Siirry kohtaan sisältö

Clean Future -vuosi: miten innovaatiot edistävät kasvua

Julkaistu:

Kehitämme siivousaineitamme puhtaampaa tulevaisuutta varten. Kerromme seuraavaksi, miten innovaatiomme hyödyttävät ihmisiä, maapalloa ja liiketoimintaamme.

A person potting a plant

Viime vuoden syyskuussa julkaisimme miljardin euron Clean Future -innovaatiostrategian. Se muuttaa perustavanlaatuisesti tapaa, jolla kehitämme, valmistamme ja pakkaamme siivous- ja pyykinpesutuotteitamme. Strategian sydämessä on tavoitteemme korvata fossiilisista polttoaineista peräisin olevat ainesosat uusiutuvilla tai kierrätetyillä ainesosilla vuoteen 2030 mennessä.

Kuten Home Care -liiketoimintaryhmämme johtaja Peter ter Kulve totesi lanseerauksen yhteydessä: ”Clean Future on visiomme liiketoimintamme radikaalista uudistamisesta. Teollisuudenalana meidän on katkaistava riippuvuutemme fossiilisista polttoaineista, muun muassa tuotteidemme raaka-aineina. Hiilen pumppaaminen maan alta on lopetettava, sillä meillä on hiiltä yllin kyllin, jos vain opimme hyödyntämään sitä suuressa mittakaavassa.”

Neitseellisten fossiilisten polttoaineiden poistaminen koostumuksistamme on hyväksi niin ympäristölle, kuluttajille kuin liiketoiminnallemme. Olemme jo nähneet vahvoja todisteita siitä, miten panostuksemme kestävään kehitykseen toimii kaikilla kolmella osa-alueella.

Puhtaimmat ja vihreimmät pyykinpesutuotteemme

Yhtä aikaa Clean Future -konseptin kanssa lanseerasimme uudelleen suurimman pyykinpesuainebrändimme OMOn – joka tunnetaan myös nimillä Persil, Skip, Breeze, Ala, Surf Excel ja Rinso – ja sen tähän mennessä puhtaimmat ja ympäristölle ystävällisimmät tuotteet. OMOn koostumus sisältää nyt kasvipohjaisia tahranpoistoaineita, joista käytämme nimitystä "vihreä hiili". Lisäksi pullot on valmistettu vähintään 50-prosenttisesti kierrätetystä muovista, ja ne ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä. Joillakin markkinoilla olemme vähentäneet muovin määrää 75 %. Lisäksi OMO pyrkii edistämään alan luopumista eläinkokeista. Olemme kehittäneet myös digitaalisia ohjelmia, joiden kautta nuoret voivat toimia paremman maailman puolesta.

Lanseeraus otetaan käyttöön kaikissa Dirt Is Good -brändeissämme, joita myydään yli 80 markkina-alueella ympäri maailmaa. Se on jo osoittautunut kuluttajien suosimaksi valinnaksi ja saanut ennätykselliset brändivoimapisteet. Myös WARC on myös myöntänyt hankkeelle WARC Gold and Sustainability Awards for Most Effective Purposeful Campaign -tunnustuksen.

Persil bottle

Laimennettava pesuaine suosittu Latinalaisessa Amerikassa

OMO on lanseerannut ensimmäisen kotikäyttöön tarkoitetun laimennettavan pyykinpesuaineen. Tuotteen koostumus on kuusinkertaisesti tiivistetty, ja se on suunniteltu kaadettavaksi tavalliseen 3 litran pulloon. Pakkaukseen tarvitaan 70 % vähemmän muovia kuin 3 litran pulloon, lisäksi se on täysin kierrätettävä ja sisältää 50 % kierrätettyä muovia.

Innovaatio lanseerattiin ensimmäisenä Brasiliassa, ja se osoittautui heti menestykseksi kuluttajien keskuudessa. Siksi olemme ottaneet sen käyttöön myös muualla Latinalaisessa Amerikassa, kuten Argentiinassa ja Chilessä. Samalla muovia on vähennetty 1 400 tonnilla ja kuljetusten CO2-päästöjä 83 %.

OMO johtaa Kiinan kapselimarkkinoita

Kuluttajat haluavat tuotteita, jotka ovat entistä kestävämpiä, kätevämpiä ja helppokäyttöisempiä. Siksi pyykinpesukapseliemme suosio kasvaa jatkuvasti. Vuonna 2018 lanseerasimme formaatin Kiinassa. Lanseeraus oli menestys, ja tänä vuonna OMO-kapselit sijoittuivat maan vähittäismyynnissä ykköseksi ja verkkokaupassa toiseksi.

