Siirry kohtaan sisältö

Kestävän kehityksen teknologia muuttaa elämää

Julkaistu:

Unileverin IT-asiantuntijat työskentelevät yhteistyökumppaneiden kanssa määrittäen ja laajentaen teknologioita, jotka auttavat parantamaan miljoonine mikroyrittäjien toimeentuloa.

Tea farmers

Ei ole liioiteltua sanoa, että teknologia muuttaa maailmaa. Big datasta robotteihin, älypuhelimista avaruusmatkailuun, ylipäätään se miten ihmiset pääsevät ja toimivat vuorovaikutuksessa teknologian kanssa kehittyy nopeasti.

Joten miten voimme hyödyntää kaikki tästä syntyneet mahdollisuudet kestävässä kehityksessä?

Unileverin tehtävänä on tehdä kestävän kehityksen mukaisesta elämästä arkipäivää - ja kun se tapahtuu teknologian avulla, käynnistämme oman arvoketjumme.

Ratkaisujen laajentaminen

Meidän in-house teknologia-asiantuntijat tekevät yhteistyötä meidän Chief Sustainability Officen (CSO) ja kumppaneidemme kanssa kaikessa liiketoiminnassamme, jotta kehittynyttä teknologiaa on saatavilla eri puolilla maailmaa sijaitsevissa yhteisöissä.

Yhdessä nämä tahot aikovat selvittää ja kehittää tekniikoita, jotka auttavat pienviljelijöitä ja mikroyrityksiä toimimaan tavalla, joka parantaa heidän elinkeinoaan pitkällä aikavälillä.

"CSO keskittyy voimakkaasti kumppanuuksien tukemiseen uusissa tehokkaissa liiketoimintamalleissa", kertoo Clive Allison, Global Director of Innovation and New Business Models.

"Monet näistä vaativat digitaalista kulmaa, jossa Unileverin vahvuuksien ja laajuuden käyttö tällä alueella on järkevää."

"Sustainable Business Technology -tiimi on rakentamassa digitaalisten teknologioiden työkalua, jota kollegamme voivat hyödyntää kaikkialla liiketoiminnassa kestävän kasvun aikaansaamiseksi", lisää Courtney Holm, Sustainable Business Technology, Global IT Innovation Manager .

"Joka päivä käytämme teknologiaa ja innovaatioita, jotta kestävän kehityksen mukainen eläminen olisi arkipäivää."

Tässä kolme esimerkkiä…

Feature image - The RISE Sales Academy
1. RISE Sales Academy RISE pyrkii auttamaan 5 miljoonaa pientä vähittäiskaupan harjoittajaa parantamaan liiketoimintaosaamistaan vuoteen 2020 mennessä.

Ohjelman on kehittänyt Unileverin teknologiatiimit, jotka tarjoavat maaseutuyhteisöjen vähittäiskauppiaille pääsyn RISE Akatemiaan - oppimissovellukseen, joka on suunniteltu toimimaan matkapuhelimissa alhaisilla kaistanopeuksilla tai offline-videokursseina.

Sovelluksen avulla vähittäiskauppiaat voivat löytää kursseja, jotka kattavat aiheet asiakaspalvelusta markkinointiin ja itsetunnon kehittämiseen. Unileverin paikalliset asiakkuusjohtajat tukevat myös RISE-opiskelijoita kouluttamalla ja neuvonnalla.

"Kyse on siitä, että vähittäiskauppiaat voisivat kehittää liiketoimintaansa eteenpäin", selittää Global Partnerships ja Advocacy Manager Bukunmi Akinseye.

”Lanseerasimme pilottiohjelman vähittäiskauppiaiden kanssa Nigeriassa syyskuussa 2018, ennen kuin lähestymme Sri Lankan ja Filippiinien yhteisöjä myöhemmin tänä vuonna. "

Feature Image - The Cuppa Tea programme
2. Cuppa Tea -ohjelma Unilever on maailman suurin mustan teen tuottaja. Lisääntyneiden uhkien kuten Ilmastonmuutoksen, kasvitautien ja tuholaisten vuoksi meidän on tulevaisuudessakin varmistettava liiketoimintamme ja tuhansien tiloillamme työskentelevien ihmisten toimeentulo.

Cuppa Tea -ohjelmamme on suunnitellut IT- ja T&K-tiimit yhteistyössä Microsoftin ja Cranfieldin yliopiston kanssa maksimoidakseen teeplantaasiemme tuotannon kestävän kehityksen mukaisesti.

Lokakuussa 2018 suunnitellussa pilottiprojektissa Kerichossa, Keniassa, istutuksille asennetaan pienikokoiset anturit, mikä mahdollistaa kiinteistönhoitajien saavan reaaliaikaiset tiedot teekentiltä.

Se tarkoittaa, että he voivat jakaa teenpoimijat oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja tietävät tarkalleen miltä kentältä korjataan sato ja milloin saadaan paras mahdollinen tuotto ja laatu.

Jos Kericho-pilottiohjelma menestyy, aiomme laajenataa Cuppa Tea -ohjelman Ruandan ja Tansanian viljelmille. Seuraavien kymmenen vuoden aikana arvioimme tämän lisäävän tuottoa 50%.

FID - Lucy Njoki
3. Jaza Duka (tarkoittaa ”täytä kauppasi”) Unileverin IT- ja CSO-tiimit ovat yhteistyössä Mastercardin ja Kenya Commercial Bankin kanssa kehittäneet Jaza Duka -ohjelman, jonka avulla pienten kauppojen vähittäiskauppiaat ja jakelijat voivat käyttää digitaalisia maksuja käteisen sijasta.

Maailmalla 1,7 miljardilla aikuisella ei ole pankkitiliä. He eivät siis voi käyttää edullisia luottoja tai säästää turvallisesti tulevaisuutensa varalle. Pienyrittäjälle tämä tarkoittaa sitä, että heidän ainoa tapansa tehdä tai vastaanottaa maksuja on käteisellä.

Jaza Duka pyrkii vaihtamaan järjestelmää. Projektin taustalla olevat tiimit kehittivät pienyrityksille käyttöpääomaa tarjoavan alustan, jossa käytettävissä oleva luoton määrä määräytyy kauppiaiden Unileveriltä tekemien ostojen historian perusteella.

Jaza Dukan elokuussa 2017 käynnistämisne jälkeen vähittäiskauppiaat, jotka ovat saaneet lyhytaikaisia luottoja ohjelman kautta, ovat kasvattaneet myyntiään keskimäärin 20% ensimmäisten kuuden kuukauden aikana.

Takaisin alkuun