Siirry kohtaan sisältö

Otamme radikaalin askeleen palmuöljyn toimitusketjun läpinäkyvyydessä

Julkaistu:

Helmikuussa Unileveristä tuli ensimmäinen päivittäistavarayhtiö, joka paljasti julkisesti toimittajat ja tehtaat, joilta teemme hankintamme sekä suoraan että epäsuorasti. Tämä on tärkeä virstanpylväs jatkuvassa pyrkimyksessämme vastuullisempaan palmuöljyteollisuuteen.

Unilever takes radical step on palm oil supply chain transparency

Unileveristä tuli ensimmäinen päivittäistavarayhtiö, joka paljasti julkisesti toimittajat ja tehtaat, joilta teemme hankintamme sekä suoraan että epäsuorasti. Tämä on tärkeä virstanpylväs jatkuvassa pyrkimyksessämme vastuullisempaan palmuöljyteollisuuteen.

Jakamalla tietoja toimittajistamme ja tehtaista, jotka jalostavat ostamamme tuotteet, olemme tekemässä todellista muutosta alan avoimuuden lisäämiseksi. Uskomme vahvasti, että läpinäkyvyys ja avoimuus ovat avainasemassa täysin jäljitettävän toimitusketjun aikaansaamiseksi – tämän tavoitteen asetimme itsellemme vuonna 2013, kun käynnistimme ensimmäisen kerran kestävän kehityksen mukaisen palmuöljyn hankintapolitiikkamme ja jota me olemme jatkaneet siitä lähtien.

Sen lisäksi, että saamme paremman näkyvyyden siitä, mistä palmuöljy tulee, avoimuus mahdollistaa myös ennakoivammin tunnistaa ongelmat ja käsitellä niitä nopeasti ja tehokkaasti. Ja koska nämä tiedot ovat saatavilla, muiden toimijoiden on helpompaa kertoa meille havainnoimiaan haasteita ja näkemyksiään. Tämä puolestaan antaa meille mahdollisuuden tutkia ja pyrkiä ratkaisemaan ongelmat toimittajien, kansalaisjärjestöjen, kumppaneiden, hallitusten ja muiden sidosryhmien rinnalla.

"Monet ihmiset ajattelevat, että jos ulkoistat arvoketjusi, voit ulkoistaa vastuusi. En usko niin ", sanoi pääjohtaja Paul Polman tämänvuotisessa Davos World Economic Forum -paneelissa. "Meidän on oltava muutoksen kärjessä. Siksi Unilever on sitoutunut lisäämään avoimuutta ja jatkamaan yhteistyötä kumppaniensa kanssa palmuöljyteollisuuden positiivisten muutosten edistämiseksi. "

Läpinäkyvyys + jäljitettävyys = muutos

Palmuöljyn toimitusketju on pitkä ja monimutkainen käyden monien käsien kautta ennen kuin se saavuttaa tehtaamme. Hedelmiä viljellään viljelmillä, joissa viljelijät myyvät tuotteitaan välittäjille ja agenteille. He puolestaan toimittavat ne tehtaalle, jossa hedelmät käsitellään. Seuraavaksi ne kuljetetaan kauppiaiden kautta jalostamoille jatkojalostusta varten. Vasta tämän vaiheen jälkeen ne tulevat osaksi suoraa toimitusketjuamme.

Avoimuus ja jäljitettävyys ovat tärkeitä, koska silloin voimme tehokkaasti puuttua järjestelmällisiin kysymyksiin, jotka liittyvät siihen, miten palmuöljyä viljellään ja tuotetaan - kuten metsäkatoon ja ihmisoikeusloukkauksiin - kun tiedämme tarkalleen missä ongelmat ovat. Suurempi näkyvyys koko toimitusketjussa auttaa nopeuttamaan alan muutosta.

Unileverin Chief Supply Chain Officer Marc Engel selittää: "Olemme olleet pitkään sitoutuneita johtamaan muutosta kohti avoimuutta ja paras tapa osoittaa tämä on avaamalla oma toimitusketjumme. Perinteisen liiketoiminnan sensitiivisyyden ja palmuöljyn toimitusketjun monimutkaisuuden ansiosta tämä on edellyttänyt sitkeyttä pääsemään siihen, missä olemme nyt. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme ensimmäinen päivittäistavarayritys, joka ottaa tämän askeleen. Unilever uskoo, että radikaaliin muutokseen tarvitaan täydellistä avoimuutta. Haluamme tämän askeleen olevan uuden, koko alan kattavan liikkeen alku. "

FID - Marc Engel quote
Unilever uskoo, että täydellistä avoimuutta tarvitaan radikaaliin muutokseen. Haluamme, että tämä vaihe aloittaa uuden, koko teollisuudenlaajuisen liikkeen. Marc Engel, Unileverin Chief Supply Chain Officer

Positiivinen muutos vaatii rohkeita otteita

Tämän laajan kartoituksen kautta - yli 1400 tehdasta ja yli 300 suoraa toimittajaa - on selvää, että yrityksenä ja teollisuutena saamastamme edistyksestä huolimatta alaan liittyy edelleen vakavia sosiaalisia ja ympäristökysymyksiä. Vaikka otamme suuren askeleen kohti suurempaa avoimuutta, mutta tiedämme, että työtä on tehtävä lisää todella kestävän kehityksen mukaisen palmuöljyteollisuuden saavuttamiseksi, joten jatkamme ponnistelujamme sen toteuttamiseksi.

Yrityksellämme meillä on pitkä historia asioiden tekemisessä oikein. Tämä tarkoittaa, että toisinaan ryhdymme rohkeisiinkin toimiin myönteisten muutosten aikaansaamiseksi. Olemme perustajajäsenenä Roundtable on Sustainable Palm Oil -organisaatiossa, joka liitti ja sitoutti teollisuuden käsittelemään yhdessä palmuöljyn tuotantoon liittyviä järjestelmällisiä sosiaalisia ja ympäristökysymyksiä. Kestävän kehityksen mukainen palmuöljyn hankintapolitiikkamme (PDF 166.79 KB), joka käynnistettiin uudelleen vuonna 2016, sitoudumme tiukempiin tavoitteisiin sen varmistamiseksi, että jatkamme koko palmuöljyteollisuuden muutoksen johdossa.

Takaisin alkuun