Lanseerasimme aiemmin tänä vuonna myös maailman ensimmäisen pesukapselin, joka on valmistettu hyödyntämällä kierrätettyjä hiilidioksidipäästöjä. Uraauurtavalla prosessilla keräämme terästehtaan jätekaasut – ennen kuin ne päätyvät ilmakehään – ja muutamme ne puhdistusaineeksi.

Rajoitetun erän kapselit lanseerattiin ensimmäisen kerran JD:ssä ja Tmallissa – jotka ovat Kiinan kaksi johtavaa verkkokauppaa. Sitä seurasi Clean Future -kampanja, jonka tuloksena oli yli 300 miljoonaa näyttökertaa. Myös OMO-kapselien myynti kasvoi poikkeuksellisesti molemmissa verkkokaupoissa.

On ollut upeaa nähdä näiden innovaatioiden saavan niin myönteisen vastaanoton kuluttajien keskuudessa ympäri maailmaa. Clean Future -matkamme on hyvässä vauhdissa, ja vaikka tehtävää on vielä paljon, tulokset osoittavat kysyntää riittävän.

Jon Hague, Clean Future -ohjelmaa johtava tiede- ja teknologiajohtaja
New Quix product

Maailman ensimmäinen biosurfaktantti

Pinta-aktiiviset aineet eli surfaktantit ovat aineita, jotka muodostavat vaahtoa ja joiden avulla pesuaineet voivat hajottaa öljyä, rasvaa ja likaa. Niiden osalta on saatavana vain muutamia kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja. Kehitimme yhteistyössä johtavan bioteknologia-alan yrityksen kanssa rhamnolipidit, jotka ovat ensimmäisiä laatuaan kodin siivoustuotteissa. Ne on valmistettu luontaisesti tapahtuvassa käymisprosessissa ja ovat 100-prosenttisesti biohajoavia ja uusiutuvia.

Olemme edelläkävijöitä tämän ainesosan laajamittaisessa tuotannossa. Chilessä tapahtuneen ensilanseerauksen jälkeen olemme ottaneet sen käyttöön myös Sunlight-brändissämme Vietnamissa.

Lifebuoy asettaa uudet standardit BotaniTechia hyödyntäen

Koronaviruksen vuoksi muuttuneessa maailmassamme kodin hygieniasta on tullut meille kaikille tärkeä asia. Se on trendi, joka näyttää tulleen jäädäkseen. Useimmilla markkina-alueilla kuluttajat siivoavat entistä useammin, minkä lisäksi he ovat alkaneet pohtia käyttämiensä tuotteiden ainesosia ja niiden vaikutusta ihmisten ja maapallon terveyteen.

Lifebuoy on kehittänyt Unileverin ensimmäisen pH-arvoltaan neutraalin desinfiointiaineen. Se on vastaus niiden kuluttajien tarpeisiin, jotka kaipaavat sekä turvallisuudentunnetta lisääviä että ihmisille ja ympäristölle ystävällisiä tuotteita. BotaniTech-valikoimaan kuuluu yleispuhdistusaine pintojen puhdistukseen ja täyttöpakkaus, yleispuhdistusaine, antibakteeriset puhdistuspyyhkeet ja aerosoli.

Olemme lanseeranneet valikoiman Isossa-Britanniassa, Saksassa, Vietnamissa, Malesiassa ja Singaporessa, ja olemme ottamassa sitä parhaillaan käyttöön muillakin markkinoilla maailmanlaajuisesti. BotaniTech-tuotesarjan luonnonmukaiset puhdistavat ainesosat, 100-prosenttisesti biohajoavat koostumukset ja 100-prosenttisesti kierrätettävät pakkaukset asettavat alalle aivan uudet standardit.

Puhtaampi tulevaisuus... kaikille

Clean Future -ohjelmaa johtava tiede- ja teknologiajohtajamme Jon Hague kertoo: ”On ollut upeaa nähdä näiden innovaatioiden saavan niin myönteisen vastaanoton kuluttajien keskuudessa ympäri maailmaa. Clean Future -matkamme on hyvässä vauhdissa, ja vaikka tehtävää on vielä paljon, tulokset osoittavat kysyntää riittävän – ihmiset etsivät tuotteita, jotka ovat parempia niin heille ja heidän perheelleen kuin kodin pinnoille. Juuri tällaisia tuotteita olemme sitoutuneet toimittamaan kaikille, kaikkialla ja jokaiselle budjetille sopivilla hinnoilla.”

Lifebuoy packaging
Takaisin alkuun