistutuksena siitä, että tärkein asia ovat planeetta ja sen ihmiset.

Kuinka globaalit tavoitteet ovat liiketoimintamme ytimessä

Vaikka tuomme esiin tämän viikon teemaan kuuluvat seitsemän globaalia tavoitetta, totuus on, että Unilever Compass -liiketoimintasuunnitelmamme kuvastaa sitoutumista kaikkien 17 tavoitteen saavuttamiseen.

Esimerkiksi 1 miljardin euron Ilmasto- ja luonto -rahastommeon perustettu auttamaan tuotemerkkejämme käynnistämään luontoa tukevia hankkeita, jotka auttavat torjumaan ilmastonmuutosta seuraavan kymmenen vuoden aikana. Positive Beauty -visiomme taas pyrkii valjastamaan kauneuden ja henkilökohtaisen hygienian tuotemerkkiemme voiman terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseen sekä oman tasa-arvon ja osallistamisen edistämiseen.

Samalla tavoin pyrimme Future Foods -sitoumustemme avulla muuttamaan maailmanlaajuisia elintarvikejärjestelmiä siten, että ne ovat oikeudenmukaisempia, vähemmän jätettä tuottavia ja parempia ihmisten ja planeetan terveyden kannalta. Samaten Clean Future -aloitteemme on myös sitoutunut korvaamaan 100 prosenttia fossiilisista polttoaineista peräisin olevasta hiilestä kotikäyttöön tarkoitetuissa valmisteissa uusiutuvilla tai kierrätetyillä vaihtoehdoilla vuoteen 2030 mennessä.

"Maailmalla on edessään valtavia haasteita hallitsemattomasta ilmastonmuutoksesta nälkään ja äärimmäiseen köyhyyteen. Toisiinsa liittyviä ongelmia, joita ei ratkaista ilman yhteistoimintaa – kaikkialla yrityksissä, valtionhallinnossa ja kansalaisyhteiskunnassa", kertoo Unileverin kestävän kehityksen johtaja Rebecca Marmot.

"Globaalit tavoitteet antavat meille selkeät puitteet, joiden avulla voimme vastata näihin haasteisiin ja saada aikaan kukoistavan planeetan ja yhteiskunnan vuoteen 2030 mennessä. Olemme sitoutuneet tekemään oman osuutemme ja toivomme, että pääsemme yhdessä merkitsemään tämän ratkaisevan tärkeän tehtäväluettelon kohdat tehdyiksi.”

Tutustu tuotemerkkeihin, joilla on merkitystä

Orange sticky note with End world hunger written on it

Ei nälkää: Knorr

Kaikilla on oikeus hyvään ravintoon. Siksi elintarvikealan tuotemerkkimme ponnistelevat vähemmän jätettä tuottavan, terveemmän ja kestävämmän maailmanlaajuisen elintarvikejärjestelmän luomiseksi.

 • Kasvipohjaisiin elintarvikkeisiin siirtyminen – Knorr pyrkii tekemään Future 50 Foods -elintarvikkeita, jotka ovat parempia ihmisille ja planeetalle ja kaikkien saatavilla olevia ja toivottavia.
 • Hyödynnä päivittäistä ruokaa tehokkaammin – vahvistamalla päivittäisiä elintarvikkeita elintärkeillä vitamiineilla ja kivennäisaineilla Horlicks varmistaa, että jokainen annos on tärkeä ravitsemusainepakkaus.
Green sticky note with Deliver good health for alll written on it

Hyvä terveys ja hyvinvointi: Rexona/Signal/Vaseline

Terveyseroilla ja sosiaalisella syrjäytymisellä ei ole sijaa maailmassa. Saippuamme, hammastahnamme ja kodin puhdistusaineemme poistavat esteitä, jotka estävät ihmisiä saavuttamasta tavoitteitaan.

 • Osallistamista tukevia tuotteita – Luomalla tuotteita, jotka antavat ihmisille uskallusta liikkua enemmän – olivatpa heidän kuntonsa tai kykynsä millaiset tahansa – Rexona takaa kaikille tasapuoliset lähtökohdat.
 • Lasten suuhygienia hauskaksi – Huono suuhygienia sulkee lapsilta tilaisuuksia ja rajoittaa heidän mahdollisuuksiaan ja itsetuntoaan. Signalin Suuri harja, pieni harja -kampanja varmistaa, että sovelluksella, vihkosella ja tarroilla hampaiden pitäminen terveinä on helppoa.
 • Elintärkeää ihonhoitoa haavoittuvassa asemassa oleville – Vaseline tarjoaa välttämätöntä ihoa parantavaa hoitoa miljoonille köyhyydessä ja hädänalaisessa asemassa eläville ihmisille kaikkialla maailmassa.
Red sticky note with Achieve gender equality written on it
Pink stick note with Fight inequality written on it

Sukupuolten välinen tasa-arvo ja SDG 10 Eriarvoisuuden vähentäminen Dove/Sunsilk

Monimuotoisuus ja osallisuus ovat olleet liiketoimintamme ydintä jo vuosia. Hyödynnämme nyt tätä vauhtiin päässyttä kehitystä ja menemme vieläkin pidemmälle – oikeudenmukaisuuden tavoittelussamme. Haluamme oikeudenmukaista kohtelua ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia kaikille tarjoutuvina tilaisuuksina, tietona ja resursseina, jotta kaikki voivat menestyä aidosti osallistavissa yhteiskunnissa.

