Siirry kohtaan sisältö

Uusi Omo on merkittävä askel kohti puhdasta tulevaisuutta

Julkaistu:

Unileverin suurin pesuainebrändi on lanseerannut puhtaimman ja vihreimmän tuotteensa. Se innostaa miljoonia nuoria tekemään tekoja maapallomme hyväksi.

Two children planting flowers

Omo, joka tunnetaan myös nimellä Persil, Skip, Breeze, Ala, Surf Excel ja Rinso (riippuen siitä missä päin maailmaa asut), on asettanut tavoitteekseen olla johtava päivittäisbrändi maapallolle ystävällisten pyykinpesuaineiden valmistajana.

Tuotteiden koostumuksissa käytetään nyt kasvipohjaisia tahranpoistajia ja brändi on alkanut korvata fossiilisiin polttoaineisiin (musta hiili) pohjautuvia kemikaaleja muista lähteistä peräisin olevilla, kuten kasvipohjaisilla ainesosilla (vihreä hiili).

Teemme myös työtä vähentääksemme neitseellisen muovin käyttöä pakkauksissamme. Tähän mennessä olemme ottaneet suurimmat edistysaskeleemme Britanniassa, jossa kaikki Persil-pakkaukset valmistetaan nyt 50-prosenttisesti kierrätysmuovista. Ne ovat lisäksi 100-prosenttisesti kierrätettäviä.

Nämä toimet ovat osa laajempaa Clean Future -aloitettamme. Kyseessä on uraauurtava innovaatio-ohjelma, joka muuttaa perusteitaan myöten tavan, jolla pyykinpesu- ja hygieniatuotteita kehitetään, valmistetaan ja pakataan.

Brändin tarkoituksen uudelleenmuotoilu

Osana uudelleenlanseerausta Omon Dirt is Good (DiG) -positiointi muuttuu muotoon Dirt for Good. Sen tarkoituksena on kuvastaa paremmin uuden sukupolven vaatimuksia ja niitä toimia, joita se on tehnyt ympäristön puolesta.

DiG esiteltiin ensimmäistä kertaa 2008. Sen tarkoituksena oli tuoda esiin lasten tapa oppia ja kehittyä olemalla ulkona ja likaamalla itsensä. Mainoksissa nuori päähenkilö kokee ulkomaailmaa ja nauttii niin vapauden tunteesta kuin uusien asioiden löytämisestä.

Tutkimus on kuitenkin osoittanut, että lapset ja heidän vanhempansa eivät enää samaistu tähän kuvaan aikaisemmalla tavalla.

"Tämän päivän lapset ovat muutoksentekijöiden sukupolvea", sanoo Tati Lindenberg, Home Care -yksikön VP of Marketing. "He katsovat maailmaa, jonka he ovat perimässä, eivätkä he pidä näkemästään. Maapallomme tulevaisuus on asia, joka on heille kaiken muun yläpuolella.

He haluavat nähdä todellisia muutoksia – ja olla osallisina niissä. He haluavat tehdä tekoja kestävyyden puolesta ja taistella ilmastonmuutosta vastaan, koska he tietävät tulevaisuutensa riippuvan siitä."

Ny kampanj för en ren framtid

Mitä 10 miljoonaa lasta voi tehdä?

Viesti brändin uuden "Real Change" -kampanjan takana on, että meidän kaikkien tulee tehdä enemmän kuin vain osallistua someaktivismiin. Hashtagit ja tweetit ovat tärkeitä tietoisuuden kasvattajina, mutta todellinen muutos vaatii enemmän kuin pelkkää napin painamista.

Kampanjallaan Omo haluaa innostaa miljoonia lapsia tekemään hyviä tekoja yhteiskuntamme puolesta.

Kuten Global Brand Equity Director Lesley Thorne sanoo: "Lapsen kehitys on kuten aina brändin ydin, mutta tässä kehityksessä on nyt enemmän kuin koskaan kyse teoista sellaisten asioiden puolesta, joihin lapset uskovat."

"Dirt is good" -mainoksen on nähnyt vuosittain 1,6 miljardia ihmistä eri muodoissa. Sen tavoittavuus on suurempi kuin Instagramin.

"Real Change" -kampanja - joka alkaa 40 eri markkinoilla seuraavan 12 kuukauden aikana - tekee yhteistyötä koulujen ja voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kanssa. Se opettaa lapsille, miten myötätunnon avulla voidaan tehdä hyvää koko yhteiskunnalle ja ympäristölle.

"Tavoitteemme on auttaa 10 miljoonaa nuorta tekemään hyviä tekoja paremman maailman puolesta. Työskentelemme nyt tämän tavoitteen toteuttamiseksi", Lesley sanoo. "Kyse on muutosten luomisesta koko yhteiskunnassa ja katseen kääntämisestä omaa liiketoimintaamme kauemmaksi."

Takaisin alkuun