Siirry kohtaan sisältö

Pesuainebrändi luo muoviin kiertotaloutta

Julkaistu:

Miten uudet OMO EcoActive-pullot estävät miljoonia tonneja muovijätettä päätymään mereen

Lynsey Forrest holding a bottle of Omo Eco Active

Pyykinpesu tuotemerkki OMO EcoActive-pesuaine on suunniteltu toimimaan vahavasti tahroihin - ei maapalloon.

Kaava sisältää 70% kasviperäisiä ainesosia yhdistettynä OMO-pyykinpesuaineen (joillain markkinoilla Persil) puhdistustehoon reseptillä, joka on ympäristölle ystävällisempi. Mutta sisällön lisäksi kyseessä on muutakin. Pulloilla on myös suuria tavoitteita.

Australian Marine Conservation Society- järejstön mukaan Tyynenmeren alue sisältää enemmän muovia kuin planktonia.

Kriisi vaatii kiireellisiä toimia - ja siksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa OMO EcoActive on lanseerattu siellä ensimmäiseksi, pullojen ollen valmistettu 25-prosenttisesti Australiasta peräisin olevasta kierrätetystä muovista.

"Pieni mutta merkittävä ensimmäinen askel"

Tavoitteena on lisätä australialaisen muovijätteen kysyntää, joka puolestaan luo perusta kiertotaloudelle, jossa muovi voidaan kierrättää, käsitellä ja käyttää uudelleen, jotta siitä mahdollisimman vähän päätyy kaatopaikalle tai valtamereen.

OMO EcoActive -tuotteen ensimmäisen vuoden ennustetun myynnin perusteella tuote säästää pääsemästä ympäristöön 7 miljoonaa tonnia kerta-annosmuovipusseja. Määrä kasvaa jopa 21 miljoonaan tonniin seuraavien kolmen vuoden aikana.

Se on pieni mutta merkittävä ensimmäinen askel OMO-tuotemerkille - ja alue, jota brändi aikoo kasvattaa.

"Tutkimuksemme osoitti, että 70% kuluttajista Australiassa ja Uudessa-Seelannissa halusi pyykinpesuaineita, jotka ovat ympäristöystävällisempiä, joten työskentelimme nopeasti kierrätysmuovipakkausten saamiseksi markkinoille mahdollisimman pian", sanoo OMO Australian ja Uuden-Seelannin Brand Lead Lynsey Forrest (kuvassa yllä).

"Aiomme nyt lisätä OMO EcoActive-pakkauksissa käytetyn kierrätysmuovin määrää 25 prosentista vähintään 50 prosenttiin, ja tutkimme kierrätysmuovin lisäämistä useisiin tuotteisiin myös pyykinpesuaineidemme tuotesalkussa tulevaisuudessa." Lynsey lisää.

En cirkulär plastekonomi

Lupauksemme vähentää muovijätettä

Tammikuussa 2017 Unilever sitoutui siihen, että 100% muovipakkauksistamme suunnitellaan siten, että ne ovat täysin uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia vuoteen 2025 mennessä.

Helpottaaksemme kierrätysmateriaalin käytön markkinoiden luomista olemme myös sitoutuneet lisäämään pakkauksissamme kierrätetyn muovin pitoisuutta vähintään 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Takaisin alkuun