 • Unelmoi rohkeammin ja enemmän – Sunsilkin Explore More! -koulutusohjelma toimii yhteistyössä Girl Rising -kansalaisjärjestön kanssa nuorten tyttöjen parissa ja antaa heille valmiudet tunnistaa omat vahvuutensa, hahmottaa uudelleen tavoitteitaan ja toimia niiden saavuttamiseksi.

 • Champion Real Beauty – Doven kampanjat digitaalisten vääristymien torjumiseksi luonnollisten hiusten hyväksi jatkavat kamppailua naisen oikeuden puolesta olla oma itsensä.

  Champion Real Beauty – Doven kampanjat digitaalisten vääristymien torjumiseksi luonnollisten hiusten hyväksi jatkavat kamppailua naisen oikeuden puolesta olla oma itsensä.

Blue sticky note with Ensure clean water and canitation for all written on it

Puhdas vesi ja puhtaanapito Lifebuoy/Domestos

Pyrimme torjumaan huonon puhtaanapidon ja huonon hygienian aiheuttamia vaaroja auttamalla miljoonia ihmisiä saamaan käyttöönsä puhtaita WC-tiloja, pitämään kotinsa puhtaana ja parantamaan hygieniatasoaan.

 • Puhtaat WC-tilat: Domestos tekee kaikkensa voittaakseen sodan heikkoa puhtaanpitoa ja huonoa hygieniaa vastaan. Cleaner Toilets Brighter Futures -ohjelman avulla voidaan varmistaa, että lasten opinnot eivät kärsi ja että heidän itsetuntonsa kohenee.

 • Parempi hygienia: Uusin Lifebuoy-kampanja #H forHandwashing suosittelee painottamaan enemmän käsienpesun opetusta koulujen opetussuunnitelmissa muuttamalla perusteellisesti tapaa, jolla H-kirjain opetetaan miljoonille lapsille kaikkialla maailmassa.

Green sticky note with Tackle the climate crisis written on it

Ilmastotoiminta: B&J /DiG

Nollapäästöinen maailma on mahdollinen, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma saada Unilever nollapäästöiseksi vuoteen 2039 mennessä. Olemme parhaillaan siirtymässä uusiutuvan energian käyttöön kaikissa toiminnoissamme, etsimme uusia vähähiilisiä ainesosia ja kehitämme fossiilittomia polttoaineita käyttäviä puhdistus- ja pesulatuotteita. Käytämme voimaamme kannustaaksemme muutokseen, joka ulottuu paljon kauemmas kuin omaan liiketoimintamme.

 • Inspiroi uutta sukupolvea – Lika on hyväksi -projekti voimaannuttaa nuoria haasteilla, työkaluilla ja ideoilla, joiden avulla he voivat ryhtyä toimiin paremman maailman luomiseksi. Vaatteiden puhdistuksen hinta maailmallemme ei saa olla kohtuuton, ja siksi olemme sitoutuneet DIG-projektillamme etsimään uusia tapoja suojella ilmastoa, ympäristöä ja hienovaraista luonnon tasapainoa, joka ylläpitää elämää maapallolla.

  Inspiroi uutta sukupolvea – Lika on hyväksi -projekti voimaannuttaa nuoria haasteilla, työkaluilla ja ideoilla, joiden avulla he voivat ryhtyä toimiin paremman maailman luomiseksi. Vaatteiden puhdistuksen hinta maailmallemme ei saa olla kohtuuton, ja siksi olemme sitoutuneet DIG-projektillamme etsimään uusia tapoja suojella ilmastoa, ympäristöä ja hienovaraista luonnon tasapainoa, joka ylläpitää elämää maapallolla.

 • Toimet: Aktivistituotemerkki Ben & Jerry’s on tukenut henkilöstöä ja kannustanut asiakkaita liittymään yleiseen Global Climate Strike- ja nuorten Youth Climate Strikes -lakkoon.
 • Käyttäytymisen muuttaminen: Pukka Herbs -yritys kannustaa kuluttajia siirtymään uusiutuvan energian käyttöön kotona ja vähentämään veden keittämistä, millä on suurin vaikutus pyrittäessä ”sadosta kuppiin”.
Mustard coloured sticky note with Create a waste free world written on it

Vastuullinen kulutus ja tuotanto: Hellmann’s/LBP/Comfort

Nykypäivän kertakäyttökulttuuri tulee kalliiksi maapallolle. Siksi pyrimme pitämään jätteet talouden sisällä ja poissa ympäristöstä

 • Elintarvikejätteen vähentäminen: Hellmann’s-yrityksen työskentely elintarvikeasiantuntijoiden, julkkisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa innostaa ja tarjoaa ihmisille kaikkialla maailmassa mahdollisuuden toimia järkevämmin ruoan suhteen ja vähentää jätettä.

 • Pikamuodin vastustaminen – Uusi Comfort-huuhteluaine pitää vaatteet pidempään hyvän näköisinä ja vähentää uusien vaatteiden määrää ja pienentää näin vaatteidemme hiilijalanjälkeä.

 • Vähennä, käytä uudelleen, kierrätä: Love Beauty and Planet on sitoutunut vähentämään pakkausjätettä ja pakkaamaan tuotteet kierrätettäviin pulloihin, jotka on tehty kokonaan kierrätysmuovista, ja tarjoamaan vähämuovisia ja uudelleentäytettäviä vaihtoehtoja.

Takaisin alkuun