Siirry kohtaan sisältö

Miksi riittävät vesivarannot on kaikkien ongelma

Julkaistu:

Unileverin President of Home Care kertoo jännittävistä innovaatioista, uudesta kumppanuudesta Alibaban kanssa, joka hyödyttää miljoonia sekä miksi huuhtelusta on tullut kuuma keskustelun aihe.

Washing clothes by hand in a bowl

En voi uskoa, että Kapkaupungista, paikasta sydämessäni ja jossa asun, voi tulla ensimmäinen suuri kaupunki, jossa jäädään ilman vettä. Olemme nähneet monta kuivuuden kautta tässä maassa, mutta emme ole koskaan ajatelleet, että koko kaupungissa vedenkulutus voitaisiin rajoittaa 50 litraan henkilöä kohti päivässä.

Tämä tarkoittaa 90 sekunnin suihkua, wc:n huuhtelua vain kerran päivässä eikä lainkaan pesukoneen käyttöä. Koska olen asunut myös Brasiliassa ja Yhdysvalloissa – kahdessa myös viime vuosina kuivuudesta kärsineessä maassa - olen nähnyt kuivuuden suoran vaikutuksen perheisiin ja yhteisöihin.

Mutta vieläkin hälyttävämpää on se, että miljoonat ihmiset tällä planeetalla elävät ilman vettä joka päivä ja miljoonilla ihmisillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin juoda saastunutta vettä. Tätä ei voi hyväksyä.

Yrityksenä meidän on kysyttävä itseltämme, mitä voimme tehdä vastataksemme näihin haasteisiin ja parantaaksemme ihmisten elämää. Siksi käynnistimme Unilever Sustainable Living Plan -ohjelman 2010.

Tavoitamme 2,5 miljardia ihmistä joka päivä ja tiedämme, että meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus käyttää kokoamme hyväksi. Konkreettisesti tämä merkitsee innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä, jotka auttavat ihmisiä selviytymään tilanteista, joissa heillä on vain vähän tai ei lainkaan vettä ja parantamaan heidän käytettävissään olevan veden laatua niin juomavetenä, pesemisessä ja puhdistuksessa.

Yksi esimerkki on vaahdonestoainemolekyyli, jonka olemme kehittäneet puolittamaan tarvittavan veden määrää ja pyykin huuhteluun tarvittavaa aikaa. Tekniikka on sisällytetty meidän Sunlight 2-in-1 -pesuaineeseen Etelä-Afrikassa ja RIN pesuainesaippuaan Intiassa.

Meillä on myös monia tuotteita, joiden käytössä ei tarvita vettä, kuten Cif-pintojen puhdistuspyyhkeet. Ja olemme tuomassa lisää. Tänään lanseerasimme Domestos Flush Less wc-suihkeen Kapkaupungissa, joka desinfioi ja poistaa pahan hajun. Tämä tarkoittaa, että suurin osa huuhteluista voidaan välttää, mikä säästää valtavia määriä vettä.

Feature image - World Water Day
Autamme kuluttajia säästämään vettä Syvä ymmärryksemme siitä, mikä motivoi kuluttajia, tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kannustaa ihmisiä tekemään pieniä muutoksia jokapäiväisissä tottumuksissaan veden käytön vähentämiseksi.

Lisäksi meillä on hyvät edellytykset tarjota kohtuuhintaista juomavettä Pureit ja Truliva-tuotevalikoimassamme - maailman edistyneimmiltä kotitalousveden puhdistusbrändeiltä. Viime viikolla ilmoitimme innostavasta uudesta kumppanuudesta Trulivan - Kiinan vedenpuhdistusliiketoimintamme - ja Alibaban kanssa Kiinassa luomalla pay-as-you-go -vedenpuhdistusliiketoimintamallin. Trulivan puhdistamot auttavat jo miljoonia kotitalouksissa saamaa puhdasta juomavettä. Tämä kumppanuus, joka yhdistää Trulivan teknologian ja Alibaban ainutlaatuisen esineiden internetin ominaisuudet ja ulottuvuuden, auttaa miljoonia lisää.

Vain muutama kuukausi sitten tulin Unileverin kotihoidon divisioonan johtajaksi ja Water Board -elimemme puheenjohtajaksi -sisäinen elin, joka ohjaa Unileverin vesiohjelmaa. Kun otan vastuun näistä velvollisuuksista, olen sitoutunut asettamaan innovaatio- ja markkinointivaltaamme ihmisten hyväksi, jotka joutuvat kohtaamaan veteen liittyviä haasteita ja auttamaan heitä elämässään.

Muut yritykset tekevät myös hienoa työtä, ja Colgate ansaitsee erityisen maininnan. Sen sijaan, että he olisivat markkinoineet vain tuotettaan Super Bowl -mainoksessaan pari vuotta sitten, he käyttivät kalleimman mainospaikan kannustaakseen ihmisiä sulkemaan hanan siksi aikaa kun harjaavat hampaitaan. Tämä osoittaa, kuinka vakavasti he ottavat tämän ongelman.

Niinpä, kuten Maailman Vesipäivänä, on oikea aika muistuttaa kaikille - yksilöille, hallituksille ja yrityksille - käyttää valtaansa vesikriisin ratkaisemiseksi. Unileverillä olemme pyytäneet työntekijöitämme miettimään mitä he voivat tehdäkseen tuotemerkkinsä "vedenpitäviksi". Ja niin, nyt esitän sinulle saman kysymyksen - mitä sinä voit tehdä?

Takaisin alkuun