Siirry kohtaan sisältö

Unilever ilmoittaa työntekijöitä koskevista covid-19-toimista

Julkaistu:

WHO nosti virusepidemian pandemiaksi, joten ryhdymme globaaleihin toimenpiteisiin työntekijöidemme ja heidän perheidensä suojaamiseksi. Toimitusjohtajamme Alan Jope ilmoitti uusista toimenpiteistä covid-19-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Monet sidosryhmämme ovat pyytäneet meitä jakamaan päivitetyt toimintaperiaatteemme, joten julkistamme hänen viestinsä kaikille työntekijöillemme.

People handwash

Haluan jakaa kanssanne uudet toimenpiteet, joihin ryhdymme koronavirukselta (covid-19) suojautumiseksi.

Maailman terveysjärjestö WHO on nostanut tilanteen epidemiasta pandemiaksi. Koronaviruksen aiheuttama maailmanlaajuinen uhka jatkaa kasvuaan yhä nopeammin. Todettuja koronatapauksia on yli 120 000 yli sadassa maassa, ja yli 4 700 ihmistä on menehtynyt viruksen aiheuttamaan tautiin. WHO:n viesti oli yksiselitteinen: ihmiskunnan pärjääminen tilanteessa riippuu paljolti siitä, että yritykset ryhtyvät seuraavien päivien aikana toimenpiteisiin viruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja siten terveydenhuollon kuormituksen välttämiseksi.

Epidemian puhjettua Kiinassa olemme ottaneet käyttöön erilaisia toimenpiteitä, joiden tavoitteena on vähentää koronaviruksen työntekijöillemme ja heidän perheillensä aiheuttamaa riskiä. Perusperiaatteemme on äärimmäinen varovaisuus. Konserninlaajuinen nopeus tilanteeseen vastaamisessa ja vastuunkanto ovat todellista sankaruutta. Kiinan ja Italian, joihin virus on iskenyt pahimmin, lisäksi henkilöstömme on toiminut erinomaisesti myös muualla. Kiitos ammattimaisesta toiminnastanne ja sitoutuneisuudestanne.

On kuitenkin käynyt selväksi, että meidän täytyy siirtyä toiminnassamme uudelle tasolle.

Siksi ilmoitan tänään seuraavista toimenpiteistä, jotka koskevat koko henkilöstöämme kaikkialla maailmassa, mukaan lukien urakoitsijoita. Uudet säännöt on helppo jakaa kahteen kategoriaan: tee näin ja älä tee näin.

ÄLÄ TEE NÄIN:
Älä...

 1. Matkusta lentokoneella koti- tai ulkomaanreitillä. Aiemmin varatut lentomatkat perutaan paluulentoja lukuun ottamatta. Tämän hoitavat keskitetysti matkatoimistokumppanimme.
 2. Työskentele millään muulla Unileverin toimipaikalla kuin omalla pääasiallisella toimipaikallasi.
 3. Käy Unileverin toimipaikoilla, jos sinulla on flunssa tai flunssan kaltaisia oireita.
 4. Kutsu vierailijoita Unileverin toimipaikoille ilman toimipaikan päällikön lupaa.
 5. Osallistu kokouksiin, konferensseihin tai tapahtumiin, joissa on yli 20 henkilöä.

TEE NÄIN:
Toimi näin:

 1. Aseta itsesi karanteeniin 14 päiväksi, jos sinulla on vilustumisen tai flunssan kaltaisia oireita tai olet palannut maahan jostakin muualta liike- tai vapaa-ajan matkalta.
 2. Käytä käsidesiä, kun saavut Unileverin toimipaikalle.
 3. Käy lämmöntarkastuksessa Unileverin toimipaikalle tullessasi lainsäädännön ja tarvittavien välineiden salliessa.
 4. Käytä muita kuin fyysisiä tervehdystapoja (vältä kättelyä) ja pidä asianmukainen "sosiaalinen etäisyys".

Kaikki nämä toimenpiteet koskevat kaikkia työntekijöitä tehtävästä tai sijainnista riippumatta.

