Siirry kohtaan sisältö

Vähäkalorista proteiinijäätelöä lisää kiitos! Uusi Breyers soveltuu välipalaksi ja terveelliseen herkutteluun

Julkaistu:

Korkeaproteiiniset tuotteet ovat kuuma ruokatrendi maailmalla. Suomeen maaliskuussa rantautuva proteiinijäätelö Breyers vastaa tähän trendiin täydellisesti. Se on jäätelön ystäville uusi kevyempi vaihtoehto, joka ei tee kompromisseja herkuttelun ja terveellisen elämäntavan välillä. Breyers sisältää paljon proteiinia ja runsaasti makua, mutta vähän kaloreita ja sokeria.

Breyers Unilever

Breyers suunniteltiin hyvinvoinnista kiinnostuneille kuluttajille, jotka arvostavat terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota, mutta jotka myös haluavat välillä herkutella ravintoarvoista tinkimättä. Breyersin ainutlaatuinen koostumus on samanaikaisesti herkullinen ja täyteläinen yhdistettynä keveyteen.

Breyers-jäätelössä on vähän kaloreita (58–70 kcal/100 ml), runsaasti proteiinia (3,9-4 g/100 ml) ja yli 30 % vähemmän sokeria (4,3–5,5 g/100 ml) kuin muissa samankaltaisissa jäätelötuotteissa.

Proteiinia terveystietoiseen herkutteluun

Lisättyä proteiinia sisältävät tuotteet ovat kuuma ruokatrendi maailmalla. Korkeaproteiinisia tuotteita lanseerataan tällä hetkellä eniten Euroopassa (39 % kaikista korkeaproteiinisten tuotteiden lanseerauksista). Seuraavalla sijalla tulee Pohjois-Amerikka (25,3 %). Lanseerauksista 87 % on elintarvikkeita ja juomia 13 %. Elintarvikkeisiin lisättävät proteiinit ovat useimmiten maito- tai soijapohjaisia, mutta enenevässä määrin myös kasviperäisille korkeaproteiinisille tuotteille on kysyntää.*

Proteiinia tarvitaan mm. lihasmassan kasvuun ja säilymiseen sekä luuston hyvinvointiin. Proteiini säästää lihaskudosta painon pudottamisen aikana ja auttaa tuntemaan kylläisyyttä pidempään, mikä voi auttaa painonhallinnassa.

Erityisesti aktiiviliikkujien, painonpudottajien, kasvisruokavaliota noudattavien, ikäihmisten sekä raskaana olevien ja imettävien on tärkeä huolehtia riittävästä proteiinin saannista. Suositeltu proteiinin määrä ruokavaliossa on noin 10–20 % koko päivän energiansaannista. Normaalisti liikkuvalle aikuiselle se tarkoittaa noin 50 g proteiinia päivässä.** Aktiiviliikkuja tarvitsee proteiinia jopa tätä hieman enemmän. Yksi 100 ml annos Breyers-jäätelöä sisältää 3,9–4 g proteiinia, mikä vastaa 8 % suositellusta päivittäisestä proteiinimäärästä.

”Aikaisemmat ruokatrendit korostivat esimerkiksi vähähiilihydraattisuutta ja kokojyvätuotteita. Sitä ennen rasvoja ja kaloreita. Nyt kasvussa ovat nimenomaan korkeaproteiiniset tuotteet, kuten proteiinijäätelöt”, kertoo Breyersin markkinointipäällikkö Hilla Carpén.

Koska Breyers-proteiinijäätelössä on vähemmän kaloreita ja sokeria, se soveltuu terveellisempänä vaihtoehtona myös voimakkaasti kasvavaan välipalasyömisen trendiin. Proteiinijäätelö sopii hyvin myös jälkiruoaksi sekä aktiivisesti liikkuville ja hyvinvoinnistaan huolehtiville.

”Breyers on valikoimassamme täysin uudenlainen tuote, joka tuo jäätelölle aivan uusia kulutushetkiä esimerkiksi sallittuna välipalana. Breyers-patukka sopii hyvin välipalaksi, koska proteiinipitoisena se pitää hyvin nälkää, mutta kaloreita on vähän. Tämä on mukava uutinen meille suomalaisille, sillä suomalaiset ovat tunnetusti kovia jäätelönsyöjiä: Suomessa syödään eniten jäätelöä Euroopassa, jopa 13 litraa vuodessa henkilöä kohden. On mahtavaa tuoda pakastealtaisiin nyt myös uusi vähäkalorinen proteiinijäätelö, joka sopii herkuteltavaksi milloin vain”, jatkaa Carpén.

Proteiinijäätelöä purkissa ja patukkana

Breyers-uutuuksiin kuuluu kaksi herkullista makua 500 ml purkissa sekä proteiinijäätelöpatukka. Tuotteet saapuvat kauppoihin maaliskuussa.

Breyers Proteiinijäätelö Cookies & Cream 500 ml on klassinen yhdistelmä keksinpaloja ja täyteläistä vaniljajäätelöä. Cookies & Cream 500 ml -purkissa on 20 g proteiinia ja vain 350 kaloria.

Breyers Proteiinijäätelö Mint Chip 500 ml sisältää suklaapaloja ja täyteläistä minttujäätelöä. Mint Chip 500 ml -purkissa on 20 g proteiinia ja vain 340 kaloria.

Breyers Proteiinijäätelöpatukka sisältää herkullista vaniljajäätelöä ja kinuskikastiketta. Pinnalla on maitosuklaakuorrutetta ja maapähkinää. Yhdessä jäätelöpatukassa on 6,2 g proteiinia ja vain 101 kaloria.

Kaikkien Breyers-jäätelöiden valmistuksessa on käytetty rasvatonta maitoa, maitoproteiinia, kermaa, matalaenergisiä makeutusaineita sekä pieniä määriä sokeria, jotta lopputuloksesta syntyy täyteläisen herkullinen maku. Makeutusaineina on käytetty kalorittomia makeuttajia, kuten steviaa (stevioliglykosidi), jota valmistetaan Stevia rebaudiana -kasvin lehdistä sekä erytritolia ja maltitolia. Jälkimmäiset ovat ns. sokerialkoholeja, joita valmistetaan tärkkelyksestä ja sokereista. Luonnossa niitä esiintyy mm. hedelmissä. Erytritolia esiintyy esimerkiksi viinirypäleissä ja päärynässäsekä fermentoiduissa elintarvikkeissa, kuten juustoissa tai viineissä.

Takaisin alkuun