Siirry kohtaan sisältö

Käytä uudelleen. Täytä uudelleen. Oivalla uudelleen. Pakkausvallankumous etenee

Julkaistu:

Olemme kehittäneet yksinkertaisia ja kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat miljoonia ihmisiä vähentämään muovin kulutusta. Tässä on se, mitä olemme oppineet tähän mennessä.

Unilever products' refill station

Muovin käyttöä on ehdottomasti vähennettävä. The Pew Charitable Trustsin ja SYSTEMIQ-yhtiön tuoreessa raportissa (Breaking the Plastic Wave) havaittiin, että ilman radikaaleja toimia mereen päätyvän muovin määrä kolminkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.

Ratkaisuja on kuitenkin olemassa. Samaisen raportin mukaan tätä määrää voidaan pienentää 80 % suuren muutoksen avulla. Unilever on siis ryhtynyt toimenpiteisiin. Vuonna 2019 lupasimme puolittaa ensiömuovin käytön pakkauksissamme ja poistaa yli 100 000 tonnia muovia kokonaan vuoteen 2025 mennessä.

Lähtökohtanamme on oltava suunnittelu. Vähennämme käyttämämme muovin määrää ja varmistamme sen jälkeen, että käyttämämme muovi on yhä useammin kierrätettyä. Pyrimme varmistamaan, että kaikki muovipakkauksemme ovat uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia vuoteen 2025 mennessä, ja edistyäksemme työskentelemme ennennäkemättömän nopeasti ja intensiivisesti. Yksi ratkaisu on uudelleentäytettävät ja -käytettävät pakkaukset, ja tutkimme parhaillaan niiden tuomista kuluttajille ympäri maailmaa.

Kuten tutkimus- ja kehitysjohtaja Richard Slater toteaa: “Jotta voimme pureutua muovijätteen perimmäisiin syihin, meidän on ajateltava pakkauksista uudella tavalla. Tarvitsemme rohkeita innovaatioita, jotka haastavat nykyisen pakkaussuunnittelun, materiaalit ja liiketoimintamallit. Tärkeintä on uudistaa lähestymistapamme pakkauksiin perusteellisesti ja tasoittaa tietä uusille ratkaisuille, kuten uudelleenkäytettäville ja -täytettäville pakkauksille.

“Hyödyntämällä strategiaamme 'testaa, opi, jalosta' olemme kehittäneet innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat ihmisiä vähentämään muovin käyttöä.

FID Reuse. Refill. Rethink. Vägen till en förpackningsrevolution
Tarvitsemme rohkeita innovaatioita, jotka haastavat nykyisen pakkaussuunnittelun, materiaalit ja liiketoimintamallit. Tärkeintä on uudistaa lähestymistapamme pakkauksiin perusteellisesti ja tasoittaa tietä uusille ratkaisuille, kuten uudelleenkäytettäville ja -täytettäville pakkauksille. Richard Slater, tutkimus- ja kehitysjohtaja, Unilever
Takaisin alkuun