Siirry kohtaan sisältö

27 tuotemerkkiä liittyy taisteluun Euroopan eläinkoekiellon puolesta

Julkaistu:

Unileverin PETA-hyväksytyt tuotemerkit pyrkivät yhdessä Doven, Body Shopin ja kumppaneiden kanssa säilyttämään eläinkokeettomat kosmetiikkavalmisteet EU:ssa.

A purple background with a line-drawn rabbit and mouse in white.

Viime viikolla suurin kauneudenhoitotuotealan tuotemerkkimme Dove yhdisti voimansa Body Shopin ja yli 100 eläinsuojelujärjestön kanssa vastustaakseen politiikkaa, joka vaarantaa EU:n pitkäaikaisen kosmeettisia valmisteita koskevan eläinkoekiellon. Unileverin 27 muuta PETA-hyväksyttyä tuotemerkkiä tulee nyt mukaan taisteluun.

Kaikki PETA-hyväksytyt tuotemerkkimme, kuten TRESemmé, Simple, Love Beauty and Planet, Sunsilk ja monet muut, kehottavat kuluttajia ryhtymään toimiin asiassa ja painostamaan Euroopan komissiota pitämään kiellon voimassa.

Näin EU-kansalaiset voivat auttaa säilyttämään kiellon

Vaikka EU kielsi kosmeettisten valmisteiden eläinkokeet, mikä johti samanlaisiin kieltoihin muissa maissa eri puolilla maailmaa, Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) pyytää nyt uusia eläinkokeita ainesosille, joita on turvallisesti käytetty kulutustavaroissa ja käsitelty tehtaissa useiden vuosien ajan.

PETA-hyväksytyt tuotemerkkimme, Doven, Body Shopin ja yhteistyökumppaneiden ohella, mukaan lukien järjestöt PETA , Cruelty Free Europe, Humane Society International, Eurogroup for Animals ja European Coalition to End Animal Experiments, pyytävät kuluttajia ryhtymään toimiin. Ne ovat yhdessä käynnistäneet eurooppalaisen kansalaisaloitteen, jossa EU:n lainsäätäjiä kehotetaan turvaamaan kielto ja sitoutumaan etenemissuunnitelman luomiseen, jotta eläinkokeet voidaan kokonaan lopettaa EU:ssa.

Kaikille EU-kansalaisille avoin eurooppalainen kansalaisaloite on virallinen mekanismi, jonka avulla kuluttajat voivat vaikuttaa lainsäädäntöön EU:ssa. Tavoitteena on saavuttaa vaadittu miljoona allekirjoitusta kaikkien aikojen nopeimmassa ajassa.

Miljoonan allekirjoituksen rajan saavuttaminen lähettää Euroopalle selkeän viestin siitä, että kemikaaliviraston vaatimukset uusista testeistä rikkovat Euroopan komission omaa käytäntöä viimeisenä keinona ja ovat EU-kansalaisten toiveiden vastaisia.

Pelkästään viime viikolla kansalaisaloite sai 83,000 allekirjoitusta, ja määrä kasvaa päivä päivältä. Jos olet oikeutettu allekirjoittamaan kansalaisaloitteen, siirry tämän sivun alareunaan.

Käytä tiedettä, älä eläimiä

Tutkijamme ovat olleet edelläkävijöitä tuoteturvallisuuden eläinkokeettomassa arvioinnissa yli 40 vuoden ajan. Teemme maailmanlaajuisesti yhteistyötä yli 70 johtavan tutkimusryhmän kanssa eläinkokeiden vaihtoehtojen kehittämisen, käytön ja lainsäädännöllisen hyväksymisen nopeuttamiseksi. Teemme yhteistyötä vertaisryhmien, kansalaisjärjestöjen ja hallitusten kanssa jakamalla niiden kanssa turvallisuustieteemme ja näytämme, miten sovellamme sitä varmistaaksemme, että tuotteemme ovat turvallisia. Tämän seurauksena Unilever on vain yksi viidestä PETA:n luetteloimasta ”yrityksestä, jotka toimivat sääntelyn muutosten puolesta”.

"Kosmeettisia valmisteita tai niissä käytettyjä ainesosia ei ole syytä testata eläimillä. Kemikaaliviraston ehdotukset ovat merkittävä uhka teollisuutemme edistymiselle kosmetiikan ja muiden kulutustavaroiden turvallisuuden varmistamiseksi tehtyjen eläinkokeiden lopettamisessa”, sanoo Unileverin turvallisuus- ja ympäristökeskuksen johtaja Julia Fentem.

Julia lisää: "Jos nämä ehdotukset hyväksytään, sadoille tuhansille eläimille voitaisiin tehdä tarpeettomia testejä, vaikka huipputason tieteeseen ja teknologiaan perustuvat innovatiiviset eläinkokeettomat menettelytavat tarjoavat luotettavia vaihtoehtoja eläinkokeille. Sanomme, että käytämme tiedettä, emme eläimiä.

Tämä muutos voi vaikuttaa teollisuudenalan kaikkiin eläinkokeettomiin tuotemerkkeihin, mukaan lukien eläinkokeiden lopettamiseen ja vegaanisuuteen kohdistuvat vaatimukset, joita kuluttajat toivovat ja jotka he tunnustavat. EU:n jäsenvaltioissa kolme neljäsosaa aikuisista ilmoittaa olevansa samaa mieltä siitä, että kosmeettisten valmisteiden ja niiden ainesosien valmistuksessa ei voida hyväksyä eläinkokeita missään olosuhteissa*.

Toimimme positiivinen kauneus -sitoumustemme mukaisesti

Aiemmin tänä vuonna käynnistimme Unileverin positiivinen kauneus -vision, jossa sitoudumme tekemään ihmisten ja planeetan hyväksi enemmän hyvää emmekä vain vähemmän haittaa. Sitoumustemme mukaisesti olemme tehostaneet työtämme ja kumppanuuksiamme tukeaksemme vaatimuksia, joiden mukaan kosmetiikan alalla tehtävät eläinkokeet tulee kieltää maailmanlaajuisesti vuoteen 2023 mennessä – vaatimuksia, jotka ensimmäisenä esitti Euroopan parlamentti vuonna 2018.

"Unileverin uraauurtava työ eläinkokeettomien lähestymistapojen parissa on ollut ratkaisevan tärkeää, kun maailma on edennyt kohti eläinkokeiden maailmanlaajuista kieltoa kosmetiikan alalla", PETA:n tiedottaja Mimi Bekhechi kertoo.

"Vain yritysten, kuluttajien, kansalaisjärjestöjen ja hallitusten yhteistoiminnalla voimme ajaa kansalaisten haluamaa muutosta. On surullista, että meidän on jälleen kerran taisteltava taistelu, jonka EU:n kansalaiset luulivat jo voittaneensa, mutta menestyksekkään eurooppalaisen kansalaisaloitteen avulla voimme saada päätöksentekijät kuuntelemaan, suojelemaan uraauurtavia kieltoja ja varmistamaan keskitetyn yhteistoiminnan eläinten kärsimysten lopettamiseksi pysyvästi EU:n laboratorioissa."

*Kyselystä, jonka Savanta ComRes teki Cruelty Free Europe -verkoston puolesta, käy ilmi, että kolme neljäsosaa EU:n jäsenvaltioiden aikuisista kansalaisista on sitä mieltä, että kosmeettisten valmisteiden ja niiden ainesosien valmistuksen yhteydessä tehtäviä eläinkokeita ei voida hyväksyä missään olosuhteissa.

Takaisin alkuun