Siirry kohtaan sisältö

90 vuotta hyviä töitä – tarkoitus kannattelee yritystä

Julkaistu:

Tammikuussa 1930 perustajayrityksemme fuusioituivat Unileveriksi. Heti ensihetkistä alkaen tarkoituslähtöiset brändimme pyrkivät muuttamaan elämää parempaan suuntaan. Juhlistamme nyt 90-vuotista hyvien töiden siivittämää menestystämme. Odotamme innolla muutosta, johon uskomme edelleen.

Unilever brand Lifebuoy come to the public’s aid during the Blitz in World War II.

Voiko liiketoiminta todella auttaa parantamaan maailmaa?

Voivatko brändit oikeasti tehdä positiivisen vaikutuksen ihmisten elämään?

Olemme vakuuttuneita siitä, että vastaus molempiin kysymyksiin on kyllä. Nyt kun juhlimme 90-vuotispäiväämme Unileverinä, uskomme, että aiemmat onnistumisemme ovat tärkeä pohja paremman maailman luomiselle.

Valoisa tulevaisuus perustuu parempaan liiketoimintaan

Nykyään, vuonna 2020, Unileverin kantava ajatus on halu kuulua maailman kestävimpiin yrityksiin.

Brändimme ja toimintomme 190 maassa ympäri maailmaa tukevat Unilever Sustainable Living Plan -ohjelman tärkeitä tavoitteita: haluamme auttaa yli miljardia ihmistä parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan, puolittamaan tuotteidemme käytöstä syntyvän ympäristövaikutuksen ja kehittämään miljoonien ihmisten toimeentuloa tuotantoketjussamme.

Nämä tavoitteet ovat haastavia, ja niiden saavuttamiseksi meillä on oltava vahva käsitys toimintamme perimmäisestä tarkoituksesta.

Tarkoitus ei ole meille uusi asia. Se kuului ajatteluumme jo perustamishetkellämme vuonna 1930.

Feature image - William Hesketh Lever, co-founder, 1900
Valistuneen itsekkyyden aidoin ja korkein muoto edellyttää, että otamme täysimääräisesti huomioon meitä ympäröivien ihmisten edut ja hyvinvoinnin, sidomme heidän hyvinvointinsa omaamme ja jaamme vaurautemme heidän kanssaan. William Hesketh Lever, toinen perustajista, 1900

Perustettu sosiaalinen tehtävä mielessä. Tarkoituksen ohjaama.

Kun brittiläinen saippuavalmistaja Lever Brothers ja hollantilainen Margarine Unie -yritys yhdistivät toimintansa Unileveriksi, molemmat yritykset toivat mukanaan vahvan sosiaalisen mission.

Lever Brothers, jota ylistettiin työntekijöille tarjotuista asunnoista, koulutuksesta ja työehdoista, loi Sunlight Soap -saippuan tarkoituksenaan ”tehdä puhtaudesta tavallista”.

Margarine Unie tarjosi työntekijöille helposti saatavissa olevaa terveydenhuoltoa ja loi brändejä, jotka lisäsivät työntekijöiden ravitsemuksen monipuolisuutta. Tuohon aikaan oli tyypillistä, että ruokavalio koostui pääasiassa kuivasta leivästä.

Uskomme, että tarkoituslähtöisyys on siivittänyt menestystämme vuodesta 1930 lähtien – ja innostaa meitä vielä seuraavatkin 90 vuotta.

Feature image - Alan Jope, Unilever CEO, 2019
Merkityksettömillä brändeillä ei ole tulevaisuutta Unileverillä. Alan Jope, Unileverin toimitusjohtaja, 2019

Ajat muuttuvat. Tavoite säilyy.

Haluamme tehdä laatutuotteita, joihin työtä tekevillä ihmisillä on varaa. Haluamme tukea terveyttä, hygieniaa ja ravitsemusta. Haluamme tarjota paremmat työehdot työntekijöillemme. Nämä tavoitteet, jotka motivoivat perustajayrityksiämme, ovat edelleen nähtävissä siinä, kuinka brändimme pyrkivät viemään asioita eteenpäin vielä tänäkin päivänä.

Ajat ovat tietenkin muuttuneet vuodesta 1930. Meillä on vielä paljon työtä, jotta yrityksenä pystyisimme ”tekemään kestävästä elämäntavasta arkipäivää”.

Uskomme kuitenkin, että perustajamme tunnistaisivat kestävän kehityksen tavoitteidemme ajatuksen ja arvostaisivat sitä. Olemme varmoja siitä, että hekin iloitsisivat yrityksemme ja brändiemme menestyksestä.

Meidän laillamme he tiesivät, että yritykset, joilla on tarkoitus, pitävät pintansa.

Syntymäpäivämme juhlistamiseksi jaamme nyt muutamia suosikkitarinoistamme yhdeksän vuosikymmenen varrelta.

Aloitetaan ihmisistä, jotka ovat menestyksemme sydän. Syntymäpäivävideoltamme voit kuunnella, mitä sanottavaa on Elma Jonesilla, joka tuli Unileverille vuonna 1934, Keerthana Kasilla, joka aloitti meillä vuonna 1996, ja Samantha Thianilla, joka liittyi joukkoomme vuonna 2018.

Lisäksi jaamme muutaman esimerkin tunnetuimpiin kuuluvien brändiemme tarinoista, jotka osoittavat, että perustajamme olivat oikeassa: hyvää tekevät yritykset menestyvät.

Takaisin alkuun