Siirry kohtaan sisältö

Hellmann’s auttaa kuluttajia tekemään parempia valintoja

Julkaistu:

Olemme juuri esitelleet Hellmann’s-tuotteiden uuden, kokonaan kierrätysmuovista valmistetun pakkauksen, joka voidaan myös kierrättää uudelleen. Pakkaukset otetaan käyttöön ensin Kanadassa ja Yhdysvalloissa, ja ne auttavat säästämään 14 000 tonnia uutta muovia vuodessa.

Hellmanns Recycled

Uudet kierrätysmuovista valmistettavat ja kierrätettävät Hellmann’s-pakkaukset ovat Pohjois-Amerikassa virstanpylväs. Ne ovat tärkeä askel myös uuden muovin käytön lopettamiseen tähtäävässä työssämme, joka aloitettiin Meksikossa viime syyskuussa.

Hellmann’s on Yhdysvalloissa ensimmäinen kastikemerkki, joka alkaa käyttää pulloissaan ja purkeissaan ainoastaan kierrätysmuovia. Kanadassa kuluttajien kierrättämästä muovista (PCR) valmistettuihin pakkauksiin siirtyminen tekee meistä alan johtavan toimijan.

Tämän työn ansiosta voimme vähentää uuden muovin käyttöä vuosittain noin 13 000 tonnilla Yhdysvalloissa ja noin 1 000 tonnilla Kanadassa. Se vastaa 60 Vapaudenpatsaan painoa.

Tämän vuoden loppuun mennessä tavoitteenamme on, että Hellmann’s-majoneesit pakataan globaalisti ainoastaan kierrätysmuovista valmistettuihin ja uudelleenkierrätettäviin pulloihin ja purkkeihin.

Työmme on osa Unileverin yleistä lupausta, jonka mukaan kaikkien yrityksen käyttämien muovipakkausten on oltava kokonaan kierrätettyjä, kierrätettäviä ja kompostoitavia vuoteen 2025 mennessä.

Muutos auttaa meitä myös saavuttamaan lokakuussa asetetun uuden tavoitteen: puolittaa uuden muovin käyttö pakkauksissamme sekä kerätä ja käsitellä enemmän muovijätettä kuin myymme.

Kuluttajien tukeminen vastuullisissa valinnoissa

Ympäri maailmaa kestävä kehitys on osoittautunut vastakohdaksi niche-ajattelulle. Se ei rajoitu mihinkään tiettyyn ryhmään, kuten milleniaaleihin tai vihreisiin kuluttajiin.

Kantar Woldpanelin tekemä tutkimus osoittaa, että 78 prosenttia kuluttajista ympäri maailmaa pitää itsestään enemmän valitessaan tuotteita, joiden he tietävät olevan kestävän kehityksen mukaisia tai ympäristöystävällisempiä.

Kuluttajien mielestä vastuu asiasta kuuluu selkeästi niille yrityksille ja tuotemerkeille, jotka tuotteita valmistavat. Toinen Kantar-tutkimuksen tulos oli se, että lähes 48 prosenttia kaikista kuluttajista ympäri maailmaa odottaa, että yritykset itse ottavat ohjat käsiin muovijätteen hallinnassa.

Benjamin Crook, Pohjois-Amerikan Hellmann’sin Senior Marketing Director: ”Kierrätysmuoviin siirtymisellä on myönteisiä ympäristövaikutuksia, sillä se vähentää kaatopaikoille päätyvien pullojen sekä kasvihuonekaasujen määrää. Hellmann’silla kestävä kehitys huomioidaan kaikessa mitä teemme. Tähän kuuluu se, että autamme kuluttajia tekemään vastuullisia valintoja samalla kun he nauttivat suosikkituotteistaan.”

Haasteita selättämässä

Täydellisessä maailmassa vaihtaisimme välittömästi kaikki muovipakkauksemme täysin kierrätettäviksi ja 100-prosenttisesta kierrätysmateriaalista valmistetuiksi. Monista eri syistä johtuen se on kuitenkin vaikeampaa kuin luulisi.

Ensinnäkin kaikkea muovia ei vielä pystytä kierrättämään nykyisin käytössä olevan tekniikan rajoitteiden vuoksi. Esimerkiksi läpinäkyvä PET (materiaali, jota käytetään Hellmann’sin pulloissa ja purkeissa) on kierrätettävää, mutta joustava laminaatti (jota käytetään annospusseissa) ei ole. Ponnistelemme kuitenkin pussien kierrättämiseksi on edistytty huomattavasti.

Lisäksi elintarviketeollisuus asettaa hygieniasyistä kaikista tiukimmat turvallisuusvaatimukset juuri kierrätysmuoville. Tämä tarkoittaa sitä, että kierrätetty PET-muovi ja sen tuotanto vaativat enemmän työvoimaa ja toimittajia on vain vähän. Materiaalin saatavuus on siis rajoitettu ja se tulee kalliimmaksi.

Hellmann’s on jo jonkin aikaa tehnyt työtä näiden haasteiden selättämisen eteen. Lanseeraus Meksikossa ja hiljattain Pohjois-Amerikassa tarkoittaa suurta askelta sellaisten pakkausten käyttöönotossa, jotka on valmistettu kokonaan uudelleenkäytetystä ja kierrätettävästä materiaalista.

Christina Bauer-Plank, Hellmann’sin Global Brand VP: ”Uuden muovin poistaminen pakkauksista ei ole aivan yksinkertaista, mutta se on oikein. Hellmann’sin tavoitteena on aito maku ja vähemmän jätettä. Tämä on tärkeä askel, jonka myötä voimme tarjota etuja kuluttajille ja tehdä samaan aikaan hyvää maapallolle.”

Takaisin alkuun