Otamme käyttöön myös lisätoimenpiteitä, jotka vaihtelevat riippuen siitä, työskenteleekö työntekijä toimistossa, hankintayksikössä, kenttämyynnissä tai jälleenmyynnissä:

HANKINTAYKSIKÖT JA JAKELUKESKUKSET

 • Kaikissa hankintayksiköissämme ja jakelukeskuksissamme noudatetaan erityisiä porrastettuja menettelyitä, joiden tavoitteena on suojata henkilökuntaamme ja tukea liiketoiminnan jatkuvuutta. Maan johtotiimit jatkavat tilanteen tarkkaa seurantaa ja ovat tarvittaessa yhteydessä toimipaikkojen johtoon.
 • Otamme käyttöön myös tiukat toimipaikkojen menettelytavat hygienian ja sosiaalisen etäisyyden suhteen.

KENTTÄMYYNNIN JA VÄHITTÄISKAUPAN HENKILÖSTÖ (MUKAAN LUKIEN 3P-KENTTÄMYYNTI JA JÄLLEENMYYJÄT)

 • Kaikkien kenttämyynnin työntekijöiden on otettava asiakkaisiin yhteyttä virtuaalisesti aina kun mahdollista sekä vältettävä joukkoliikenteen käyttöä, jos asiakkaan luona on tarpeen käydä.
 • Otamme käyttöön myös tiukat menettelyohjeet sosiaalisesta etäisyydestä (ml. ei-fyysiset tervehdykset) ja käsihygieniasta (etenkin rahan käsittelyn jälkeen) huolehtimiseen. Ilmoitamme niistä pian.

TOIMISTOTYÖNTEKIJÄT

 • Kaikkien toimistotyöntekijöiden kaikkialla maailmassa tulee työskennellä kotoa käsin. Maajohtaja hyväksyy kaikki poikkeukset (joita emme odota olevan paljon ja jotka liittyvät todennäköisimmin tietojärjestelmien käyttöön).
 • Ainoa maa, jota tämä ohje ei koske, on Kiina, missä ihmiset alkavat palata töihin kansallisten ohjeiden mukaisesti.

TUTKIMUS JA KEHITYS

 • Laboratorioissa ja pilottilaitoksissa tärkeissä tehtävissä työskenteleviä tutkimuksen ja kehityksen työntekijöitä varten laaditaan menettelyohjeet, jotka toimipaikkojen päälliköt jakavat myöhemmin.
 • Osa tutkimuksen ja kehityksen henkilökunnasta noudattaa todennäköisesti samoja ohjeita kuin toimistotyöntekijät ja osa hankintayksikköjen ohjeita.

Maajohtaja kertoo pian lisätietoa näistä muutoksista, jotka astuvat voimaan tiistaina 17. maaliskuuta.

Toivon, että kaikki ymmärtävät näiden toimenpiteiden tarpeellisuuden. Ne on kehitetty viimeisimmän tutkimustiedon pohjalta ja niiden tavoitteena on suojata meitä, perheitämme ja lähiyhteisöjämme. Ne osoittavat myös Unileverin olevan vastuullisesti ja tavoitteellisesti johdettu yritys.

Jatkamme viranomaisten tukemista paikallisesti ja kansainvälisesti lahjoittamalla hygieniatuotteita koronaviruksen vastaiseen taisteluun. Nostamme avustustoiminnan panoksia tulevina päivinä.

Ymmärrän hyvin, että näillä työjärjestelyjen muutoksilla on merkittävä vaikutus elämäämme. Kaikkia toimenpiteitä on kuitenkin harkittu tarkkaan. Olemme pohtineet, mitä ne merkitsevät meille kaikille, ja vakuutan, että tuemme teitä tässä muutoksessa.

Lisätietoa ja säännöllisiä tilannepäivityksiä seuraa. Tulossa on lisää tietoa menettelytavoista, jotka otetaan käyttöön hankintayksikköjen, jakelukeskusten, kenttämyynnin ja vähittäiskaupan työntekijöiden suojaamiseksi. Lähetämme pian myös lisää ohjeita ja tukea niille, jotka tekevät töitä kotoa käsin, sillä oletamme etätyöjakson venyvän pitkäksi.

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Nyt enemmän kuin koskaan on syytä pysyä rauhallisena ja toimia fiksusti sekä tehdä se, mitä teemme parhaiten: tukea toisiamme, täyttää kuluttajien vaihtuvat tarpeet ja palvella asiakkaitamme.

Kiitos vielä kerran sitoutuneisuudestanne.

Olkaa varovaisia, pysykää terveinä ja huolehtikaa itsestänne ja toisistanne.

Alan Jope, toimitusjohtaja

Takaisin alkuun