Siirry kohtaan sisältö

Pukka: ”Ihmiset sanovat, että myimme itsemme. Itse asiassa valitsimme itse ostajan.”

Julkaistu:

Kirjoittanut Tim Westwell and Sebastian Pole

Pukka Herbs-yrityksen perustajat kertovat miksi he valitsivat Unileverin, miten he käsittelevät vaikeita sosiaalisen median kommentteja ja yrittävät tehdä maailmasta paremman paikan, yhden yrttiteejuoman verran kerrallaan.

Pukka herbs founders

About the author

Tim Westwell and Sebastian Pole

Tim Westwell and Sebastian Pole

Co-founders of Pukka Herbs

Ennen Pukkan perustamista Tim oli etsimässä tapaa ilmaista intohimonsa luontoon
ja edistää myönteisempää maailmaa liiketoimintaosaamisensa avulla. Sebastian
harjoitti yrtttiterapiaa opiskeltuaan ayurvedaa, kiinalaista ja länsimaista
kasviperäistä lääketiedettä. He tapasivat toisensa lehtimainoksen kautta.

Aluksi sekoitimme teetä pienessä keittiössä ja harjoitimme liiketoimintaa ylimääräisestä makuuhuoneesta käsin. Vuonna 2001 perustimme yhdessä Pukka Herbs-yrityksen £2 500 omalla rahalla. Nyt työskentelemme tuhansien luomuviljelijöiden kanssa ympäri maailman ja tee- ja lisäravinnetuotteitamme on saatavilla yli 40 maassa.

Myynti Unileverille ei ollut päätös, jonka teimme kevyesti. Listamme kärjessä oli suojella Pukka Herbs-yrityksen perintöä ja nopeuttaa tehtäväämme tuoda yrttien voima osaksi yhä useamman ihmisen elämää. Jotkut uskolliset Pukka-fanit olivat aluksi yllättyneitä, mutta kun he ymmärsivät visiomme maapallon peittämisestä orgaanisillaa yrteillä tukien monia muita yhteisöjä ja säilyttäen korkean laatutason, tämä alkoi tuntua järkevältä.

Pukka on ennen kaikkea liiketoiminnan voimaa käyttämistä hyvään, joka luo hyväntahtoisuuden verkostoja ihmisten, kasvien ja planeetan terveyden parantamiseksi. Meidän täytyy kaikkien tehdä työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja sosiaalisen epätasa-arvoisuuden poistamiseksi. Pukkan tarkoitus on olla osa tätä myönteistä muutosta, joka auttaa erityisesti elvyttämään luontoa ja tukemaan ihmisten terveyttä.

Unileverin valinta perustui sen mittakaavaan ja kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Sen koko ja asiantuntemus avaa meille loputtomia mahdollisuuksia innostaa positiivisen muutoksen toteutumista yhä useammissa ekosysteemeissä ja ihmisten elämässä, ja mikä tärkeää – kohtaamiemme ilmasto- ja terveyskriisien suhteen - nopeammin. Mielestämme Unileverillä on suurista yrityksistä maailman kunnianhimoisin kestävään kehitykseen perustuva suunnitelma. Sitoutumisemme uudistuvaan, luonnonmukaiseen maatalouteen, FairWildin kestävän kehityksen mukaiseen sadonkorjuuseen ja Reilun Kaupan-sertifiointiin, mahdollistavat toimintamme olevan tulevaisuudessa entistä vastuullisempaa.

Unilever tarjoaa meille myös mahdollisuuden hyötyä uskomattoman toimitusketjun asiantuntemuksesta. Omien luonnonmukaisten käytäntöjemme lisäksi Unileverin kestävän kehityksen maatalouden ohjelma tarjoaa meille pääsyn verkostoon, joka on jo orgaanisesti sertifioitu tai helposti muunnettavissa siihen. Kasvun ohella tarvitsemme ensiluokkaisia orgaanisia ja reilun kaupan yrttejä laajemmassa mittakaavassa, ja kun työskentelemme yhdessä voimme saada enemmän hyötyä ja vaikutusta aikaan monella tasolla.

Feature image - Pukka interview: Chamomile
Kaikki teetuotteemme ovat Fair for Life -järjestelmän mukaisia -mikä on yksi oikeudenmukaisimmista ja avoimimmista reilun kaupan järjestelmistä maailmassa - tarkoittaen, että jokainen kuppi hyödyttää suoraan yhteisöjä, jotka ovat suurimmassa tarpeessa. Tim Westwell ja Sebastian Pole

Ponnistelemme kovasti köyhyyden lieventämiseksi. Monet yrteistämme on kolmannen osapuolen FairWild-sertifioituja, eli ne kerätään kestävän kehityksen periaatteiden mukaan ja keräilijöille maksetaan kohtuullisesti. Koko toimitusketjumme ja kaikki teetuotteemme ovat Fair for Life -järjestelmän mukaisia -mikä on yksi oikeudenmukaisimmista ja avoimimmista reilun kaupan järjestelmistä maailmassa - tarkoittaen, että jokainen kuppi Pukka-teetä hyödyttää suoraan yhteisöjä, jotka ovat suurimmassa tarpeessa.

Meillä kaikilla on velvollisuus huolehtia kauniista planeetastamme. Siksi teet ja lisäaineet ovat 100% sertifioituja luomutuotteita. Siksi lahjoitamme 1% liikevaihdostamme ympäristöprojekteihin 1% for the Planet -organisaation kautta kantaaksemme vastuumme käyttää maapallon resursseja kasvattaa, valmistaa ja kuljettaa tuotteitamme. Tämän takia perustamme UK B Corp-organisaation, joka varmistaa, että liiketoimintamme inspiroi jatkossakin positiiviseen muutokseen.

Odotimme, että kauppa johtaisi kysymyksiin. Olemme saaneet paljon tukea ihmisiltä, jotka ovat osallisina uusissa liiketoimintamalleissa ja kestävässä kehityksessä. Mutta muilla alueilla on esiintynyt huolestumista, mikä on ymmärrettävää. Jotkut ihmiset ajattelevat, että kaikki suuret yritykset ovat yhteiskunnan ja planeetan vihollisia. Vaikka jotkut ovat, Unileverin sitoutuminen vastuullisuuteen, jolla on vaikutus, osoittaa, että tämä ei yksinkertaisesti ole totta.

Aina on olemassa ihmisiä, jotka haluavat ilmaista mielipiteensä, erityisesti sosiaalisessa mediassa. Liittymällä osaksi Unileveriä tiesimme, että voisimme tehdä yhteistyötä vieläkin suuremman hyvän eduksi. Näyttää siltä, että ainoa tapa parantaa tätä maailmaa kaikkien eduksi on, että me kaikki teemme työtä saman tavoitteen eteen.

Takaisin alkuun